Megane clasic 1.4 16v letnik 2000
Naenkrat pred trgovino ni več vžgal. Ker je tudi plinski ga vžgem na plin in vžge normalno. Potem med vožnjo poskusim preklopit na bencin in avto crkne. Doma malo poslušam in ugotovim da se ne sliši bencinska pumpa. Pogledam pod zadnji sedež v rezervoar in vidim en konektor ki ima tri pine. Odklopim in vidim da potem ne kaže goriva. A je ta konektor samo za plovec al so z tremi pini pobrali plovec in pumpo. Verjetno se pumpa skriva pot tistim velikim (cca 15 cm ) plastičnim pokrovom ki se verjetno odvije. Sem odklopil obe cevki za bencin in dal kontakt in ni šprisnilo bencina. A ima kdo idejo kaj bi lahko bilo?
- naenkrat odpovedala bencinska pumpa
- kje kak rele ali varovalka (pregledal sem releje pod havbo in zgleda vse ok)
A mogoče kdo ve kako lahko priklopim pumpo direkt na 12v? (pa da ne skurim plovca)
Oziroma kak drug test?
bencinska pumpa ali kaj druga
Re: bencinska pumpa ali kaj druga
Čudno.
Eno uro sem meril in gledal pa ni bilo toka na pumpo. Nato priklopim direkt na 12v in pumpa obrne, avto pa tudi vžge normalno. In glej čudo. odklopim direkten 12 v in avto laufa. Ugasnem in vžgem in dela. Hmmmmm? vprašanje kaj je bilo in kdaj se bo spet ponovilo.
PS. 4 kabli so na konektorju. 2 za plovec in dva za pumpo
Eno uro sem meril in gledal pa ni bilo toka na pumpo. Nato priklopim direkt na 12v in pumpa obrne, avto pa tudi vžge normalno. In glej čudo. odklopim direkten 12 v in avto laufa. Ugasnem in vžgem in dela. Hmmmmm? vprašanje kaj je bilo in kdaj se bo spet ponovilo.
PS. 4 kabli so na konektorju. 2 za plovec in dva za pumpo