Menjali vetrobransko steklo, sedaj pa pušča, kaj predlagate?

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
simpa

Menjali vetrobransko steklo, sedaj pa pušča, kaj predlagate?

Odgovor Napisal/-a simpa »

Živjo.

Na Meganu Grandtour 1.9 dci GT-Line letnik 2011 avgust sem lani novembra dobil kamen tik nad dežnim senzorjem. Razpoka se je potem širila, zato sem šel na zavarovalnico, uredil papirno vojno in v petek, 3.1.2014, sem bil dogovorjen za menjavo vetrobranskega stekla. Zjutraj ob pol osmih torej pustim avto na pooblaščenem servisu, popoldan ob tretji uri pridem ponj. Avto zunaj umit, čeprav tudi ob prihodu ni bil ne vem kako umazan, znotraj je pa bil že prej čist. Takoj, ko sedem za volan, malo vizulano preverim in pri vzvratnem ogledalu opazim moker madež velikosti 3 x 3 cm. Za vsak slučaj grem vprašati, kdo je avto umival, najdem osebo, bila je gospa in pravi, da je verjetno mokro, ker je tudi znotraj čistila steklo. Grem vprašati še mojstra, kateremu sem zjutraj predal avto in ga popoldan od njega prevzel. Pravi, da je vse ok, če pa slučajno ni, pa bom pač reklamiral. V dobri veri, da je vse ok, se odpeljem. Danes, ko je deževalo kot iz škafa, pa poplava v avtu. Na strešni oblogi pod vzvratnim ogledalom je madež 10 x 10 cm, mokro pa tako zelo, da kaplja s strehe, občasno mi piše tudi check auto lightning, kar sploh ni čudno, saj se je verjetno zmočilo tudi kablovje in elektronika svetlobnega senzorja za avtomatske luči, če ni že fuč, dežni senzor pa dela ok. Mislim, da bi človek po..... Če niti vetrobranskega stekla ne znajo menjati kot je treba, kak jim naj še zaupam menjavo zavornih ploščic, zavornih kolutov ali česa bolj vitalnega in za varno vožnjo odločujočih delov. Pol bodo pa poročali, kako je nek norec zapeljal s ceste brez vsakega razloga itd. Moram povedati, da sem do zdaj, pa servisiram tukaj že drugega megana karavana 1.9 dci (s prvim naredil 223 tisoč km brez kakršnihkoli problemov), bil vedno zadovoljen. Mislim, zdaj sem se že malo pomiril, ampak, če bi bil danes delovnik, bi se odpeljal direktno tja in enemu glavo odtrgal. Pa sem mislil, da je kriza, pa da se servisi borijo za stranke itd. itd. Ampak, enim zgleda še ni kriza, glede na njihvo kvaliteto dela. Jutri zjutraj moram torej tja, namesto, da bi šel reševati težave svojih strank, delam namreč kot servisni inženir, grem reševat težave, ki jih je povzročil pooblaščeni servis, ki ni kos brezhibni menjavi vetrobranskega stekla, ki je bilo počeno, ni pa puščalo ali karkoli drugega. Če bi vedel to vnaprej, bi raje pustil kar starega gor.
Zdaj me zanima, ali se mora vgraditi spet novo steklo, saj neko flikanje tega verjetno ne pride v poštev? Ali naj bom zdaj zraven pri popravilu/menjavi, kako dolgo se mora lepilo minimalno sušiti in če moram biti pozoren še na kake podrobnosti ali kaj predlagate? Nujno prosim za kak predlog, saj grem takoj zjutraj do njih. Ali se naj oglasim tudi pri kakem šefu, da ne rečem direktorici, ali naj zahtevam gratis nadomestni avto, ali kaj mislite?

Hvala vnaprej in lahko noč,
Simpa
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Re: Menjali vetrobransko steklo, sedaj pa pušča, kaj predlag

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Te čist razumen jaz bi tudi bil ves iz sebe. Sam sem tudi imel že menjavo stekla in kolikor mi je znano se mora susiti cca 4 ure. Pri tebi je verjetno vzrok nenatacnost nanesenega lepila. Nadomestni avto zahtevah saj je njihova napaka ter tudi za malico lahko častijo.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
simpa

Živjo.

So mi včeraj steklo sneli in na novo nanesli lepilo in pustili sušiti od 9. do 14. ure. Saj se je tudi prvič dovolj dolgo sušilo, ampak zgleda, da so slabo nanesli lepilo. Sedaj so avto, preden sem ga prevzel, polivali kot ob nalivu, pa je vse suho kot mora biti. Je pa druga težava nastopila. Občasno minuto ali dve po vklopu motorja izklopi dnevne luči in vklopi pozicijske in kratke luči in izpiše opozorilo "check autolighting". Tako ostane, dokler spet ne izklopim in vklopim motorja, potem se ponovi, toda ne vedno. Včasih je pa vredu kot mora biti. Problem je 100% povezan z menjavo vetrobranskega stekla, saj se mi je to prvič zgodilo v soboto (v petek so mi prvič menjali steklo), ko je deževalo, pa je verjetno vlaga krivec ali pa nestrokovna premontaža senzorja s starega na novo steklo. Danes sem bil spet pri njih in so mi reseatali kabel na senzorju. Če to ne bo pomagalo, mi bodo menjali kompleten senzor. Nekaj mi je eden od serviserjev omenjal, če je vse ok z gelom na senzorju, jaz pa sem se čudil, kako bi naj jaz vedel, če je vse vredu z gelom. Potem sem bil malo bolj pozoren na senzor. Na mojem je videti, kot bi v tistem okencu bilo malo kondenza, sem pa gledal na enem drugem meganu 2 faza 1 (moj je megane 3, faza 1), pa tega kondenza nisem opazil. V glavnem, če še ne bo ok, sledi torej menjava senzorja. Ta senzor je verjetno tudi za avtomatske brisalce ali se motim? Me prav zanima, kako se bodo v avtomatskem delovanju obnašali brisalci ob prvem dežju. Torej sta iz preproste menjave počenega vetrobranskega stekla nastala 2 dodatna nepotrebna obiska, če pa senzor ne bo ok, pa še vsaj eden sledi.

Lep pozdrav,
Simpa
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Zanimivo kaj se vse zgodi na servisih :D ja če drugega nebo pojdi pa ti naj menjajo še senzor. Nisi ti kriv da je prišel kondenz zraven.
Ja je pa vse v enem, svetlobni senzor okrog in znotraj senzor za dež. lp
Uporabniški avatar
simpa

Živjo.

Za začetek sem jim predlagal, naj samo reseatajo kabel, kar so tudi storili. Zaenkrat je vse O.K. in upam, da tako ostane. Če ne pa sledi menjava senzorja.

Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Simpa
Uporabniški avatar
simpa

Živjo.

Po reseatanju je bilo vredu 1 dan. 2 dni nazaj so mi menjali še senzor z novim in zaenkrat je o.k.

Lep pozdrav,
Simpa
Odgovori