Clio 1.4 Prosti tek Problem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Clio88

Clio 1.4 Prosti tek Problem

Odgovor Napisal/-a Clio88 »

Torej vem da je veliko že bilo napisanega vendar čisto podobnega simptoma še nisem zapazil. Torej imam Cliota, 99. 1.4. Problem je sledeči, celotno poletje, oz. do včeraj je avto deloval normalno v prostem teku, danes ponoči se je temperatura spustila in vlaga v zraku je bila večja saj je bil avto pomrznjen. Problem je, da mi, ko avto vžgem prosti tek ne deluje in avto crkne. To se zgodi pri mrzlem avtu, ko pa se avto segreje cca 10 min vožnje pa avto deluje v prostem teku vendar rahlo cuka. Cinšupla, svečke, kabli so bili zamenjani, motorček prostega teka očiščen. Prosim za nasvet. Mislim, da je problem v temperaturi, saj poleti avto deluje normalno. Avto je bil priklopljen na računalnik, vendar ta ni pokazal nič (topel avto).
Clio88

Re: Clio 1.4 Prosti tek Problem

Malo updata...sedaj sem malo prakticiral in sem odklopil lambdo-sondo na konektorju in avto deluje normalno. Torej konektor ali lambda sonda.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kaj pravijo podtlačne cevi okoli motorja ( počene, preparele, snete ............... ) in kaj pravi tester??? V koliko je napaka na kisikovi sondi, jo tester lepo pokaže.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Clio88

Problem je ko se avto segreje deluje normalno, se pravi sem se pripeljal do mehanika je avto deloval in tester ni pokazal nič.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V koliko je kaj narobe na kakšnem senzorju, naprimer na kisikovi sondi ....................... se lahko pogleda s testerjem kako deluje mrzel ................... če mehanik tega ne zna, mu pustite vozilo da se ohladi in naj hladnega gleda.
Osebno menim, da je bil to bolj izgovor in je dejanski problem drugje.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori