TWINGO 97---->1.6

Modifikacije vozil
Odgovori
hanko

TWINGO 97---->1.6

Odgovor Napisal/-a hanko »

Pozdravljeni, torej že večkrat predelane teme o menjavi motorja v twingotih, ja vem da vsi že "vemo" kaj not paše in da je uporabnik modridirkac že vse možno prešravfal....:) Mene pa zanima konkretno....
Mi lahko kdo pošlje številko od nekoga ki bi to naredil za solidno ceno? "modridirkac" je bil prijavljen nazadnje ene 8 mesecev nazaj tako da domnevam da ni več aktiven na forumu..Torej rabim nekoga ki bi zamenjal motor v twingotu, da mi pove kaj je najboljša rešitev, kakšna je cena za menjavo (motor, menjalnik bi dobil jaz), in da mi to tudi zrihta. Prosim za številko od koga da se ob kavi malo pomenim kaj se da narest. Lahko tudi na zasebno.
Hvala, lp
hanko

Re: TWINGO 97---->1.6

Kaj res nihče ne pozna koga, ki bi zamenjal motor? :O
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Ljudi ki bi zamenjali je več, ampak ponavadi je problem o tem da to potem stoji, ker se ni na "kupu" vseh komponent, ki jih je potrebno za "projekt", kriv je pa mehanik :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Pa če ne bo noben drug nič rekel bom pa jaz, kot opozorilo. ;)

Upam da ste mislili tudi na zavore in podvozje -> pri močnejšem motorju je pametno namestit bolj učinkovite zavore (spredaj paše direktno od kar nekaj Renaultov). Ker je motor težji, je pametno nekaj narediti vsaj na sprednjih vzmeteh in amortizerjih.

Ker zamenjat motor pa it hitro ni tak problem, fajn je če se temu primerno tudi pelje potem pa da se potem da še primerno ustavit, sploh če je v mislih 1.6 16V motor.

lp.
Če je ravno, ni zabavno.
hanko

Ne ne komponente bi bile na kupu pred šraufanjem :) To sem razmišljaj glede na to da so tudi platišča precej večja že zdaj (15), bi verjetno od kakšnega megana-lagune moglo pasat gor? vzmetenje se bo zamenjalo v celoti tako da to nebi smelo bit težav. Če bi se kdo lotil naj napiše. Motor pa bo 1.6 16v verjetno šel v avto, mislim da bi moralo bit nekaj čez 100km dovolj.
Lp
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Mi smo ravno pred parimi tedni v R5 (precej podobno Twingu 1) zmontirali tak 1.6 16V motor in se zadeva super obnese (je dovolj).

BTW Pa si sploh poskusil kontaktirati modrega? Namreč ravno ene 8 mesecev nazaj sem mu na tem forumu pisal PM na katerega je tudi odgovoril ;).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Je potem kaj uspelo iz tega projekta?
Pri teži Twingota mora 1.6 16V motor že kar dobro opravljati svoje delo.
Slika
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Tolk da ti odgovorim stupo. Jst sem peljal tistega tvingota ki ga je modri predelal. Motroček je več kot primeren za twingota, prav pašeta skup.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Zavore za tak avto tudi ni problem. Mislim da od 1.4 16V megana pašejo šrauf na šrauf in imaš 259 diske gor. Če hočeš pa 280 od 1.6 16V pol je treba zamenjat tudi pesto.
Odgovori