Problem pri vžigu megane II
Problem pri vžigu megane II
Pozdravljeni,
imam megane-a letnik 2008 Danes zjutraj se mi je zgodilo ko sem vstavil kartico v režo, in stisnil start se ni zgodilo nič, potem sem stisnil še enrkat in začela sta utripat oba displaya (ob pritisku sta utripnila), tisti med števcema in tisti nad armaturko. ko sem ponovno pristisnil start sta spet oba utripnila. Nato sem kartico dal ven in nazaj not pritsnil start in avto se je prižgal.
Ampak potem se ni dala šipa na šoferjevi strani odpret, nato sem ga spet avto spet ugasnil in prižgal in delovalo je vse brez problema.. potem sem šel v trgovino spet hočem prižgat avto in spet ne gre iz prve.
kakšna pomoč?
motor je 1.6 16V ponoči stoji avto v garaži
imam megane-a letnik 2008 Danes zjutraj se mi je zgodilo ko sem vstavil kartico v režo, in stisnil start se ni zgodilo nič, potem sem stisnil še enrkat in začela sta utripat oba displaya (ob pritisku sta utripnila), tisti med števcema in tisti nad armaturko. ko sem ponovno pristisnil start sta spet oba utripnila. Nato sem kartico dal ven in nazaj not pritsnil start in avto se je prižgal.
Ampak potem se ni dala šipa na šoferjevi strani odpret, nato sem ga spet avto spet ugasnil in prižgal in delovalo je vse brez problema.. potem sem šel v trgovino spet hočem prižgat avto in spet ne gre iz prve.
kakšna pomoč?
motor je 1.6 16V ponoči stoji avto v garaži
Re: Problem pri vžigu megane II
dobene ideje?
kolikor sem prebral forum a ni tk da če je baterija prazna zazna pa napiše replace the batery? Bom zamenjal
Sem se furu dans z drugo kartico in je zadeva ista, v drugi kartici pa so nove baterije.
Zjutri avto normlano vžge (je v garaži), potem mi stoji pred fabriko 9ur in problem.
stisnem kuplo + start oba displaya utripata
stisnem brake + start avto užge normalno ??
a je možno da bi bil slab akumulator? je orignalen od avta not iz leta 2008 5mesec. a se da sestirat akumulator če je še ok?
http://www.youtube.com/watch?v=Qj32l3wRn54" onclick="window.open(this.href);return false; identično ko na posnetku, ali mislite da je res to to, da ne kupim zastonj novega akumulatorja?
Zjutri avto normlano vžge (je v garaži), potem mi stoji pred fabriko 9ur in problem.
stisnem kuplo + start oba displaya utripata
stisnem brake + start avto užge normalno ??
a je možno da bi bil slab akumulator? je orignalen od avta not iz leta 2008 5mesec. a se da sestirat akumulator če je še ok?
http://www.youtube.com/watch?v=Qj32l3wRn54" onclick="window.open(this.href);return false; identično ko na posnetku, ali mislite da je res to to, da ne kupim zastonj novega akumulatorja?
a če menjaš akumulator na meganu II je treba pazit kej posebnega pri odklopu? prvo + potem pa minus? potem pa nazaj prvo minus potem pa plus? Radio ne zgubi kake kode?
Radio zagotovo izgubi kodo.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
kje pa je koda?
edit: evo sem našu, v knjigici od avta
edit: evo sem našu, v knjigici od avta
Pravilno je, da pri odklopu najprej odklopiš minus potem pa plus, pri priklopu pa najprej plus potem minus.casiop3 napisal/-a:a če menjaš akumulator na meganu II je treba pazit kej posebnega pri odklopu? prvo + potem pa minus? potem pa nazaj prvo minus potem pa plus? Radio ne zgubi kake kode?
RenaultSport
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Meni je delal podobne neumnosti - dal kartico v režo, pritisnil gumb, lučke zasvetile, od avta pa nič. Vse to se je dogajalo, dokler nisem zamenjal računalnika UPC in računalnika za vžig. 200 € + 250 € obnovljen.
Indeed.
kontrolne lučke na armaturi? Ali sta ti utripala oba displaya?
koliko star akumulator si imel? Kako si vžigal avto? kupla + start ali premza + start
koliko star akumulator si imel? Kako si vžigal avto? kupla + start ali premza + start
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Ne, prikazovalnika mi nista utripala. Akumulator je bil star eno leto. Vžigal sem na oba načina - enkrat je vžgal tako, drugič spet ne. Vžigal je čisto, kako mu je bilo. Včasih hladen, včasih mrzel. Včasih en teden brez problema, nato spet en dan zafrkaval. Včasih je vžgal v prvo, včasih v 15. Katastrofa.
Indeed.
Jah, tako kot meni laguna. 1 leto je trajalo da sem našel vzrok. Prejšni lastnik (mehanik ali katerakoli budala že je bila) je menjal konktor TDC senzorja. S tem da je kable samo zvil skupaj in zbasal nazaj. Po skoraj letu težav zaradi naključnih "nevžigov" sem našel butalsko popravilo ter kable zlotal in izoliral in od takrat dalje avto ni več zatajil. Očitno ne pomeni, da je vsak, ki je bil v revozu na dnevih "odprtih vrat" dober mehanik.
Kaj želim povedati - lahko je tudi računalnik vzrok (npr "mrzel" lot), ampak za takšno težavo je verjetneje napaka na konektorjih ali kablih.
Kaj želim povedati - lahko je tudi računalnik vzrok (npr "mrzel" lot), ampak za takšno težavo je verjetneje napaka na konektorjih ali kablih.
LP, Samojed
Sem menju akumulator,
brake + start avto vedno vžge
kupla + start ima še vedno probleme .. wtF? očitno ma res nekje slabo maso
a tester lahka zazna kje je problem če je z slabim stikom (maso) ?
brake + start avto vedno vžge
kupla + start ima še vedno probleme .. wtF? očitno ma res nekje slabo maso
a tester lahka zazna kje je problem če je z slabim stikom (maso) ?
če stistem
kupla + start avto ne vžge pod volanom se sliši klikanje... a je možno da ma pod volanom rele-je? pa rele kilka? oz. da je rele šov po gobe? Kje na netu bi našu kake sheme oz. lokacije rele-jev=?
start+ premza normalno vžiga
kupla + start avto ne vžge pod volanom se sliši klikanje... a je možno da ma pod volanom rele-je? pa rele kilka? oz. da je rele šov po gobe? Kje na netu bi našu kake sheme oz. lokacije rele-jev=?
start+ premza normalno vžiga