Scenic 1.5 dCi poraba olja
Scenic 1.5 dCi poraba olja
Pred kratkim sem kupil zelo lepo ohranjenega, letnik 2004, 102 KM, prevoženih 175.000
Zdaj ugotavljam, da troši olje. Približno 3-4 dcl na 1000km.
V priročniku piše, da je poraba olja DO 0,5l/1000km "normalna", kar je več pa da je potrebno
stopiti do mehanikov.
Zdaj, nobenega lastnika podobnega vozila ne najdem, ki bi priznal, da mu avto žre 5 lit olja na
eno menjavo (15.000 km ) .
Kakšne so vaše izkušnje ?
lp
Zdaj ugotavljam, da troši olje. Približno 3-4 dcl na 1000km.
V priročniku piše, da je poraba olja DO 0,5l/1000km "normalna", kar je več pa da je potrebno
stopiti do mehanikov.
Zdaj, nobenega lastnika podobnega vozila ne najdem, ki bi priznal, da mu avto žre 5 lit olja na
eno menjavo (15.000 km ) .
Kakšne so vaše izkušnje ?
lp
Re: Scenic 1.5 dCi poraba olja
Huh, ed od znakov, da se turbina poslavlja. Ne trdim, da je nujno to - to, ampak (kot sem rekel), to je tudi en od znakov.
Opažaš kakšno dimljenje za avtom? Beli dim...
Opažaš kakšno dimljenje za avtom? Beli dim...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
X2
V vsakem primeru je obisk mehanika/mojstra/popoldanca priporočen.
Predvidevam, da nikjer ne pušča, oziroma kjer se ustavite teče olje po tleh.
V vsakem primeru je obisk mehanika/mojstra/popoldanca priporočen.
Predvidevam, da nikjer ne pušča, oziroma kjer se ustavite teče olje po tleh.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne teče olje in ni dima za mano...
edit: zadevo sem opazil dovolj zgodaj, da sem prijavil sum pred potekom 30 dnevne garancije ( kupil na Renault servisu ). Avto je potem bil en teden na "opazovanju", oziroma so ugotovili , da turbina ima luft in so jo dali obnoviti. Torej, vsi tisti "banalni" vzroki naj ne bi prišli v poštev, ker je avto pregledan in popravljan na pravem mestu.
Mene pravzaprav zanima, če je tistih 0,5 lit / 1000 km res normalna poraba za toliko zvožen avto ( 175.000 ), ali gre le za pretirano rabo. Verjetno ni primerjava, ampak z golf II sem pred 15imi leti naredil 230.000 km in ne vem če je porabil deci, ali dva od menjave do menjave. Pa ga nisem šparal, prav nasprotno. Danes se sramujem, ko se spomnim kaj sem z njim vse počel
edit: zadevo sem opazil dovolj zgodaj, da sem prijavil sum pred potekom 30 dnevne garancije ( kupil na Renault servisu ). Avto je potem bil en teden na "opazovanju", oziroma so ugotovili , da turbina ima luft in so jo dali obnoviti. Torej, vsi tisti "banalni" vzroki naj ne bi prišli v poštev, ker je avto pregledan in popravljan na pravem mestu.
Mene pravzaprav zanima, če je tistih 0,5 lit / 1000 km res normalna poraba za toliko zvožen avto ( 175.000 ), ali gre le za pretirano rabo. Verjetno ni primerjava, ampak z golf II sem pred 15imi leti naredil 230.000 km in ne vem če je porabil deci, ali dva od menjave do menjave. Pa ga nisem šparal, prav nasprotno. Danes se sramujem, ko se spomnim kaj sem z njim vse počel
Zadnjič spremenil Marpa, dne 15 Feb 2014, 10:30, skupaj popravljeno 2 krat.
Pozdravljeni
Osebno bi naredil test tesnosti motorja in preveril koliko ima zračnosti turbina.
Lep pozdrav
Osebno bi naredil test tesnosti motorja in preveril koliko ima zračnosti turbina.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
Vozim Laguno 1.9dCi z 267k km z minimalno ali nic porabe olja med servisnim intervalom. Mogoce zmanjka 1 ali 2 mm na palcki... Smatram, da imas veliko porabo olja.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Pozdravljeni
Kar se mene tiče, ne rečem nič, če od menjave do menjave motor potroši par Dcl olja ..................... kar pa uporabnik @Marpa opisuje, je pa absulutno preveč. To ni normalno!
Lep pozdrav
Kar se mene tiče, ne rečem nič, če od menjave do menjave motor potroši par Dcl olja ..................... kar pa uporabnik @Marpa opisuje, je pa absulutno preveč. To ni normalno!
Lep pozdrav
Če bi bil pošten, vsi moji avti pijejo normalno nekje okoli pol deci na 1000, torej malo več kot liter na menjavo 20kkm. Izvajate redno kontrolo. Nekateri si žal dovolijo, da nivo na koncu pade skoraj liter, komaj nekaj nad minimum. To nikakor ne pomeni, da ni nobene porabe.
