twingo 1997

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
twingo123

twingo 1997

Odgovor Napisal/-a twingo123 »

Pozdravljeni.

Imam renault twingo wind, letnik 1997, motor d7f. Pred približno 2 mesecema se mi je pojavila težava, da je avto izgubil moč, zlasti med nižjimi vrtljaji, ter začelo trest in cukat, občutek sem imel kot da dela po 3 cilindrih. Včasih pa je tudi ugasnil. Potem sem ga imel pri mehaniku, je zamenjal svečke in vžigalne kable, in je avto delal normalno 2 tedna. potem pa se začelo isto dogajati, in so bile zamenjani injektorji (dize). prvo so bile zamenjane z rabljenimi od cliota, pa je je nekaj časa lepo delal, potem pa spet težave. pa pri teh injektorijh od cliota se mi je poraba malo povečala, zato sem potem ponovno zamenjal injektorje. ti kateri so zaj vgrajeni so pa od twingota 2000 letnik. približno en mesecje vredo delovalo potam pa spet isto. ( novih nisem kupil ker so predrage 80 evrov pride 1 komad) nakrar je bila še menjana vžigalna tuljava, 2 dni delal ok, zdaj pa spet isto... zaj pa sem že rahlo obupan ker nevem več kaj se da še storiti... sem ža kar nekaj denarja vložil v avto, rezultata pa ni videti. prosim za kaki nasvet oziroma če kdo pozna kakega mojstra v mb ali okolici.

hvala za pomoč
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: twingo 1997

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Imeti v lasti vozile = strošek.

Takšno ceneno popravljanje, kot ste si ga vi zamislili, je pa najdražje!! Skratka, vgradnja starih delov, ni pot do uspešnega popravila. Ne bi bilo slabo, da bi za začetek napisali, kaj se je novega vgradilo, kaj pravi tester, kaj pravijo podtlačne cevke okoli motorja..................

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
twingo123

Pozdravljeni.

Ko sem kupil avto sem naredil veliki servis ( olje, oba jermena, vodna crpalka, oljni in zracni filter, svecke). Zamenjano je bilo tudi tesnilo na glavi motorja, ker je puščalo olje ter končniki. Kot sem ze zgoraj omenil tudi vzigalni kabli ter tuljava. Vse deli razen injektorjev so bili vgrajeni novi. Cena novih vseh 4 injektorjev pa je 320 evrov, to pa se mi zdi malo prevec. Bil je tudi priklopljen na racunalnik in ni pokazalo kaksne napake. O podtlacnih cevkah motorja pa tezko kaj recem, ker sam ne servisiram avto. Nekje sem prebral tudi da bi lahko za to tezavo vplivala tudi bencin pumpa? Vem da je iz splosnega opisa tezko ugotoviti kje je tezava, ampak zanima kaj bi lahko vse vplivalo?

Hvala, lp
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ali lahko malo bolj opišete, to okoli menjave tesnila motorne glave? Koliko prevoženih KM je od takrat, ali ste opazili, da kaj hladilne primanjkuje po menjavi tesnila?? Kako prižge hladen motor ............ lepo in gladko steče v vrtljaje ............. malo težje in hoče potresti ali ne delujejo vsi 4 cilindri nekaj sekund?
Lahko bi voda hodila v valje. Me pa čudi, da niso bile menjane vžigalne svečke, ko se je menjalo tesnilo.
Ali je bil narejen test, tesnosti motorja??

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
twingo123

Pozdravljeni,

iz podvozja mi je kapljalo olje, mehanik je pregledal avto in ugotovil da je vrjetno tesnilo na glavi motorja krivo za puščanje olja. Predlagal pa mi je tudi, da hkrati ob menjavi tesnila opravi veliki servis, ker bo že imel vse razstavljeno, pa tudi servis bi bil kmalu potreben. Tako da so bile zamanjane svečke ob menjavi tesnila. Tesnilo je pa bilo prežgano na 2 mestih. Od menjave tesnila je bilo prevoženih okoli 5000 km, hladilna tekočina se mi je spustila do nivoja minimalno, enkrat se jo dotočil, od takrat pa je ne več primankuje. Približno po 2 mesecih od menjave sem dolil hladilno tekočino. Ko se prižge hladen motor, so različne vriante. Včasih lepo normalno, brez problema. Včasih težje, trese in moram dodati veliko gasa da ga nekako obudim. 3 možnost je pa ta kar se mi zdaj trenutno dogaja, da sploh ne vžge. Ko obrnem ključ, mašina žvergla, vžge pa ne. Še to povem da akumolator je pa star nekaj mesecev. Test testnosti motorja, ni bil opravljen. Kako izgleda ta test?

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Test, tesnosti:
Slika Slika

Levo slika prikazuje kako izgleda testiranje, desno je slika potrebnega orodja

Lep pozdrav

Odgovori