Pozdravljen na forumu. Sicer ta tema spada v temo okvare in pomoč ampak ok.
To se gre za 1.2 8v motor ne? Je tu že novejši D7F motor notri al star energy? Kaj piše v prometni? Kako ste preverili če pride bencin? Mogoče zopet bencinska pumpa nagaja. To ste preverili takrat ko ni delal da je bencin prišel do motorja al kk?
Twingo l. 97 izgubi moč pri vožnji
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Re: Twingo l. 97 izgubi moè pri vožnji
Si hladilno tekočino dotočil samo enkrat in je sedaj na takem nivoju kot ob dotakanju?
Ja ko je nekdo premaknu že 
Am pol če gledamo po logiki delovanja rabi avto zrak, bencin in štrom za iskro. Z zrakom verjetno ni problema. Bencin praviš da pride. Kaj pa elektrika? Ti drugače avto kaj cuka? Iskra je vredu ko avto ni delal al se zgubi kje?
Zdej ne vem točno ampak mogoče termostikalo če je kaj v povezavi z ventilatorjem. Zarad tega je tudi bil že problem. Da avto ne dela dobro.
Am pol če gledamo po logiki delovanja rabi avto zrak, bencin in štrom za iskro. Z zrakom verjetno ni problema. Bencin praviš da pride. Kaj pa elektrika? Ti drugače avto kaj cuka? Iskra je vredu ko avto ni delal al se zgubi kje?
Zdej ne vem točno ampak mogoče termostikalo če je kaj v povezavi z ventilatorjem. Zarad tega je tudi bil že problem. Da avto ne dela dobro.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Re: Twingo l. 97 izgubi moč pri vožnji
sicer je že kr stara objava ampak si jo bom mal sposodu da ni treba pisat veliktwingo31 napisal/-a:Pozdravljani!
Sicer sem malce iskal na forumu, če bi bilo napisano kaj za twingota pa nisem našel, tako sem odprel kar novo temo.
Zadeva je sledeča in jo bom poskusil opisati najbolje kolikor bom znal.
3 tedne nazaj so se začeli problemi, ki pa še niso bili odpravljeni.
Peljal sem se lepo v Celje in malce po mestu, ko se mi vklopi ventilator za hlajenje motorja. V normalnih okoliščinah se izklopi po krajšem času, tukaj pa se ni, kar se mi je zdelo sumljivo. Ok, si rečem, res je zunaj vročina ampak vseeno, do sedaj se je vedno izklopil po krajšem delovanju.
Parkiram avto in počakam mamo, nato pa lepo prižgem avto in se odpeljeva. Ko sem dal v drugo prestavo, naenkrat izgubi moč, prestavim v prvo, enako. Nato kot da bi želel povsem ugasniti nato pa se je magično prebudil in se odpeljem normalno domov.
Nato sem bolj ali manj pozabil na zadevo, ker se ni več pojavljala do prejšnje srede.
Se pripeljem iz Trojan po stari cesti do Žalca in glej ga zlomka, avtu spet pobere moč, potem je občutek da bo povsem počakal , malce pocuka in spet magično oživi.
Pripeljem domov. Preverim novi hladilne tekočine in ta je bil skoraj na minimumu. Dolijem. Zdaj že nisem več tako ravnodušen. Zvečer prižgem avto. Obrate mu nabije nato pa ko dam malce gasa avto ugasne in ne vžge več.
Medtem ko čakam, da odvlečem avto do mehanika , avto spet vžge, vendar se takoj vklopi ventilator za hlajenje. WTF? Pri hladnem motorju se vklopi ventilator.
Nato avto spet ugasne in noče več vžgati.
Odvlečem do mehanika, avto pri mehaniku vžge.
No, to bo pa sranje, vendra me navdaja upanja, da bo mehanik kaj ugotovil.
Me kličejo naslednji dan iz servisa, da avto lepo vžiga, da deluje vse tako kto je potrebno. Zamenja se bencinski filter. Priklop na tester ne pokaže nič. Ok, lahko da je bil bencinski filter.
Se peljem zvečer spet malce naokoli in grem do Celja, ker ja relacija ravno 12 km in malce po mestu, kar mi pri zavijanju spet začne pobirati moč na avtu in kot da bi želel počakati.
Se peljem nazaj proti domu, ventilator za hlajenje se vklopi in je vklopljen celo vožnjo cirka 12km do doma. Wtf....
Ta ponedeljek pa spet mi začne izgubljati moč, malce pocuka, in ugasne. Nisem ga mogel več vžgati, zato ga odvlečem na pooblaščeni servis.
Priklop na tester ne javi nobene napake. Avto spet deluje kot urca.
Skratka, avtu pobere moč, kot da bo posvem ugasnil, nato spet dobi moč. Dvakrat sem se lahko še peljal, v tretje pa je tudi povsem počakal.
Svečke so bile zamenjane lani, bencinska pumpa tudi. bencin pride do motorja, je bilo preverjeno. Tester ne pokaže nič.
Sklepam, da je nekaj v povezavi z hladilnim sistemom, da se ventilator za hlajenje prekmalu vklaplja in se celo noče izklopit.
Ker ko je motor hladen, vžge. Avto se pelje normalno. Vozit pa k 20 mehanikom 13 let star avto ni ravno finančno smoterna poteza.
Če ve kdo za kakšnega dobrega mehanika v okilici Celja, ki se spozna na renaulte močno priporočam, ker sedaj se ne upam voziti.
Se opravičujem, če je kaj napisano nerazumljivo in bom pri nadaljni pomoči, če mi bo kdo priskočil na pomoč še kaj dopisal.
men se je to zdej začel isto dogajat na twingotu l.97, stem da sm menjal use kar je on tudi termo stikal ,in tut use preveru če dela.mi je pa čudn neki,da k je priklučen kabel za ventilator od kilerja ta ne dela,če pa iztaknem konektor da je brez povezave pa začne hladit motor in in ga hladi skoz,avto pa crkuje dalje.
lp