Smetana v pokrovu olja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
olyka

Smetana v pokrovu olja

Odgovor Napisal/-a olyka »

Živjo.

Imam mali problem in sicer sem opazila, da je na pokrovčku od olja belorumenkast snov. Povedali so mi, da mi verjetno uhaja voda v motor. Opazila sem tudi da moram dolivati 1-2dcl v hladilno bučko skoraj vsak teden. Vsakodnevno delam relacijo po avtocesti cca 26km v eno smer. Na palčki ni nič smetane. Nivo olja se ne dviguje.

Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe oz. kako je s popravilom tega, ker bi želela avto obdržati. Imam pa twingo 1.2 (43kW), 1996 letnik, prevoženih cca 255.000km.

Za kakršenkoli nasvet ali mnenja bi bila hvaležna.

Lp olyka.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Smetana v pokrovu olja

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Osebno bi najprej naredil test tesnosti motorja, tako bi vedel ali nagaja tesnilo glave motorja. V koliko je tesnilo OK, se dobro pregleda, kje bi lahko puščalo. Ta snov ki se nabere okoli pokrova za dolivanje olja ......................... je lahko samo kondenz.
Jasno, da se nivo olja ne dviguje, če voda teče v valje ........................ para odide skozi izpuh. Je pa para zelo nezaželjen produkt v kompresijskem prostoru - ima grdo lastnost, ni stiskljiva .................. in lahko naredi grdo škodo po motorju.
V koliko ste z vozilom zadovoljni, ter ga ne nameravate prodati .............................. vam ga naj izbrani mehanik pregleda, da se ve kaj se bo delalo, takrat se bo vedel tudi okvirni strošek ..............

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

20€ zobati jermen, 20€ tesnilo glave

zamenjaš pa voziš naprej.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Dr_S napisal/-a:20€ zobati jermen, 20€ tesnilo glave

zamenjaš pa voziš naprej.
bam88 napisal/-a:Morš v teh 40€ še vračunati delo. Marskteri mehanik bi jo kar obril za delo, sploh če pripelje avto tja ženska.
Pozdravljeni

Nekateri pa res pišete bedarije in s tem zavajate ................... na kraju je pa baraba mehanik.
Ali res tako šlampasto/polovičarsko vzdržujete svoja vozila, ali je namenoma zavajanje???

Marsikateri mehanik/mojster/popoldanec ji bo razložil, da sama menjava tesnila motorne glave potegne za seboj še kar nekaj stroškov in menjava delov:
- Tesnilo glave + tesnila zgornjega dela motorja, ravnanje/urejanje motorne glave ( sedeži ventilov, tefloni ................... ) novi vijaki za glavo, material za veliki servis, motorno olje, antifriz, pa še kaj se spotoma nabere............................
No in tak mojster je baraba?? Zakaj?? Ker je uporabnik foruma iskal informacije za svoje težave, dobil pa kup zavajajočih bedarij .................................... žalostno!!!

Torej po mišljenju uporabnika:
@Dr_S
@bam88
Naj bi "pošten" mehanik zamenjal tesnilo glave + pogonski jermen, za delo računal nekje okoli 50-60€ in to je to. Sestavljal bo motor nazaj s starimi deli ( tesnila, napenjalec, motorno olje, antifriz .................. ) Ta, ki bo to naredil, je lastnici vozila ukradel plačani strošek , poleg tega pa naredil še nekaj škode ................. ki jo bo lastnica vozila verjetno plačala na drugem servisu.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Se strinjam s @Fan.
Velikokrat se sliši malo ampak za sabo potegne še veliko stvari!
RenaultSport
Odgovori