Podvozje
Re: Podvozje
dej kakšne slike razstavljenega zadnjega mosta, da si bom lahko malo predstavljal zadevo.
Enigma motorsport
A ta firme dela amortizerje no naročilu? Če hočem jaz za megana amortizerje jih oni prilagodijo al kako. Cene so dost ugodne.Za firmo pa priznam da prvič slišim
Ja, majo pa nimajo
Jaz bom vzel zadnje "univerzalne", kjer so pač razporejeni po max. in min. dolžini in se mi eni lepo izidejo. Majo pa ušesa pravokotno na amortizer, tako da za avte, ki majo na vrhu drugačna vpetja (Clio II, Megane II), bi blo treba narest še top mount-e da bi to pasalo, edin če ti oni to prilagodijo, za vprašat je.
Za spredaj pa tud lahko pošlješ svoj amortizer gor in ga predelajo, da paše not inverted monotube kartuša. Cena za sprednje je od 350€ dalje po komadu, za zadnje pa 250€ dalje. Plus vzmeti in ostala drobnarija, ravno poceni ni.

@Drmo, morem dobit eno testno narazen, je vse skupaj sprešano z gumo in še študiram kako to razdret, bom poslikal in premeril ko bo zrihtano.
Jaz bom vzel zadnje "univerzalne", kjer so pač razporejeni po max. in min. dolžini in se mi eni lepo izidejo. Majo pa ušesa pravokotno na amortizer, tako da za avte, ki majo na vrhu drugačna vpetja (Clio II, Megane II), bi blo treba narest še top mount-e da bi to pasalo, edin če ti oni to prilagodijo, za vprašat je.
Za spredaj pa tud lahko pošlješ svoj amortizer gor in ga predelajo, da paše not inverted monotube kartuša. Cena za sprednje je od 350€ dalje po komadu, za zadnje pa 250€ dalje. Plus vzmeti in ostala drobnarija, ravno poceni ni.

@Drmo, morem dobit eno testno narazen, je vse skupaj sprešano z gumo in še študiram kako to razdret, bom poslikal in premeril ko bo zrihtano.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
@error 90: delajo po naročilu kar želiš praktično. Dela pa to tudi ast, samo je malce dražji.
Enigma motorsport
Moj ku*** po naročilu
Stvari se počasi odvijajo, po drugi strani pa se kopičijo težave...
Kot prvo, italjančki na Bilsteinu že 3 tedne "odpirajo" amortizerje, sploh še niso javili v kakšnem stanju so vložki in kakšen bo strošek. Obljubili so, da bo v roku 10 dni že vse narejeno in poslano nazaj, ja valda...
Ma OK, upam da bo tako kot smo se zmenili, kar za AVO ne morem glih trdit...
To je ta umetnost za 350€/kom

Še skupaj s fedrom

Prostora je zelo malo, kar sem vedel. Na zgornjem vpetju bo treba naredit distančnik, da se amortizer odmakne karoseriji, spodaj pa odrezat 10-15mm mosta, da bo prišlo vse skupaj bolj ven. Kako je z unim robom karoserije na vrhu fotke še ne vem, ma bom zrihtal da se ne bo srečalo med sabo

