Clio 1.5 dci ne vžge

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
smesko
Kraj: Ljubljana

Clio 1.5 dci ne vžge

Odgovor Napisal/-a smesko »

Pozdrav!

Imam problem, ker mi avto (l. 2002) ne zavergla. Ko obrnem ključ do pozicije ko naj bi vžgal mi samo rele se sliši. Štarter sem vzel dol zamenjal avtomat, ker je bil zanič, sprobal ga in štarter dela. Zdaj ko sem sestavil vse skupaj je problem še vedno prisoten. Akumulator pomeril, ima 12,4V. Newem kje se točno lotiti dela. Ima kdo kakšne ideje???
Zadnjič spremenil smesko, dne 12 Feb 2014, 18:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Re: Clio 1.5 dci ne vžge

Odgovor Napisal/-a R5 »

poglej če so kabli na štarterji pravilno nameščeni da slučajno ne pride kaj v stik.
smesko

Sem pogledal sam tut nima kej pridt u stik k je use na konektor s tem da sta dva kebelčka eden dovod + pa en za start. Sem probal daneš še priklopil na Laguno prek kablou pa spet tema. Ko obrnem kluč se sam rele sliš odspodej to je pa to.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Preverite pravilno delovanje stikala za trk vozila in kabel - pol ( masa ), ki pelje na zaganjač.

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

A se sliši samo rele al tudi avtomat na zaganjaču skoči, ampak ne more obrnit. Namreč pred mesecem sem imel primer, ko je kolegu počilo ohišje alternatorja (stator) in se zato alternato ni hotel vrteti, posledično je blokiral jermen in seveda celoten motor (zaganjač seveda ni mogel obrniti.) Zasilna rešitev je bila prerezati jermen za pogon alternatorja nato pa avto do mehanika in nov alternator.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
smesko

Ne sam rele se sliši, od štarterja ne duha ne sluha, kot da ga nebi imel priklopljenega. Avto prižge če ga porinem, kar sem ga moral da sem ga lahko pripeljal do doma. Danes grem spet v akcijo bomo videl če bo kej novega na vidiku...
smesko

Fan napisal/-a:Pozdravljeni

Preverite pravilno delovanje stikala za trk vozila in kabel - pol ( masa ), ki pelje na zaganjač.

lep pozdrav
Za to stikalo newem kje se nahaja, zaganjač pa nima nobenega kabla, ki bi bil masa, kolikor vem, maso pobere z motorja.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Maso naj bi dobil iz menjalnika. V koliko ne rešite problema, se oglasite pri meni in ga bova skupaj rešila.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
smesko

Ko pomerim z multimetrom maso ima. Na zaganjaču ne dobim + na štart konektor.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

+ na zaganjaču, je direkt iz akumulatorja - rdeča debela žica
Vspodbujevalec, pa pride iz ključavnice, ko se obrne ključ skrajno desno.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Kakšen multimeter in masa? Ko potegne štarter, je to 400A zagonskega toka, to je ploščata pletenica, ki mora biti dobro pritrjena na maso. Rdeče štiroglato stikalo za trke je pod vetrobranskim steklom na požarni steni pri desnem koloteku.
smesko

Jest newem a sem jest narobe napisal al eni narobe razumel. Zadevo sem zrihtal, kot wemo problem je bil najprej v avtomatu zaganjača, nato je bil problem v sami masi, ker se je nekje zgubila do zaganjača. Zadevo sem rešil tako, da sem potegnil nov kabel (maso) 25 kvadrat direkt na ohišje menjalnika in zadeva sedaj funkcinira. Preden sem zadevo rešil je naprimer alternator "filal" na akumulatorju 13.2V sedaj 14.2V kar je uredu. Za konec pa, človek bi včasih pomislil, da je to dokaj normalno za avto s 330.000km. Vsem, ki ste si vzeli čas in pomagali se zahvaljujem.

Lep pozdrav!
Odgovori