Odgovor Renault Slovenija na moje vprašanje, če je 0,5litre/1000 normalna poraba:
Da lahko odgovorimo na vašo reklamacijo vas prosimo, da nam posredujete sledeče podatke:
- naziv prodajno-servisnega centra Renault, kjer ste vozilo imeli na servisu ter
- točne podatke o lastniku vozila.
No, podatke o lastniku sem itak dal, VIN številko tudi. Da jim sporočam ime servisa se mi pa upira, ker ne vidim razloga za to. Za odgovor glede tehnike pa res ne vem kaj če ti info o tem v katerem servisu sem bil.
Ampak , nočejo brez tega komentirati.
Da lahko odgovorimo na vašo reklamacijo vas prosimo, da nam posredujete sledeče podatke:
- naziv prodajno-servisnega centra Renault, kjer ste vozilo imeli na servisu ter
- točne podatke o lastniku vozila.
No, podatke o lastniku sem itak dal, VIN številko tudi. Da jim sporočam ime servisa se mi pa upira, ker ne vidim razloga za to. Za odgovor glede tehnike pa res ne vem kaj če ti info o tem v katerem servisu sem bil.
Ampak , nočejo brez tega komentirati.
Pozdravljeni
Ja, lahko vam bi odgovorili brez nepotrebnih podatkov. Vendar je potrebno vzeti v zakup, da imajo po firmah izdelan plan kontaktiranja z zunanjim svetom. Tega protokola se držijo, kar je tudi prav.
Vse pa smo si sami zakuhali, ljudje veliko govorijo ( nakladajo ), goljufajo in želijo servisirati vozilo na tuj račun ............................... na kraju pa je nič hudega misleč lastnik vozila obravnavan enako.
Lep pozdrav
Ja, lahko vam bi odgovorili brez nepotrebnih podatkov. Vendar je potrebno vzeti v zakup, da imajo po firmah izdelan plan kontaktiranja z zunanjim svetom. Tega protokola se držijo, kar je tudi prav.
Vse pa smo si sami zakuhali, ljudje veliko govorijo ( nakladajo ), goljufajo in želijo servisirati vozilo na tuj račun ............................... na kraju pa je nič hudega misleč lastnik vozila obravnavan enako.
Lep pozdrav
Kot sem že zapisal, dal sem svoje podatke in številko vozila. Mislim, da sem s tem zadovoljil potrebo po resnosti obravnave. Čeprav tudi popolnem anonimenžu ne bi smeli zavrniti informacijo, ane ?Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Lep pozdrav
Glede protokola in služb za odnose z javnostmi sem bral, da je njihova primarna naloga znižati stroške reklamacij. Poznate tisto, v eni zadevi polovica strank vztraja 2 obiska, petina 3, vsaki 1000. za 5 in vsaki 100.000 gre na sodišče . Končni rezultat je za proizvajalca vozila finančno precej bolj ugoden, kot bi bil, če bi vestno in dosledno reševali reklamacije.
Zato ne rad dam podatke o servisnem centru, se bodo že z njim dogovorili kako pa kaj...
Ker je na svetu veliko Renault nacionalnih centrov sem vprašal drugje in sem dobil drugačen odgovor ( prevajam):
Spoštovani,
poraba motornega olja, ki jo omenjate ni v mejah normale. Vsaki proizvajalec vozil je predpisal, da je poraba olja med servisnimi intervali v mejah, določenim na samem merilniku olja v motorju.
Če prevedem, 5 črtic je približno liter. To naj bi bila nekakšna normalna poraba olja na 20.000 km in ne
10 litrov, kot me poskuša prepričati prodajalec.
Spoštovani,
poraba motornega olja, ki jo omenjate ni v mejah normale. Vsaki proizvajalec vozil je predpisal, da je poraba olja med servisnimi intervali v mejah, določenim na samem merilniku olja v motorju.
Če prevedem, 5 črtic je približno liter. To naj bi bila nekakšna normalna poraba olja na 20.000 km in ne
10 litrov, kot me poskuša prepričati prodajalec.
Pozdravljeni
Kakorkoli že, vam pomoč na forumu ne bo znižala porabo olja. V koliko s prodajalcem ne najdeta skupne besede ali kompromisa ........................ vozilo odpeljite na servis, pregled in izjava. To je pravno formalno za reševanje vaših težav. V najslabšem primeru, bo potrebna civilna tožba.
Lep pozdrav
Kakorkoli že, vam pomoč na forumu ne bo znižala porabo olja. V koliko s prodajalcem ne najdeta skupne besede ali kompromisa ........................ vozilo odpeljite na servis, pregled in izjava. To je pravno formalno za reševanje vaših težav. V najslabšem primeru, bo potrebna civilna tožba.
Lep pozdrav
Pa se vam zdi, da iščem pomoč za znižanje porabe olja ?Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Kakorkoli že, vam pomoč na forumu ne bo znižala porabo olja.
Lep pozdrav