Tapos Medvode jih ima pa Mrak (ponaredke ampak laufajomegane96 napisal/-a:Kaj mi lahko kdo poves kje se da dobiti dobre ojnične ležaje, za 1.9dci, drugo brušenje oz.0.5? področje 01 recimo.
( za ene trgovina je pisalo da majo dobre druge šoder).
Zadnjič je blo napisano pa ne najdem.
Scenic II, 1.9DCI, ležaji na ojnici-pogonski gredi - NUJNO
Re: Scenic II, 1.9DCI, ležaji na ojnici-pogonski gredi - NUJ
RenaultSport
Če imam vse ok z EGR, začne bistveno bolje vlečt pri 1500 in "konkretno" rukne pri 1800, vleče pa zvezno do 3200 - 3300, ko začne rahlo zmanjkovati (v višjih prestavah). Ima pa avto 245k km in število kilometrov tako ni izgovor!kerlc napisal/-a:No končno sem se odločil in očistil egr ventil. Ni bil pretirano zapacan in tudi nič bolje ne vleče pred 2000 obrati. Res pa je, da se mi je med tem pokazala nova napaka. Ko se je avto segrel na del. temparaturo mi je pri oduzetem gasu pri večji hitrosti napisalo "CHECK INJECTION" in nato pri ponovnem dodajanju gasa ni delovala turbina. Zaradi te napake sem se odločil za čiščenje egr-a, kar pa ni obrodilo sadov. Šel sem na tester in imel kar nekaj napak, ampak na srečo je bila še zmeraj ena prisotna- senzor tlaka zraka za turbino. Ker na prejšnih testih je bilo zmeraj nekaj prikazanih napak in potem so ugibal kaj bi najpre zamenjal (tako srečo sem imel pred leti na uradnem servisu na Brezovci-Lj, kateri so mi pri vseh treh povratnih ubiskih menjavali z novimi deli. A avto ni delal, nakoncu je bil neki slabi stik na šobi ki se je pri večjih obratih tresel in zato cukal motor. Ko sem rekel za premontažo starih delov nazaj, sem dobil odgovor "avto je že itak star, tko da bi bilo treba kmalu menjat") Moj nauk je bil, da se k prevarantom ne vračam 2x. No skratka, zemenjal sem ta senzor in zdaj dela OK. Le tisti slabovlek do 2000 obratov je moteč. Pravijo da je to normalno.drhouse napisal/-a:Ni nujno, da kadi, če je EGR zapacanGlede na to, da imaš 96kW pomeni, da imaš FAP filter, zato ne kadi.
Poskusi z Wynn's EGR Diesel Clean sprejem (prodaja Salecom preko neta), navodila so tudi na tej strani.![]()
![]()
Zanima me , če še kdo opazi to začentno lenost? Pri katerih obratih začne turbina vleč in če je ta prehod preveč občuten? Lp.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Se bom oglasil še v tej temi.
Zamenjal sem namreč ojnične ležaje na Scenicu 1,9 dci 2003 ker mi je nekdo diagnosticiral da so zanič. Res niso bili ravno najboljši. Problem pa je ker v desnem spodnjem delu motorja, pri jermenici, še vedno slišim neko ropotanje.
Ima kdo idejo kaj bi lahko še ropotalo (mogoče jermenica).
LP
Zamenjal sem namreč ojnične ležaje na Scenicu 1,9 dci 2003 ker mi je nekdo diagnosticiral da so zanič. Res niso bili ravno najboljši. Problem pa je ker v desnem spodnjem delu motorja, pri jermenici, še vedno slišim neko ropotanje.
LP
Pogledat v kakšnem stanju je jermenica.jazbec napisal/-a:Se bom oglasil še v tej temi.
LP
RenaultSport
Ali so ojnični ležaji za vse 1.5 dci motorje enaki ali obstajajo razlike glede na letnik, kW, delphi/siemens ipd.?