Megane II CC 2.0 T 120KW (Pomoc)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Markolino

Megane II CC 2.0 T 120KW (Pomoc)

Odgovor Napisal/-a Markolino »

Kot piše v naslovu.. Imam megana II CC 2.0 Turbo 120KW

In sicer.. Potreboval bi nekoga ki ima izkušnje z temle motorjem.
motor je F4R 37 Tako piše v prometni..
Kr redka stvar...
Hvala.
Zadnjič spremenil Markolino, dne 06 Dec 2013, 11:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
Markolino

Re: Megane II CC 2.0 T 120KW

A noben nic ne ve in ni imel taksen motor v svojen konjicku ??
l.p.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kaj bi pa radi izvedeli??
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Vsi imamo ta motor v bencinarjih, Lagune, Espaceti. Prav nič ni redek. Razlike so v sesalnih kanalih, turbinah in blajercah ter vijakih, glede na moč motorja.
Uporabniški avatar
Markolino

Aha.. no jaz imam eno tezavico.. od kar je nehalo poletje oz topel zrak mi motor trese med mirovanjem in nekje do 2500 rpm.. sploh pa ko je hladen..
ko je zunaj nad 20c se ti pojavi ne dogajajo.. izgleda ko da bi laufal na 3 cilindre.. sam sem isprobal pa ni tako... redko kdaj ko je avto v prostem teku zacne utripat oranzna lucka ki je narisan motor.. in cez nekej sekund izgine.
Avto vlece normalno in ne izgublja nic na moci..
servis sem naredil pred 1000km svecke olje itd.. ker sem mislil, da so svecke krive..
jaz mislim da je kej na vbrizgalnih sobah...
alpa kak senzor zraka. Ker ta motor ima pomojem.. malo miljon enih senzorjev...
Bi znal kdo dat kak nasvet ?
Uporabniški avatar
joztom

Re: Megane II CC 2.0 T 120KW (Pomoc)

Kako si naredil servis, a niso prebrali napak na diagnostiki, to pač ni motor za VaPote? Očitno je ena cinšpula bolj tako. Senzorjev ima enako kot vsi avti, dva na sesalnem kanalu, katera sta med sabo zamenljiva (za probo) in senzor vstopnega zraka, katerega imaš mogoče iztaknjenega. Preveri čistost senzorja mrtve točke na ohišju menjalnika. Preveri tesnost cevi s turbine na intercooler in potem naprej, ponavadi je počena na vrhu pri prirobnici.
Uporabniški avatar
Markolino

joztom napisal/-a:Kako si naredil servis, a niso prebrali napak na diagnostiki, to pač ni motor za VaPote? Očitno je ena cinšpula bolj tako. Senzorjev ima enako kot vsi avti, dva na sesalnem kanalu, katera sta med sabo zamenljiva (za probo) in senzor vstopnega zraka, katerega imaš mogoče iztaknjenega. Preveri čistost senzorja mrtve točke na ohišju menjalnika. Preveri tesnost cevi s turbine na intercooler in potem naprej, ponavadi je počena na vrhu pri prirobnici.
Ne za osnovni servis mi je naredil mehanik, ki dela na renaultu vendarle je naredil doma. Testerja pa ni imel pri roki..
Zanima me kje se točno nahaja senzor vstopnega zraka?
Činšpula Kaj naj bi to blo ? una plastika, ki je priterjena na svečki ?

Senzor mrtve točke, ki se nahaja na ohišju menjalnike ? A to zna tudi vplivat ?
Uporabniški avatar
joztom

Ene sorte cinšpul so imele napako in so jih morali na ustju mazati s silikonsko mastjo (Beru). Z Denso ni težav.
Uporabniški avatar
Markolino

joztom napisal/-a:Ene sorte cinšpul so imele napako in so jih morali na ustju mazati s silikonsko mastjo (Beru). Z Denso ni težav.
Kako zves kera je slaba in kera ni ???
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kaj pa če bi vseeno vozilo priklopili na tester. V koliko menite, da mehaniki grizejo ................... imajo člani Renault kluba možnost priklopa na tester: http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=32876" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsekakor bo napaka hitreje in ceneje odpravljena, kot pa tipanje v temi in menjava delov na pamet. Zakaj vam ne pogleda mehanik, ki je opravil servis??

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Markolino

Bom ga peljal na tester brez skrbi..
Včeraj sem se nahajal v Ljubljani in je bla temperatura -4
In na avtu je bilo opazit se hujše tresljaje.. Skoraj na vsakem semaforjuje začela utripat una oranžna lučka..
Torej bolj hladno kot je slapše je... Nekej je z kakšnim senzorjem narobe... Drugo ne more bit..
Uporabniški avatar
wilcom
Kraj: okolica celja (nova cerkev)

Odgovor Napisal/-a wilcom »

ce si iz okolice celja me lahko kontaktiraš imam clip pa bova pogledala katero napako izpiše
Uporabniški avatar
Markolino

wilcom napisal/-a:ce si iz okolice celja me lahko kontaktiraš imam clip pa bova pogledala katero napako izpiše
Ma kje... iz obale sem...
Uporabniški avatar
Markolino

Probal sem isklapljat eno tuljavo po eno.. In vsako, ki sem izklopil je motor začel še bolj trest... Torej Tuljave so ok. Pol sem pa probal isklopit tale senzor ki vodi h filtru zraka in ni blo nobene reakcije.
V avtu pa je izpisalo check injector...
Priklopil nazaj avto ugasnu in ponovno užgal.. Napke ni kazalo..
Nato sem probal še enkrat isklopit tale kolektor in spet napisalo check injector ??
Lahko da je ta senzor hin ?

Slika

Injektorje pa nisem probal izklapljat ker so težko dostopni zaradi cevi od turbine..
no enega mi je ratalo izklopit vendar je ista stvar ko da isklopit užigalno tuljavo... Torej začne še bolj trest....
Slika
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Taka izklapljanja vodijo v okvaro, ki si jo ne želite ......................... so določeni deli na motorju, ki se jih ne sme odklopiti in nato nazaj priklopiti med delovanjem motorja!
Med vašim "profesionalnim" ugotavljanjem, je ECU zabeležil kar nekaj napak/napakic, ki se pojavijo na testerju ......................... ter delajo vaši denarnici medvedjo uslugo

Lep pozdrav

Odgovori