LP!
Imam eno vprašanje. Na Cliotu II bi rad pobarval črno plastiko zadaj na odbijaču, ker je že zelo zbledela.
Kupil sem barvo v spreju, ki naj bi bila namenjena ravno temu. Ko se je barva posušila, se omazil, da ti ostane na roki, če greš z roko po odbijaču. Zato sem potem šel čez še z mat pozornim lakom, 3 sloje.
Po nekaj vožnjah in dežju se mi je začela barva luščiti in se je do danes (1 teden) odluščila že skoraj vsa. Ne razumem, zakaj se je vse odluščilo. Preden sem se spravil barvat sem seveda odbijač opral in sčistil z razredčilom.
Ima kdo kakšen nasvet, kako pobarvat črno plastiko, da bo barva obstojna? Hvala in LP.
Barvanje črne plastike
- Gregorijus
- Kraj: Celje
Re: Barvanje črne plastike
Plastiko najprej razmasis, nato jo zbrusis (z matirno gobico). Spet razmastis. Če imaš barvo za plastiko, ta že vsebuje podlago-prajmer za plastiko. Če ne, gre najprej prajmer potem pa barva.
Imam barva za odbijače namešano v Mak Novo mesto.
Preden sem šel z lakom čez se je na odbijaču takoj poznala vsaka praska, če si le z nohtom podrgnil.
Preden sem šel z lakom čez se je na odbijaču takoj poznala vsaka praska, če si le z nohtom podrgnil.
- Gregorijus
- Kraj: Celje
Te firme ne poznam, jst kupujem pri firmi Spekter v moji bližini. Imajo prav namenske sprejet(jih ne mešajo sami) in lahko zbiras med črno in antracit sivo. In če je dobro pripravljena podlaga tudi drži dobro.