Megane II 1,6 16v l. 2007 nemiren tek?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
markoslo

Re: Megane II 1,6 16v l. 2007 nemiren tek?

Odgovor Napisal/-a markoslo »

definitivno cinšpula- oziroma vžigalna tuljava, posledično ti delata le 2 cilindra zato izgubljaš moč. Sem imel enake težave na nekoliko starejšem meganu vendar so simptomi bili enaki.
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

Ja ka pa pol, ko se popolnoma zagreje pa dela kao normalno, le če na polno pohodiš gaspedal se čuti neko štopanje. Če bi bla špula, bi verjetno skos zajebavala ali pač? Sem pa dans zjutraj opazu, ko je trokiral, da je smrdelo ful po bencinu(nepopolno izgorevanje?)...

LP
Zadnjič spremenil smiley, dne 01 Dec 2013, 21:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Smiley zakaj smetis forum z citiranjem na zadnji prispevek,odvadi se tega pocetja ti in vsi ostali uporabniki foruma saj je to nepotrebno!
Edit: kot videno popravljeno,vendar naj ta sola velja za vse. ;)
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
markoslo

Odgovor Napisal/-a markoslo »

ni potrebno, da tuljava popolnoma odpove v mojem primeru sem še se lahko vozil 1 teden z enakimi simptomi kot si jih naštel ti vendar se je nato popolnoma uničla..
Uporabniški avatar
smiley

Danes zamenjane vse 4 tuljave z drugimi, avto dela isto.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Kaj je z lambdo sondo, kaj pokaže tester v zvezi z njo-parametri?
RenaultSport
Uporabniški avatar
smiley

Nevem še... bomo jutri priklopli na tester. Obstajajo kakšne vrednosti na katere je treba merkat?
Uporabniški avatar
Spula

smiley napisal/-a:Nevem še... bomo jutri priklopli na tester. Obstajajo kakšne vrednosti na katere je treba merkat?
Ponavadi ti kaže vrednost v voltih, kakšna mora bit in kakšna dejansko je. Glede nato da ste že zelo veliko stvari zamenjali ostane skoraj samo še to. Kompresijo ste kaj merili pri hladnem motorju?
RenaultSport
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Poiskusi narest tako kot sem ti napisal.
Uporabniški avatar
smiley

Danes sprobane šobe vbrizga - OK, kompresija - OK. Sem pa dobil namig, da je treba svečke dat noter od NGK V-LINE 20. Če pa to nebo ok, pa odklopit zgornjo kisikovo sondo in spremljat moč/odzivnost motorja... In to sem tudi sprobal, v nizkih obratih avto še vedno cukne(recimo da ga zatrokira 5x bolj kot s priklopljeno sondo), ko pa dobi obrate pa NORMALNO VLEČE! Nič več se ne pozna odvzemanje moči, tudi lučke po parih vožnjah še ni prižgal, kjub temu da je sonda odklopljena. Zdaj, če mi lahko kdo svetuje kako preverit še sondo, da jo 100% spoznam za krivca(99% je že)? Po mojem mišljenju je malo v okvari in daje napačne podatke za mešanico, vendar še ne prižge lučke za motor?!?

Hvala,
LP

R5: Bencin šobe nimajo veze z vbrizgom plina...
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Jaz sem razumev,da ti na bencin trokira ker si rekel da nimaš plina vkloplenega.Poročaj zaključek sej pravim da imam jaz iste simptome in kaj je meni pomagalo.
lp
Uporabniški avatar
Spula

Če je sonda izklopljena, računalniku kaže pač neko vrednost kakšno razmerje naj dela-ponavadi bolj bogato. Osebno bi priklopil na tester ter spremljal parametre in bil zelo pozoren na lambdo sondo.
RenaultSport
Uporabniški avatar
smiley

No pa je splavala po vodi zamenjava sonde pa svečk. Avto dela isto kot prej(na posnetku), z odklopljeno sondo je imel vsaj moč! Naj osvežim kaj je bilo narejeno: pregledana faza motorja-OK, pregledane šobe vbrizga-OK, pregledane/zamenjane vžig tuljave - OK, zamenjana hidravlična jermenica odmične, zamenjan ventil odmične, senzor za temp. motorja je OK, zamenjane svečke z ngk v-line 20, novo olje v motorju, sesalni kolektor nanovo zatesnjen, loputa vbrizga zamenjana z novo,.....
Avto ko ga vžgem mrzlega začne trokirat, danes ko sem takoj po vžigu speljal sem pohodil gas do konca, odzivnosti ni blo - vmes sem slišal ropot pri motorju(kovinski zvok - kot bi nekaj tolklo dva do trikrat), kar naenkrat pa kot bi ga izstrelil potegne. Sem pa še danes opazil nekaj in sicer, ko sem ga štartal, nekaj zapiska kot bi nekje potegnilo nek fauš zrak zraven... NEVEM več kaj naj še pogledam, verjetno bom počakal na konec aprila in ga doniral za en dober vžig kresa ;)

LP
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

senzor za temp. motorja je OK,

Kater senzor?

Ima še senzor temperature vstopnega zraka ter če se ne motim vsaj dva senzorja za temp motorja - eden je hladilna tekočina, ki jo kaže kazalec v armaturki, eden pa za delovanje motorja. Za slednje nisem prepriča, ima pa zagotovo senzor temperature motorja, bi pa glede na težave rekel da je senzor podtlaka; če pa le ta ni nataknjen direktno v sesalni kolektor, je pa povezan preko cevke in je lahko tudi cevka hin.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
smiley

Senzor podtlaka sem dans zamenjal z drugim, pa je isto... cevi ki grejo na un plastičen ventil pa proti loputi tudi vse prešprical/pregledal so vredu.
Odgovori