To je tudi vse kar je lepega (poleg tega, da sem robo dobil na dom po 21 dneh od naročila). Kot prvo, očitno sploh niso omejili odprte pozicije in so tako iztegnjeni še kakšen mm daljši od Williams-ovih
OK, to bi že rešil z omejevalcem (zajla), ni neke panike. Ma to, da so napačno omejili zaprto pozicijo je pa kar velik kiks. Pa ko bi vsaj oba omejili enako
OK, pri enem so hod do bump stop-a falili samo 4mm, kar ni take panike, recimo da sem prešvoh za to stisnit in se potem v samem bump stop-u skriva še tiste 12mm hoda, ki sem ga namenil kakšni ekstremni situaciji (velika luknja, poln avto,...). Pri drugem pa manjka 18mm hoda, kar je skoraj 4cm hoda na kolesu
HALO, jaz sem računal stvari v milimetre, a oni gredo falit toliko. Skupaj s hodom na bump stop-u so falili za 1". In ja, sem še 2x prebral mail, ki sem jim ga poslal, ter 2x vse premeril in to ni to kar sem naročil.
Jebemti, neka huda firma, valda bodo znali to poštimat. Tudi ravno poceni tole ni, človk pričakuje da bo tko kot se zagre. Sej ni to neka hi end/profi varjanta, samo take rezultat človek pričakuje od "tunerjev" kova Jenko/Vuga, ne pa AVO. Kakšen je damping pa sploh nočem vedet, čeprav so imeli res use možne podatke, ki sem jim jih dal
Že to, da sta na gumbu za nastavljat ob enem rebound in compression počasnejša ali hitrejša, da vedeti, da ravno različnih trdot fedrov tukaj ne moreš imet. Ker za trše fedre rabiš hitrejši compression in počasnejši rebound, za mehkejše pa ravno obratno.
Evo tole so podatki, ki so jih dobili:
Open length: 333mm (13.1")
Closed length: 287mm (11.3")
Start of a bump stop: 294mm (11.6")
Ride height: 318mm (12.5")
Angle; arm to shock absorber: 25,7°
Angle; arm to horizontal: 6.4°
Angle; shock absorber to horizontal: 19.3°
Angle; shock absorber to vertical: 70.7°
(this is all measured at ride height, 318mm (12.5") shock lenght)
Dividing factor arm to shock: 0.33
Spring rate just with torsion bars: 24kg/cm (135lbs) at the wheel, that is 64kg/cm (358lbs) at shock absorber
Spring rate just of coil spring: 13kg/cm (73lbs) at the wheel, that is 35kg/cm (196lbs) at shock absorber
Complete spring rate (torsion + coil): 37kg/cm (207lbs) at the wheel, that is 99kg/cm (554lbs) at shock absorber
Rear corner weight is 208.5kg (1168lbs) on each wheel
Unsprung weight is 39.5kg (221lb) on each wheel
Wheel frequency is calculated at 140CPM (2.33Hz)
Človeka mine vsa volja, bi najraj kupu Hondo, našparou 5k€, naročil paleto robe, našraufal gor pa šel tiščat...
Stvari se počasi odvijajo, po drugi strani pa se kopičijo težave...
Kot prvo, italjančki na Bilsteinu že 3 tedne "odpirajo" amortizerje, sploh še niso javili v kakšnem stanju so vložki in kakšen bo strošek. Obljubili so, da bo v roku 10 dni že vse narejeno in poslano nazaj, ja valda...
Ma OK, upam da bo tako kot smo se zmenili, kar za AVO ne morem glih trdit...
To je ta umetnost za 350€/kom
Še skupaj s fedrom
Prostora je zelo malo, kar sem vedel. Na zgornjem vpetju bo treba naredit distančnik, da se amortizer odmakne karoseriji, spodaj pa odrezat 10-15mm mosta, da bo prišlo vse skupaj bolj ven. Kako je z unim robom karoserije na vrhu fotke še ne vem, ma bom zrihtal da se ne bo srečalo med sabo
To je tudi vse kar je lepega (poleg tega, da sem robo dobil na dom po 21 dneh od naročila). Kot prvo, očitno sploh niso omejili odprte pozicije in so tako iztegnjeni še kakšen mm daljši od Williams-ovih
Jebemti, neka huda firma, valda bodo znali to poštimat. Tudi ravno poceni tole ni, človk pričakuje da bo tko kot se zagre. Sej ni to neka hi end/profi varjanta, samo take rezultat človek pričakuje od "tunerjev" kova Jenko/Vuga, ne pa AVO. Kakšen je damping pa sploh nočem vedet, čeprav so imeli res use možne podatke, ki sem jim jih dal
Evo tole so podatki, ki so jih dobili:
Open length: 333mm (13.1")
Closed length: 287mm (11.3")
Start of a bump stop: 294mm (11.6")
Ride height: 318mm (12.5")
Angle; arm to shock absorber: 25,7°
Angle; arm to horizontal: 6.4°
Angle; shock absorber to horizontal: 19.3°
Angle; shock absorber to vertical: 70.7°
(this is all measured at ride height, 318mm (12.5") shock lenght)
Dividing factor arm to shock: 0.33
Spring rate just with torsion bars: 24kg/cm (135lbs) at the wheel, that is 64kg/cm (358lbs) at shock absorber
Spring rate just of coil spring: 13kg/cm (73lbs) at the wheel, that is 35kg/cm (196lbs) at shock absorber
Complete spring rate (torsion + coil): 37kg/cm (207lbs) at the wheel, that is 99kg/cm (554lbs) at shock absorber
Rear corner weight is 208.5kg (1168lbs) on each wheel
Unsprung weight is 39.5kg (221lb) on each wheel
Wheel frequency is calculated at 140CPM (2.33Hz)
Človeka mine vsa volja, bi najraj kupu Hondo, našparou 5k€, naročil paleto robe, našraufal gor pa šel tiščat...

