Clio RS III PhI 2.0 16v - modri konjiček

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
K.Bohnec

Clio RS III PhI 2.0 16v - modri konjiček

Odgovor Napisal/-a K.Bohnec »

Slika
pa sem končno tudi jaz nabavil Ultralagere...
Slika
Uporabniški avatar
K.Bohnec

Re: Clio RS III PhI 2.0 16v - modri konjiček

še ena ko je v akciji :)
Slika
PS: felne so na prodaj, rdeče silversonke... barva ni vrhunska, se pa itak da špricnit na novo :) ful poceni vprašanja na ZS.
Uporabniški avatar
K.Bohnec

mam pa še eno vprašanje če bi mi kdo lahko kak pomagal. Kje bi se lahko nabavil tak air box, dejansko samo to škatlo rabim, ostalo že sam nardim doma. Sem iskal na različnih straneh pa jms pa vse pa nič ne najdem. hvala za pomoč. LP!
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

To je od JMS sesalni kolektor, ta na sliki je še prvi model, RS2 je imel že ene 5cm daljši sesalni kolektor. Je pa to samo za 172/182, ne vem če imajo tudi za 197/200? Drugače pa, ti to lahko naredi vsak, ki zna delati s poliestrom/karbonom. Rabiš naredit sesalni kolektor, loputo obdržiš svojo. Največji problem tukej je pomoje zračunat premer sesalnega kolektorja, obliko in dolžino trobentic, ter obliko in velikost sesalnega kolektorja. Če se ne motim naj bi bil 1.4-1.7x prostornina motorja, torej 2.8-3.4l prostornine. Trobentic imaš spet veliko različnih, pomembna je tudi skupna dolžina kolektor + trobentice. Samo na temu motorju poleg odzivnosti (in bolnega zvoka :mrgreen: ), brez optimizacije ne bi prav veliko pridobil. Če dodaš še ene odmične in dober remap, bi pa sigurno mogu met zdravih 210-215KM, kar je več je kompromis, premalo spodaj ali pa samo brezvezna špička na vrhu.

Bo Drmo znal kej več povedat :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Ja tole je JMS induction za Clia 172/182 izpred parih let. Poznalo se je baje na navoru in konjih.
http://www.cliosport.net/forum/showthre ... e-manifold

Za RS3 ne vem (ne spremljam več) če obstaja. Sicer z nekaj predelavami paše sesalni kolektor od Clia 3 RS na RS2 mogoče bi šlo tudi kontra ampak glede na ceno ni vredno. Raje kake odmične in remap za tak denar pa bo isti efekt.
Uporabniški avatar
K.Bohnec

Aham... hvala za odgovore, saj dejansko sem tudi jaz razmišljal da bi si sam iz poliestra naredil doma ta box, ali ko slišim da treba to vse prav preračunati da bo kaj iz tega, no ja...
Glede odmične gredi pa me zanima koliko bi me prišlo, če se dobro spomnim sem nekje že videl za kakih 600€ ali več? + remap, koliko je to cenovno? in kje? hvala :)
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tako da te takoj na začetku razočaram. Do spredaj imaš premalo prostora za kakšen efektiven sesalni kolektor (vključno s tem na sliki). Mogoče bo za koga sedaj to šok ampak, s serijsko pozicijo ni nič narobe, s samo pozicijo mislim, da ne bo pomote. Malo drugače je treba naredit kot je v originalu, ter izračunat premer cevi in plenum-a (tisto kar bi ti želel imet iz slike).
Velikost plenuma je odvisna tudi od od tega, kje računaš da boš imel max moč, tako da ni samo odvisno od prostornine motorja.

Kar se tiče odmičnih gredi računaj od 700€ naprej + montaža, remap pa odvisno pri komu delaš, mislim da ima TUNERC ceno okoli 350-400€ za bencinske atmosferske motorje, tam kjer lahko naredi optimizacijo na serijskem ECU-ju.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
K.Bohnec

še nekaj slik kaj sem si naredil... ploščica
Slika
pas za dirkališče...
Slika
in cup nalepke, home made :)
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

čemu pa ploščica od f1? bo treba še recarote če si šel v tako resno r27 fejki zadevo :)
Uporabniški avatar
K.Bohnec

Saj v planu so recaro tudi... sem jih ue tudi nasel :) samo gledena to da moji sedezi bolje drzijo v zavojih kot recaro nevem ce bom jih nabavil, ce pa ze pa bom tudi tiste moral malo rezat in varit :)
Uporabniški avatar
gamblerDH20

Odgovor Napisal/-a gamblerDH20 »

feltne še imaš? sem ti pisal na zs pa ni bilo odgovora..
Odgovori