Stresni nosilci za 3v Cliota - kaj kupiti, izkusnje?

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Stresni nosilci za 3v Cliota - kaj kupiti, izkusnje?

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Zdravo,

da na kratko razlozim; iscem stresna nosilca (precki) za mojega Clia, pri cemer bi bilo super da imajo cimvecjo nosilnost (100kg bi bilo super), saj ju bom uporabljal za prevoz karta. Sem malo predalec doma, da bi si vsakic od fotra kombi vozil sposojat... Prevec logisticnih problemov, kart na streho pa mirna bosna :D

Torej kolikor sem gledal, je ponudbe kar nekaj...
1. Renault servisi imajo razprodajo, original nosilcev, vendar nikjer nisem zabelezil nosilnosti.
2. Potem je kar nekaj moznosti (najmanj triljon kombinacij) proizvajalca Thule.
3. Veliko je tudi drugih proizvajalcev, za katere sem osebno prvic slisal :)

Tako, da se nagibam predvsem k originalnimi v kolikor imajo dovolj veliko nosilnost, ali pa Thule, kjer je spet vprasanje katero kombinacijo... :) Seveda, ne gre zanemariti tudi morebitne nadgradnje (kovcek, smuci, kolo...).

Se je kdo ze soocal s podobnim problemom, kaksne so vase izkusnje in priporocila.

Hvala vnaprej!
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Re: Stresni nosilci za 3v Cliota - kaj kupiti, izkusnje?

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Najbolj me zanima, kakšen sistem boš naštudiral za tole dvignit 1.5m visoko? Rampe so prevelike in nerodne, za na roke dvignit rabiš 4 ljudi, policaji te ideje verjetno tudi ne bodo veseli,... Kakšna prikolica je veliko boljša rešitev. Tudi dražja in verjetno je montaža kljuke skoraj nemogoča pri RS-u. Na tvojem mestu bi si pač izposodil karavana za take podvige, 3x manj težav.

Če pa že, mogoče kakšno pregrinjalo ni tako napačno, da ne pade glih vsem v oči kaj voziš, manj sitnosti kamor koli pač greš (glede na to, da živiš v A in da znajo bit policaji pri nas mal svojeglavi včasih).

Pa veliko sreče pri iskanju rešitve, čeprav si izbral zelo zanimivo osnovo za projekt :mrgreen:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Cr00k

Zakaj bi pa policaji mel kej proti? Ce je dobro zavarovano, nimajo kej sikat..:)

Drugace pa niti ni tolk tezka zadeva - stestirano :) sploh ce si vzames 20min, pa motor odstrans, pa ga v prtlaznik ruknes :) Je pa res, da je razlika, dvignt kart na vozicek, al pa se pol metra visje na streho...

Sej se tega ne bi niti sel, ce ne bi ze kdo drug dokazal, da gre brez vecjega problema :) En primer:
Slika

Vem, da je dalec od idealnega nacina, ampak za tiste nekajkrat na leto bo pomoje cist OK :)
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Drugače se nima noben vpiknit v to kaj ti prevažaš na strehi, pa naj bodo to salame al pa kart. tovor je tovor. Ti si omejen dimenzijsko in glede na obtežitev.

Na tvojem mestu bi šel vprašat na prvi Renault servis kakšne nosilnosti imajo njihovi strešni nosilci, pa boš točno vedel ali ti ustrezajo ali ne. Bi pa na tvojem mestu vzel raje od Thule, ker original, kar sem jaz videl, je slabše kvalitete.

Bi bilo pa veliko lažje imet prikolico.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Cr00k

Bom vprasal na servisu ja, ceprav mislim, da so bolj bogi kar se nosilnosti tice. Thule bo najbrz res prava varjanta...

Prikolica ja, sam ne mojmu kluke ni :)
Slika
Uporabniški avatar
Cr00k

clio open napisal/-a:V Renault knjigici pravijo, da na streho ne dajaj več kot 70 kg :)
Ha, sem sel zdele prav v avto pogledat... seveda mi je vmes ratal tud na rit padet, ko je vse poledenel :D

Pise, 80kg vkljucno z nosilcem, tako da je vse ok... ;)
Slika
Odgovori