Razumem!kmetek napisal/-a:Človeka mine vsa volja, bi najraj kupu Hondo, našparou 5k€, naročil paleto robe, našraufal gor pa šel tiščat...
Tole je res slabo, kaj so ti rekli? Je pa res vprašanje če so se poglobili v tele tvoje podatke ali so samo vrgli vnaprej narejene dele skupaj pa rekli "dats good for today m8, lets go in a pub".
Ja prvo kao da nisem nikjer omenil, da bi rad imel omejen hod. Pol sem jim še enkrat postregel use podatke na pladnju in poleg tega maila, dal not še tistga kjer je reku da to sploh ni problem in čakam na odgovor
@Spula, eh, en star Clio, nč tazga, mal za užitek. Predstavitve ni in je ne bo verjetno, vsaj ne na slo forumih, mam preslabe izkušnje s tem. Sej tuki sproti objavljam svoje nebuloze in zdej ko bodo stvari šle počasi skp, bo tudi kakšna fotka
Pač avto za uživat, pa RS-e lovit po pistah in lepih cestah
@Spula, eh, en star Clio, nč tazga, mal za užitek. Predstavitve ni in je ne bo verjetno, vsaj ne na slo forumih, mam preslabe izkušnje s tem. Sej tuki sproti objavljam svoje nebuloze in zdej ko bodo stvari šle počasi skp, bo tudi kakšna fotka
Podobne izkušnje sem imel jaz z GAZ, potem se pa videl, da pač, če hočeš da je nekaj res to to, moraš še kar konkretno globje v žep sečt.
Sicer pa, če nisi zadovoln in ni to tisto kar si naročil, pošlji nazaj in naj ti zrihtajo.
Good luck with Bilstein
Mislim da sem ti že na začetku rekel da to ne bo tako hitro. Mene so že na začetku opozorili, da če hočem kaj od Bilstein da naj raje nove kupim, ker karkoli drugega se zna zavlečt tudi do enega leta. 
Sicer pa, če nisi zadovoln in ni to tisto kar si naročil, pošlji nazaj in naj ti zrihtajo.
Good luck with Bilstein
Enigma motorsport
Kaj pa bo zaen moped notri? Aja to bo "street legal" ne samo za na pisto?kmetek napisal/-a:Ja prvo kao da nisem nikjer omenil, da bi rad imel omejen hod. Pol sem jim še enkrat postregel use podatke na pladnju in poleg tega maila, dal not še tistga kjer je reku da to sploh ni problem in čakam na odgovor![]()
@Spula, eh, en star Clio, nč tazga, mal za užitek. Predstavitve ni in je ne bo verjetno, vsaj ne na slo forumih, mam preslabe izkušnje s tem. Sej tuki sproti objavljam svoje nebuloze in zdej ko bodo stvari šle počasi skp, bo tudi kakšna fotka![]()
RenaultSport
@Spula: Avto bo za uživat na lepih cestah in pistah, use lepo homologirano in to je to. Na zunaj samo 3cm nižji, druge feltne in malo večje bremze, ostalo pač stara jajca, nič posebnega. Notranjost tud praktično serijska. Motor samo lažje diha in prdi, 143KM.
@Drmo: Ja sej so vsaj hitri za odpisat in pač bodo naredil še enkrat. Sam če sem jim 6x napisal da rabim open lenght 13.1" in mi on še kar tupi nej vzamem 13" ali pa mi dajo 1" spacer na 14", ne vem...Jebote, nisem en mesec ležal pod avtom in računal ko zmešan, da mi bo govoru da je 1.5" čist premal hoda. Ja majstr, sam to je na kolesu 4.5" /114mm, razmerje pozitivnega in negativnega hoda pa 3:2, ne mi tupit kaj in kako. Sem zračunal in zmeril sam, hvala vseeno, ti samo naredi kar ti rečem (plačam)
Ja Aljoša je reku da v 10 dneh bo zrihtano, zdaj po 21 še niti odprli niso, ma OK, bo spet roba iz AVO-ta hodila 3 tedne, tko da... Sem dal pa vseen ponudbo za predračun na Bilstein. Če je to do 200€ več, bom pomoje vzel kar nove Bilstein. Ker jebemti, jurja za sam 2 zadnja amortizerja, to ni glih mal ane. Ima avto še sprednje in tko naprej in če ta 2k ki jih bom vrgu do začetka sezone ni zadost za nek amaterski tuning, pa tud nč. Butnem vse serijsko nazaj gor, pa na makedam razturat use skp
@Drmo: Ja sej so vsaj hitri za odpisat in pač bodo naredil še enkrat. Sam če sem jim 6x napisal da rabim open lenght 13.1" in mi on še kar tupi nej vzamem 13" ali pa mi dajo 1" spacer na 14", ne vem...Jebote, nisem en mesec ležal pod avtom in računal ko zmešan, da mi bo govoru da je 1.5" čist premal hoda. Ja majstr, sam to je na kolesu 4.5" /114mm, razmerje pozitivnega in negativnega hoda pa 3:2, ne mi tupit kaj in kako. Sem zračunal in zmeril sam, hvala vseeno, ti samo naredi kar ti rečem (plačam)
Ja Aljoša je reku da v 10 dneh bo zrihtano, zdaj po 21 še niti odprli niso, ma OK, bo spet roba iz AVO-ta hodila 3 tedne, tko da... Sem dal pa vseen ponudbo za predračun na Bilstein. Če je to do 200€ več, bom pomoje vzel kar nove Bilstein. Ker jebemti, jurja za sam 2 zadnja amortizerja, to ni glih mal ane. Ima avto še sprednje in tko naprej in če ta 2k ki jih bom vrgu do začetka sezone ni zadost za nek amaterski tuning, pa tud nč. Butnem vse serijsko nazaj gor, pa na makedam razturat use skp

