Vel Satis akumulator ali?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
BuzzFuzz

Vel Satis akumulator ali?

Odgovor Napisal/-a BuzzFuzz »

Pozdravljeni, problem je sledeč :)

avto je ostal brez vsakeršne elektrike, skratka tema. Sedaj sem ga priključil na kable in povezal z drugim vozilom in seveda vseeno ne štarta. Prižgejo se lučke in vse na armaturi ampak ne štarta. Sliši se zvok releja ali nečesa ko poizkuša ampak mu ne uspe. Imam občutek da zaradi akumulatorja. Kaj pravite vi?

Druga stvar, ki vam bo morda v pomoč, v kabini slišim neke klike.. ko vstavim kartico v slot se samo interval klikov poveča. Čez 3 min je odnehal ampak prav se je slišalo da mu je pošla elektrika.

Prilagam 2x video zvoka in iz kje prihaja zvok. upam da sem pravilno lociral izvor zvoka.

Video download:
http://www.mediafire.com/download/rvn9u ... 0video.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Gregorijus
Kraj: Celje

Re: Vel Satis akumulator ali?

Odgovor Napisal/-a Gregorijus »

Sodeč po prvem odstavku je zagotovo akumolator,
nevem pa kaj je klikanje v zvezi s kartico?
Slika
BuzzFuzz

Predvidevam da zaradi elektrike... :)
Grem po drugi akumulator in poročam.
Čeprav mi še ni jasno kaj bi ga izpraznilo.
BuzzFuzz

kabli so ok. zjutraj bom testiral z drugim akumulatorjem da lahko sploh izmerim voltaže.
Seveda v upanju da ni šel alternator. Sploh nočem vedet koliko stane alternator :/
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

To so slabi kabli.
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Pozdravljen,

sem imel točno tak problem pa še nekdo na forumu če se spomnem. Pri meni je bil štarter bogi - je bilo pa tako da ko sem zagnal avto se je po tistem, ko je ugasnila lučka za predgretje, slišati samo en klik tako kot si napisal.

lp
BuzzFuzz

hmm, laguna484
veš kako je potekalo vse skupaj pri meni. en dan pridem v avto, hočem prižgat avto in ne gre. dobil sem zvočno opozorilo, ženska je nekaj povedala ampak imam zvok izključen tako da nimam pojma za kakšno napako me je hotela opozorit.

pridem ponovno do avta naslednji dan in avto je bil že v temi. daljinsko ni več delovalo.. odprem avto z ključem, vstavim kartico v slot in tema.

nato naslednji dan postopek ki sem ga opisal v prvem postu.

juti bom testiral z akumulatorjem ki je enake moči kot moj in videl voltaže, če ga bom uspel prižgat.
oni kliki so izvirali iz armaturem nekje spodaj pod volanom.. in seveda prenehali ko je akumulator postal ponovno popolnoma prazen. vsaj jaz si vse tako razlagam. predvidevam da je prejel nekaj energije od akumulatorja ki je bil v drugem avtu via kabli.

skratka, jutri z drugimi akumulatorjem v upanju da ni alternator.

če pa je štarter pa sploh nimam pojma kako vem da je. potem takem sploh ne morem bit siguren ali je alternator ali štarter? :) jao rajgnla od renoja. še dobro da gre kmalu v prodajo, ali za dele :D

Hvala vam.. vi me samo filajte z namigi ;) da bom vsaj nekaj vedel
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Zamenjajte akumulator, prižgite vozilo, pomerite pravilno delovanje alternatorja, ugasnite vozilo in pri naslednjem vžigu preverite pravilno delovanje zaganjača. Vse to se da z V/A metrom ali še lažje s testerjem. V koliko nimate možnosti to narediti sam, vam to lahko uredi lokalni avtoelektrikar.

Je pa res, da zaradi tega, ker se ni profesionalno pristopilo problemu ........................... še ne pomeni, da je "rajgnla od renoja" :(

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kliki pod armaturko in ponavadi še kakšen lightshow na armaturki so (vsaj pri Lagunacah) indikator, da je akku tik pred smrtjo :)
Odgovori