Jaz sem imel tut ful scene s tem 2001clio 1.2 16V(prva generacija) motorjem......100 krat sem menjal svecke je kr neka keramika pokala.....vklopile so se mi vse mozne lucke,avto je pogosto trokiral,cukal,...Od 01-04 sem menjal Oba kljuca,ker se ni dal avto vzigat(100jur)bencinsko pumpo+vleka vozila(80jur) ene 10 kompletov sveck-1komplet z menjavo je bil 10000sit....cinspule(35000sit)......vse 4 dize 1 stane 12500sit....eh me kar glava boli ko se spommnim
Napaka ko je trokiral je bila enkrat zamasena loputa za zrak,enkrat dize,pol cinspule....
Menjal sem pol avta s tem da je treba upostevati da je bil avto ljubiteljsko vzdrzevan in nikoli nisem grdo ravnal z njim...delal sem pa 30000km letno in to je za tako jajco zgleda prevec....motorcek pa moram pohvalit,da je zelo dobro letel in ni imel velike porabe ampak HVALA LEPA.....jaz vec nikoli na Renault......pa brez zamere!
Moje sozalje - ampak je stos, da (ne leti nate) vsi stokajo kako lepo ravnajo z avtom, za jih pa jebe. Tud twingo od mame ne dela ravno lepo in dalec prevec pokuri - ocitno je zivih samo se tistih 10 konj kolikor jih najvec rabi.
Jaz sem pa vse avte gonil, pa so mi vsi delali oz delajo bp (tok tok).
In res je najcenejsi servis avtocestni. Pri matkinem twingu sem menjal svece, nalival cistila injektorjev, skratka vsega boga, pa nic. Slabo potegne, nemirno laufa, cuka itd. Potem sem ga pa vzel, ko sem sel v maribor in glej hudica, tja in nazaj, dobrih tristo kilometrov, avto dela ko nov.
Btw - do maribora je trajalo, ker s 5 prestavo sploh zmogel ni, je samo cetrta sla pa se ga nisem upal tako zamorjenega do podna tisat. Ko se je pa malo skasljal, je pa nazaj ze dobro letelo, peta prestava je ze zmogla peljat.
Ker se je meni podobno dogajalo, sem kupil en kup delov za brezveze, samo, da sem probaval kaj je ok in kaj ne. Imam vzigalno tuljavo, katalizator, crpalko goriva, sobe goriva, MAF senzor...ce kdo kaj rabi naj napise pm.
Evo danes šravfal clia 1.2.16V letnik 2003. Malo je nemirno delal pa se je naredilo servis (je bil že predviden) pa svečke se je zamenjalo (stare kar boge in menjane bogve kdaj) Avto vžgal lepo grem en krog ga malo stisnem in sedaj lavfa na 500rpm štandgasa in malo trese ter cuka. Občasno malo poka čez avspuh če na hitro pohodim gas. Kaj bi bilo to? Tuljava, kabli? Prej je delal bolje lol
Samo vprašam; kabli so pravilno nameščeni, to pomeni, da ima vsak cilinder pripadajoč kabel vžiga?
Če je to OK
gre po vsej verjetnosti za prebijanje kablov (menjava kablov) ali pa bi lahko kako prišla vlaga v območje nastavkov za svečke. Enostavno za preveriti...
LP
AlanV6 napisal/-a:Evo danes šravfal clia 1.2.16V letnik 2003. Malo je nemirno delal pa se je naredilo servis (je bil že predviden) pa svečke se je zamenjalo (stare kar boge in menjane bogve kdaj) Avto vžgal lepo grem en krog ga malo stisnem in sedaj lavfa na 500rpm štandgasa in malo trese ter cuka. Občasno malo poka čez avspuh če na hitro pohodim gas. Kaj bi bilo to? Tuljava, kabli? Prej je delal bolje lol
zivjo prosam ce mi lahko kod pomaga ko uzgem avto dela normalno in ko startam zacne trest cukat
crkuje in sam zamenju uzgalne tuljave senzor vziga nevem kaj nej se pogledat je mozno da so kabli fuc prosam ce mi kdo pomaga hvala
Imam 2001 1.2 16v ter naslednje probleme. Avto trese ter lučka za motor je prižgana. Poraba goriva je večja.
Pred kratkim sta bili zamenjani vbrizgalki za gorivo na 2. in 3. cilindru. Avto je pred tem že malo cukal, nato je nenormalno tresel (vbrizgalki) sedaj pa še vedno trese. Zamenjana je bila tudi lambda sonda na strani kolektorja. Lučka za motor gori, ampak računalnik pa ne pokaže nobene napake. Ne pospešuje ravno gladko. V tretji prestavi se tudi opazi pri držanju hitrosti 40km/h, da ne drži obratov in vedno malo trese. Mogoče kak senzor? Tresenje v prostem teku je nekonstantno. Včasih kar malo "butne"
Letnik? Pri prej omenjenem (ok, tega je že par let - beri par postov nazaj) je letos prišlo do podobne težave. Vzrok slabo zategnjena svečka, zato je vročina skurila kabel (je zoglenel in ker oglje prevaja je tudi prebijal). Po menjavi kablov dela dalje bp.