Vprašanje glede vžiga
Vprašanje glede vžiga
Pozdravljeni,
sem novi lastnik renault megane-a letnik 2008 se pravi da je mk2.
Zanima me sledeče ko vtaknem kartico v režo se na displeju izpiše start+brake za vklop avtomobila.
Ta prejšna lastnica pa pravi da ga vžiga tako da drži kuplo + start.
Zanima me ali je dejanska razlika kako ga vžigas (brake+start ali brake+ kupla). Kaj se zgodi v primeru da stisnes start+brake in je avto v prvi prestavi.
hvala za odgovor
lp
sem novi lastnik renault megane-a letnik 2008 se pravi da je mk2.
Zanima me sledeče ko vtaknem kartico v režo se na displeju izpiše start+brake za vklop avtomobila.
Ta prejšna lastnica pa pravi da ga vžiga tako da drži kuplo + start.
Zanima me ali je dejanska razlika kako ga vžigas (brake+start ali brake+ kupla). Kaj se zgodi v primeru da stisnes start+brake in je avto v prvi prestavi.
hvala za odgovor
lp
Re: Vprašanje glede vžiga
Če ga hočeš vžgati brake+start more bit v leru, drugače ne bo vžgal ampak bo napisal Select neutral. Ko boš dal v ler bo pa vžgal. Jaz ga vžigam kuplenga+start. Če pa hočeš samo kontakt pa stisneš samo start brez ostalega.
A kartica je usen kk je vstavljena a ma gumbe vzgori al pa spodi? Zanima me še kaj se zgodi če bi med vožnjo izvleku kartico ven?
kok so pa nasploh te kartice občutlive? da se kvarijo?
kok so pa nasploh te kartice občutlive? da se kvarijo?
Heh, tega pa ne vem, jest jo nikol ne vstavljam k mam Keyless, tako da ti tut ne znam odgovorit kaj bi se zgodilo, verjetno bi piskal in pisal Card not detected tko kot pr men če mam prazno baterijo. Občutljive pa.... te v meganih niso občutljive, razen če jo po tleh mečeš.
a to je kao fora, da jo maš v žepu pa jo zazna?? In stisneš samo potem start?Cefizelj napisal/-a:Heh, tega pa ne vem, jest jo nikol ne vstavljam k mam Keyless,
pa to me še zanima, na vratih za kluko je tak pravokotnik, a tam not so senzorji da zaznajo ko pritisnes gumb na kartici za odklep avta, al je isto ta fora da sam daš roko not pa se avto odklene ker zazna da jo maš v žepu?
Ja če maš Keyless kartico jo maš lahko ves čas v žepu in je to to.
Glede kljuke je pa tako, imaš 2 opciji.
Če imaš Keyless je kljuka taka:

če nimaš Keyless je kljuka taka:

Razlika je v tem da pri prvi sliki z gumbom na kljuki avto zakleneš, odkleneš pa tako da daš roko med kljuko in tisti "črni pravokotnik" se pravi senzor in avto se odklene. To je Keyless opcija.
Če gumba na kljuki nimaš avto odklepaš z gumbi na kartici.
Pri keylessu je na prtljažniku v Renaultovem rombu gumiran gumb s katerim zakleneš avto, pri običajni verziji je tam noter trda plastika.
Glede kljuke je pa tako, imaš 2 opciji.
Če imaš Keyless je kljuka taka:

če nimaš Keyless je kljuka taka:
Razlika je v tem da pri prvi sliki z gumbom na kljuki avto zakleneš, odkleneš pa tako da daš roko med kljuko in tisti "črni pravokotnik" se pravi senzor in avto se odklene. To je Keyless opcija.
Če gumba na kljuki nimaš avto odklepaš z gumbi na kartici.
Pri keylessu je na prtljažniku v Renaultovem rombu gumiran gumb s katerim zakleneš avto, pri običajni verziji je tam noter trda plastika.
ok hvala za odgovor
nimam Keyless
Kartice med delovanjem motorja ne moreš izvleči, ker jo zobek zagrabi v luknjo na njej...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Megane nima nobene luknje
oz. tisto, ki jo ima ostane izven reže ker je za obesek.

Aha, nisem vedel, da ima drugačno kartico, kot Laguna...
No, pri Laguni je tako.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Pri Meganu in Scenicu lahko kartico kljub temu da je avto vžgan izvlečeš (avto deluje dalje).
To vem, ker večkrat čakam v prižganem avtu in ključe posodim punci da zaklene hišo, mi jih prinese nazaj, dam kartico nazaj v avto in greva.
In ta čas ko je avto brez kartice, se na ekrančku nič posebnega ne izpisuje, ali pa da bi kaj piskalo... avto se obnaša povesem enako kot da bi kartica bila v njem.
To vem, ker večkrat čakam v prižganem avtu in ključe posodim punci da zaklene hišo, mi jih prinese nazaj, dam kartico nazaj v avto in greva.
In ta čas ko je avto brez kartice, se na ekrančku nič posebnega ne izpisuje, ali pa da bi kaj piskalo... avto se obnaša povesem enako kot da bi kartica bila v njem.
Tocno tako, komot izvleces. Piskat pa zacne ko odpres vrata. Vsaj pri mojem. Pa se ugasnes ga lahko, dolgo drzis tipko. Lp
Zgleda da imam keyless ključavnico na vratih ampak mi ne deluje. Je treba kaj sporgramirati? Že ko sem kupil avto, ni bilo delojuče, jaz pa nisem vprašal, ker nisem niti vedel, da je tisti kvadratek za keyless.
Kolikor je meni znano je ena kartica ''alfa'' kartica in samo z njo deluje keyless, tako da probajte z drugo kartico vstopit v avto.