avtomatski menjalnik scenic ll

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
gregson 1
Kraj: lj

avtomatski menjalnik scenic ll

Odgovor Napisal/-a gregson 1 »

ali se je ze kdo srecal s podobnim primerom na avtomatu kot je moj
avto je grand scenic 2.0 16v , l. 04 prevozenih 185 kkm avtomatic 4 brzine

torej, menjalnik deluje odlicno, gladko prestavlja na gor in dol tako mrzel kot topel, problem je edino da vcasih ne prepozna pravilne pozicije prestavne rocice,med samo voznjo je vse v redu , ko ga ugasnem tudi ne javi nicesar,pri naslednjem zagonu se pa pojavi sledeci problem , ko pritisnem start mi napise da naj izberem park ali neutral pozicijo menjalnika in seveda ne starta, stisnem zavoro in se parkrat sprehodim med PRND nato ponovno kontakt, vidim da mi je napisal da je menjalnik v P in start ter normalna voznja kolikor dalec hoces
kadar je prisotna napaka mi dovoli da premikam prestavno rocico kakor hocem, ce pa napake ni je pa rocica zaklenjena v P polozaju -( kar je seveda normano)

ali je ze kdo imel taksen primer in kaj je bilo

na renojevem testerju napise da je izbirno stikalo v prepovedanem polozaju

ali kdo ve kako poteka komunikacija med prestavno rocico ,in izbirnim stikalom ki je v menjalniku ,mehansko ali elektronsko
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: avtomatski menjalnik scenic ll

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Praviloma se pri avtomatiki motor ugaša, ko je predstavna ročica na P. Pri vas je nekdo, ugasnil motor, ko predstavna ročica ni bila v P, za nameček, je v tem položaju tudi hotel prižgati motor.
Potrebno bo resetirati elektroniko avtomatike in po potrebi naložiti nov program. V koliko se bo vstrajalo pri tej napaki ( "usute mapce" ), bo prišlo do okvare električnega stikala na ročici - posledično bo vozilo nevozno.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
gregson 1
Kraj: lj

Re: avtomatski menjalnik scenic ll

Odgovor Napisal/-a gregson 1 »

aha avto je meni crknil v D poziciji in res od takrat obcasno to javlja

preden sem dal ocistit neko loputo za prosti tek mi je crknil takoj ko sem dal v d ,in sem seveda takoj se enkrat pritisnil start,ker se ni nic zgodilo sem pritisnil se enkrat in sele takrat sem opazil da je v D

seveda je potem normalno startal in par dni po tistem mi je prvic javil napako

te jutri lahko poklicem?
Odgovori