EX Renault Clio I 1.2 RT, 1995

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Renault Clio I 1.2 RT, 1995

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Meni gre noter do cca 2/3 :?

Svečke sem menjal pri servisu, se pravi cca 1 mesec nazaj. Bom spucal, res nisem dal nič povdarka na to :oops:
Uporabniški avatar
drhouse

Evo, Clio je dobil druge zimske copatke... :)

Zrihtat je še vedno treba zadnjo šipo in cukanje pa en konektor na zvočnik pocinit. To bo enkrat po 20-em prišlo na vrsto, pred tehničnim 27-ega... Ni mi uspelo ta vikend, ker sem bil z Lagunco doma :?
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

kaj je z zadni šipo ? celo haubo mam viška :P sam je bela :P pa gretje ne dela.. oz so potrgani kontakti..
Uporabniški avatar
drhouse

Potrgan kontakt za gretje ;)

Treba urediti - sem že enkrat štimal pa je popustilo. Zdej pa sem našel en zanimiv način lotanja na youtube-u in moram testirat...

Sem se pred časom s tvojo ženko pogovarjal za amp za njen sub. Mogoče bom nekaj imel, čez kak teden, če jo zanima ;)
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Ti, a se ti slučajo usak jutr ob cca 7.45 voziš po trzinski obvoznici? :D
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
drhouse

Res je, se pa ne spomnem nobene 5-ke, kot imaš v avatarju... :?
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Z navadnim svinčnikom si probal (mislm da sm glih teb to predlagal pred cajtom);
Sam sem tko na cliotu rešil ta problem; je pa res če je poškodba večja mogoče ne bo glih zadovoljivo prevajal toplote.

Mi je pa zelo všeč kako lahko za mininalni vložek skrbiš za avto in večino stvari postoriš kar doma. Vse pohvale.
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
drhouse

Hehe, hvala ;)

Ma, glej: avtičk je vreden tako malo, da mu bom konec meseca s tehničnim dvignil prodajno vrednost za 50% tako, da se ne splača vlagati veliko vanj in pride do izraza "sam svoj mojster" :lol: Sam, mi je pa izredno všeč, počutim se spet srednješolca/študenta :oops: Sploh, pa lahko tukaj res večino naredš sam. So to avti še iz časov, ko si užival pri šraufanju, recimo podvozja, ne pa j*bal mater stabilizatorjem :D

Za svinčnik sem slišal, ga nosim s sabo v bundi že 2 tedna pa še nisem uredil :) Mi pa predstavlja največji problem dovod kabla na šipo, je tam odletel spoj. Sem že lotal s klasičnim postopkom in je nekaj za silo držalo. Američani na youtubu pa na polno priporočajo pasto za mehko spajkanje. Nisem še nikoli delal s tem, kupil sem je za 3€ in bom sprobal. Zgubit tako ali tako nimam kaj ;)
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

drhouse napisal/-a:Res je, se pa ne spomnem nobene 5-ke, kot imaš v avatarju... :?
Ni petka, ta petka je "dirkalnik"; moj Clio je takle:

Slika

Ponavad te videvam ko gledam na okol k stojim v gužvi za industrijsko cono trzin :)
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
drhouse

Ja, tam tudi jst vedno pi*dim nad gužvo in samo pičim mimo tako, ko se malo sprosti :roll:

Ful lep Clio, sem ti izredno nevoščljiv za feltne :oops:
Uporabniški avatar
drhouse

Problemček (še vedno):

Mrzel cuka. nekje od 2000 - 2500 obratov trese, ga nekaj duši oz vleče nazaj. Ko se segreje, je zadeva ok. Včasih takoj po vžigu padejo obrati pod minimum in crkne. Vžge normalno.

Ko sem menjal svečke, je bila zadeva malo boljša. Nato sem menjal še kabel od elektronike na razdelilno kapo, ker je bil oksidiran in na hitro pošaril okoli regulacije prostega teka - bilo boljše, ampak ne ok. Zdaj sem našprical samo glavni kabel z WD-jem, obnaša se obupno, še slabše kot prej.

Plan imam tak: sčistit motorček prostega teka, sčistiti vse kontakte in preveriti kable, našpricat s kontakt sprejem. Kaj lahko še naredim? Kaj lahko pošarim okoli kape?

Hvala!
Uporabniški avatar
drhouse

Danes sem malo šraufal :)

Sčistil sem luputo, motorček prostega teka, potem še cel vplinjač. Minimum končno drži, cukalo pa je še vedno. Sem se potem vrgel na svečke. Vzel vse kable dol, pogledal, sčitil, našprical s kontakt sprejem. Svečke vzel ven, sčistil - 3 so bile belo/sive :? Zadeva je precej boljša, ni pa ok :( Sej sem kar pričaloval, da bo tako. Ni se mi dalo več. Počasi, saj sem na dopustu :D

Potem sem uredil kable zadnjih zvočnikov, sem pred časom strgal. Polotal kontakte gretja zadnje šipe, testno s svinčnikom popravil črte in menjal zadnjo desno luč - sem jo kupil ta teden...

Toliko bo za letos (upam), čez 1 teden je tehnični pa upam, da bo šlo OK čez.

Še nekaj slikic:

Pacient:

Slika

En kup svinjarije:

Slika

Zunaj:

Slika

Motorček prostega teka:

Slika

V kosih:

Slika

Sčiščeno, montirano:

Slika

Menjana luč:

Slika

Problem gretja:

Slika

Slika

Sicer grdo, ampak delujoče :D

Slika
Uporabniški avatar
Storz

kako si to s svinčnikom popravu ? samo "počečkaš" umes kjer ni nitke in tojeto ?

Drugač pa frgazar si meu pa zasvinjan čist nism še vidu tok svinskiga frgazarja :P
Uporabniški avatar
drhouse

Ja, to mi je Urban povedal, da si je rešil na tak način. Vzameš navaden HB svinčnik in na polno počečkaš kjer črte ni. Nisem še sprobal, če dela - v teoriji in na podlagi pričanj drugih forumov, naj bi funkcioniralo.

Frgazar pa... :oops: Bolj zvezno vleče zdaj, ampak problemček ostaja. Ne vem, kje naj se še lotim :mad:
Uporabniški avatar
Storz

no bom probov mam 2 nitke prekinjene :P

Glede mašine pa nimam pojma dokler ne žre 11,2 l je dobr :P no ja sam ti maš 2 dl manšo :P
Zaklenjeno