USB and AUX priključek v Megane 3

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
partyzan
Kraj: okolica Lj

USB and AUX priključek v Megane 3

Odgovor Napisal/-a partyzan »

Pozdravljeni!
V Meganu letnik 2010 imam 2 jack priključka za AUX. Videl sem, da imajo nekatri Megani že serijsko USB in OEM AUX priključek. Ali kdo ve kako bi zamenjal moj priključek za takega z USB in OEM aux?

2 Jack
http://imagenes.km77.com/fotos/bbtconte ... 0011/5.jpg

USBA and OEM AUX
http://www.team-bhp.com/carpics/Renault ... nce-08.jpg

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
toto46
Kraj: Tolmin

Re: USB and AUX priključek v Megane 3

Odgovor Napisal/-a toto46 »

Težko da bi se dalo to zamenjat. Tudi kje bi dobil takega z USB-jem in AUX-om. Ampak ne me držat za besedo mogoče bi se dalo. Ampak najbolj poceni možnost se mi zdi da kupiš kabel iz RCA(to kar imaš ti na sliki sta RCA priključka) v AUX in predvajaš glasbo iz Mp3 predvajalnika, telefona...

Slika
partyzan

thx za odgovor. Sem tudi sam v tej smeri razmišljal. Ni mi jasn zakaj je Renault prodajal Megana z RCA priključkoma. Itak si mora potem vsak nek adapter nabavt.
Sem upal, da bi se dalo nekako zamenjat ploščico s tako ki ima USB in jack vhod.
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Pozdravljen,

niti ni tak problem v menjavi tiste ploščice s tako kot jo ti želiš, ampak je bolj problem v radiu, če podpira protokol za USB, kar pa verjetno podpirajo le radii ki so že vgrajeni s kompletom USB s ploščico.

Lp
Uporabniški avatar
catcher

Odgovor Napisal/-a catcher »

To sem se že jaz zanimal na servisu in so mi rekli, da se da zamenjat jack priključka z USB-jem, pride pa cca 150€, ker morajo vgradit še nek konverter, da lahko potem obstoječ avtoradio predvaja mp3-je iz USB-ja. Potem se nekako nisem odločil za to predelavo.

Sem pa probal tudi priključiti telefon preko takšnega kabla na tista dva jacka, ampak je bila kvaliteta predvajanja mp3-jev porazna in sem opustil to idejo.
partyzan

@catcher: na katerem servisu pa so ti to rekli? morda pa si vseeno zamenjam.
Sicer sem si včeraj preko ebaya naročil 2 kabla. 2RCA to AUX in AUX to USB. Bomo vidl, če bo to sploh delal :)

še nekaj off topic. Sem si posnel nekaj MP3jev na CD , vendar mi CDja noče predvajad. Samo izpiše error CD (oz nekaj takega). kako je treba posnet MP3je na CD. jaz sem uporabil create ISO v programu. Kdo ve v čem je problem?

lp
Uporabniški avatar
catcher

Odgovor Napisal/-a catcher »

Pri Malgaj Trbovlje. Sporoči, če bo kaj uspeha s tistima kabloma, samo dvomim.

Tudi meni je enkrat uspelo narobe zapečt CD in mi ga ni hotel predvajat. Zdej ne morem pogledat kaj izberem v Nero-tu, ampak mislim, da mora bit izbrano CD-ROM (UDF/ISO), no multisession ter finalize.
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Da ti že kar takoj odgovorim, AUX to USB ne bo delovalo pod nobenim pogojem. AUX je popolnoma navaden analogen kabel, USB pa omogoča digitalen prenos podatkov, med drugim ustvarja tudi 5V napetost za polnenje USB ključkov, telefonov... Tako da če si res naročil AUX to USB je to en mali nateg.

Lp
Odgovori