Kdaj so kaj pametnega Italjani napravili,da bi delovalo normalno ? Nikoli nič.Primer pri nas v firmi.Pride švaba zmontira stvar dela.Pride Šved zmontira stvar dela.Pride Italjan zmontira in potem naši pol leta se mučijo da stvar kolko tolko zrihtajo da dela.Tolko o Italjanih. 
Italijani pač

Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
AVO je drugače iz UK, Bilstein je švabo, samo pač sem jih dal obnovit v italijo, ampak na uradni Bilstein. Bo že, važno da je narjeno kot se zagre, ker pocen itak ne bo
Tile drekači iz AVO so pa tud mal posebni in sploh ne vem če bi jim zaupal da mi naredijo še en komplet
Da razložim laično. Prideš u trgovino po kruh.
"Lahko dobim prosim 1.4kg belega?"
"Seveda, ni problema."
Prideš domov in ugotoviš, da si dobil 2kg črnega
Greš nazaj...
"Rekel sem 1.4kg belega, dobil sem 2kg črnega. OK, lahko 0.6kg nekomu podarim, še vedno pa to ni bel."
"Ja gospod, žal imamo samo na cele kilograme in tisti dan nam je zmankalo belega, zato ste dobili črnega."
WTF
Pol pa nej jim človek še kej zaupa sploh
Ma se bo rešilo, vprašanje samo koliko lepih sončnih dni bom na ta račun zamudil in koliko dodatnih € bo treba pljunit da bo zadeva tako kot hočem. Bel kruh pa to
Tile drekači iz AVO so pa tud mal posebni in sploh ne vem če bi jim zaupal da mi naredijo še en komplet
Da razložim laično. Prideš u trgovino po kruh.
"Lahko dobim prosim 1.4kg belega?"
"Seveda, ni problema."
Prideš domov in ugotoviš, da si dobil 2kg črnega
"Rekel sem 1.4kg belega, dobil sem 2kg črnega. OK, lahko 0.6kg nekomu podarim, še vedno pa to ni bel."
"Ja gospod, žal imamo samo na cele kilograme in tisti dan nam je zmankalo belega, zato ste dobili črnega."
WTF
Pol pa nej jim človek še kej zaupa sploh
Ma se bo rešilo, vprašanje samo koliko lepih sončnih dni bom na ta račun zamudil in koliko dodatnih € bo treba pljunit da bo zadeva tako kot hočem. Bel kruh pa to
Torej amortizerji gredo v vsakem primeru nazaj, sem pa dobil super ponudbo za Bilstein-e, tako da se bo treba nekako odločit ko izvem še vse info glede tega
Danes pa nova zmaga, "Renault Sport hub conversion" ali po domače, pesta od RS-a na mostu od Clia I
Izprešana os, odrezan njen nastavek, povrtane luknje in narejeni novi navoji, da se uporabi original (ampak skrajšane) vijake od RS-a

Nalega tako kot mora

Takih kombinacij ni prav veliko

Disk in čeljust od 1.8, paše kot mora

Poleg možnosti nastavljanja optike, je super tudi to, da je sama širina pest enaka, torej ostane širina podvozja nespremenjena. Kar je odlično, saj so drugo leto v planu 205/50 Federal RS-R na 15x8 ET25 platiščih, da bo še malo več gripa in stabilnosti
Danes pa nova zmaga, "Renault Sport hub conversion" ali po domače, pesta od RS-a na mostu od Clia I
Izprešana os, odrezan njen nastavek, povrtane luknje in narejeni novi navoji, da se uporabi original (ampak skrajšane) vijake od RS-a
Nalega tako kot mora
Takih kombinacij ni prav veliko
Disk in čeljust od 1.8, paše kot mora
Poleg možnosti nastavljanja optike, je super tudi to, da je sama širina pest enaka, torej ostane širina podvozja nespremenjena. Kar je odlično, saj so drugo leto v planu 205/50 Federal RS-R na 15x8 ET25 platiščih, da bo še malo več gripa in stabilnosti