Menjava olja Megan 1,6 16V
Menjava olja Megan 1,6 16V
Zdavo
Menjati morem olje na meganu letnik 1999, 1.6 16V. Zanima me, če lahko dam notri olje total quartz 9000 5w40 ali naj dam raje elf competition sti 10w40.
Zanima me pa, ker dobim oba olja za podobno ceno?
Total Quartz 9000 5W40 5l - 25,95eur
Elf competition STI 10W40 5l - 23,95eur
Hvala
Menjati morem olje na meganu letnik 1999, 1.6 16V. Zanima me, če lahko dam notri olje total quartz 9000 5w40 ali naj dam raje elf competition sti 10w40.
Zanima me pa, ker dobim oba olja za podobno ceno?
Total Quartz 9000 5W40 5l - 25,95eur
Elf competition STI 10W40 5l - 23,95eur
Hvala
Re: Menjava olja Megan 1,6 16V
Iz svoje prakse govorim,elf je slabo olje.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Pozdravljeni
Osebno se bi odločil za Elf, vaš motor bi bil enakega mnenja.........................
Lep pozdrav
Osebno se bi odločil za Elf, vaš motor bi bil enakega mnenja.........................
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Total Quartz 9000 5W40 je polna vrhunska sintetika, opisani Elf pa polsintetika za starejše letnike, klaso slabši. Elf in Total in Fina so ista firma.
Hvala vsem za odgovore...toda...ali bo kaj narobe, če dam total quarz olje v megana ali je načeloma vseeno? Total quarz 5w40 bom dal v Peugeota 406 2.0 HDI in ga bi kupil tudi za Megana.
LP
LP
Za ta motor je priporočeno olje 10/40 comptetition.
Lahko pa daš tudi boljše olje, ne bo nič narobe.
Odločitev je seveda tvoja, sam bi dal noter elf competition in ga menjal na maksimalno 15 000 km.
Lahko pa daš tudi boljše olje, ne bo nič narobe.
Odločitev je seveda tvoja, sam bi dal noter elf competition in ga menjal na maksimalno 15 000 km.
Hvala...Mi lahko še kdo pove koliko olja gre v to mašino...zasledil sem podatek 4,2l in 4,7l... Kateri je pravi?
Pozdravljeni
Osebno ne verjamem nobenem podatku. Vozilo naj stoji na ravni površini, merilni paličici pa lahko verjamete
Lep pozdrav
Osebno ne verjamem nobenem podatku. Vozilo naj stoji na ravni površini, merilni paličici pa lahko verjamete
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
Men so na servisu vedno nalili 5 litrov.zerdoner napisal/-a:Hvala...Mi lahko še kdo pove koliko olja gre v to mašino...zasledil sem podatek 4,2l in 4,7l... Kateri je pravi?

Ta praksa me pa zanima hudozakumi napisal/-a:Iz svoje prakse govorim,elf je slabo olje.
Avtorju - ti motorji niso zahtevni in elf competition je povsem kul zanje. Pa tudi jaz govorim iz svoje prakse - 19- ka z energy motorjem, ki je v bistvu predhodnik omenjenega, ni do upokojitve pri več kot 300.000 km imela nobenih težav, tudi pila ga ni. Pri hiši je scenikk, letnik 2000 z 1,6 16V motojem, ki prav tako ne kaže težav. Motor dela ko urca, olja ne pije, ima pa cca 250.000 prevoženih. Res je, ves čas je v njemu elf 10W40.
Ne trdim da je to top olje, ampak ta te motorje polna kapa. Bolj zaupam osnovnemu modelu znamke 1 ko za isto ceno top modelu znamke 2. Bi posumil da ima znamka dva (če je res tako top) ponaredek.
Glede količine - Fan je kar prav napisal. Podatek je tudi iz časa, kjer je šlo v filter skoraj pol litra olja, sedanji pa cel (brez filtrirnega materiala) drži 2 deci. Gre ga pa več kot 4 litre, tako da je v vsakem primeru treba nabaviti 5 litrov, potem se pa po šipki gleda. Pa seveda ko je nekje čez pol, se avto vžge (da se napolni filter), počaka da se zadeva odcedi kjer se mora in šele potem dolije po potrebi.
LP, Samojed
zakumi napisal/-a:Men so na servisu vedno nalili 5 litrov.zerdoner napisal/-a:Hvala...Mi lahko še kdo pove koliko olja gre v to mašino...zasledil sem podatek 4,2l in 4,7l... Kateri je pravi?
LP, Samojed
Ne boj pameten,pri vsakem servisu sem bil poleg in fante poznam.

Hvala vsem...Sem že naročil 5l Elfa 10w-40.
Potem jim pa vaga ne štima, imajo napačno merico (točijo iz soda menda) ali pa imaš napačno šibko. Ne vem, obstaja možnost da tvoj avto rabi več olja, se ne bom kregal (sploh če si ti zadovoljen).zakumi napisal/-a:Ne boj pameten,pri vsakem servisu sem bil poleg in fante poznam.
Za menjavo pri 19-ki je bila 4l kantica dovolj (mislim da ga je šlo noter 3,8l), za scenika rabim 4 litre in nekaj zraven (3 do 5 deci), pri laguni (1,8 16V) ga pa še nisem menjal, ampak po papirjih bi od 5 litrov tudi moralo nekaj ostati.
Trenutno mi noben dialogys ne dela, sicer bi ti pripel podatke. Ampak po spominu noben od bencinarjev v omenjenem rangu ne sprejme 5 litrov olja.
LP, Samojed
Sem malo skopiral iz avtomobilizem.comNiso vsa olja Elf primerna za Renault motorje.
Tista katera so imajo oznako:
-rn0700 za benciske motorje brez turbine(elf evolution 700 10w40)
-rn0710 za bencinske in dizelske motorje z turbino, brez DPF(elf evolution sxr 5w40)
-rn0720 za dizelske motorje z DPF (ELF SOLARIS DPF 5W30)
Tak da "Excellium NF 5w-40" ni primeren za renault, ampak ga 90% ljudi not uliva.