Pozdravljneni,
z mojim Meganom II (l. 2004, 192000 km) imam naslednji problem. Pred parimi tedni mi je javilo napako check injection in avtomobil je komaj vžigal, peljali smo ga na uradni servis, kjer so ga priklopil na računalnik in povedali da je okvarjen injector 2.
Da bi se prepričali, da me nočejo nategnit smo ga peljali še k znancu, tudi on je prišel do sklepa da je nekaj narobe z 2. šobo, za vsak slučaj smo preverili še svečke a so bile vredu, stare so dobrega pol leta, dobili smo drugo šobo in avto je nekaj časa delal vredu, kakšen teden, potem pa se je napaka ponovila.
Ponovno je javilo check injection in ponovno je bila napaka na 2. šobi. Ker mehanik ni neki poznavalec elektronike mi je napako zbrisal in mi dal številko nekoga, ki se ukvarja z avtoelektroniko da mi bo zadevo ob naslednjem javljanju napake pregledal. Zdaj po nekaj tednih mi napake še ni javilo, avto je včasih nekoliko glasenjši, vedno težje užiga (akumulator je že malo starejši) običajno, ko se vozim, deluje brez problemov.
A mi lahko svetujete, kje bi lahko bil problem in če se je varno voziti s takšnim avtomobilom.
Lp,
Jerica.
Težave, šoba, elektronika
Re: Težave, šoba, elektronika
Pozdravljeni
Sicer mi ni jasno, zakaj vozite na servis, če že menite, da vas bodo ogoljufali. Osebno bi svoje vozilo peljal zaupanja vrednem serviserju ..................................
Vozilo priklopite na tester, snemanje paramatrev delovanja, in na vožnjo, cca 20 Km mešane vožnje. Po vožnji preverite posnetek, pa se vidi kako deluje ( ali so gladki prehodi ali jih ECU popravlja/korigira ).
Zakaj pa ne menjate akumulatorja, če se ve, da je počasi spustil dušo??????
Lep pozdrav
Sicer mi ni jasno, zakaj vozite na servis, če že menite, da vas bodo ogoljufali. Osebno bi svoje vozilo peljal zaupanja vrednem serviserju ..................................
Vozilo priklopite na tester, snemanje paramatrev delovanja, in na vožnjo, cca 20 Km mešane vožnje. Po vožnji preverite posnetek, pa se vidi kako deluje ( ali so gladki prehodi ali jih ECU popravlja/korigira ).
Zakaj pa ne menjate akumulatorja, če se ve, da je počasi spustil dušo??????
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Ali je sploh vpisal spremenjeno številko šobe, ki korekturo vnese v delovanje ECU?
LP
Tudi če ni noben vpisal nove številke šobe mora le ta delat, pač ni njene kalibracijske vrednosti vpisane, delat pa mora. Jaz sumim slab spoj na konektorju na računalniku, prej kot vse druge.
Samo močno pocukaj kable na računalniku pa boš videl ali motor spremeni zvok.
Tudi če ni noben vpisal nove številke šobe mora le ta delat, pač ni njene kalibracijske vrednosti vpisane, delat pa mora. Jaz sumim slab spoj na konektorju na računalniku, prej kot vse druge.
Samo močno pocukaj kable na računalniku pa boš videl ali motor spremeni zvok.
ah, ta moj clio
Hvala za vašo pomoč.
Z akumulatorjem je tako, da ko je res mrzlo, takrat traja užig mal dlje, ko je pa zunaj nad 0, se pa ne pozna nič.
Šobo je mehanik skalibriral, z avtom se je tudi peljal nekaj kilometrov in se prepričal da deluje vredu.
Tudi sami sumimo da bi lahko bil slab spoj in bomo konektorje preverili ob prvi priliki, ko bo imel mehanik čas, da lahko ob morebitnem opozorilu check injection stvar pregledamo. Zdaj je mehanik na službeni poti, tako da bo potrebno počakati na ta vikend.
Z akumulatorjem je tako, da ko je res mrzlo, takrat traja užig mal dlje, ko je pa zunaj nad 0, se pa ne pozna nič.
Šobo je mehanik skalibriral, z avtom se je tudi peljal nekaj kilometrov in se prepričal da deluje vredu.
Tudi sami sumimo da bi lahko bil slab spoj in bomo konektorje preverili ob prvi priliki, ko bo imel mehanik čas, da lahko ob morebitnem opozorilu check injection stvar pregledamo. Zdaj je mehanik na službeni poti, tako da bo potrebno počakati na ta vikend.