1.9dci 88kw vs. 79kw
1.9dci 88kw vs. 79kw
Kakšna je dejanska tehnična razlika med tema dvema motorjema?
Kaj je potrebno narediti, da bo 79kw motor iz Lagune 2002 deloval v Scenicu 2004,kjer je bil 88kw motor not in je zaribal.
Kaj je potrebno narediti, da bo 79kw motor iz Lagune 2002 deloval v Scenicu 2004,kjer je bil 88kw motor not in je zaribal.
Re: 1.9dci 88kw vs. 79kw
V osnovi sta ista. Večja moč se dobi z drugim turbo pomnilnikom in drugimi parametri računalnika.
Kaj pa če dam računalnik in in injektorje od 88kw, vse ostalo, vključno s turbino pa od 79kw? Bodo kake težave, je potrebno še kaj drugega?
79 kw motor iz lagune nima varjabilni turbo tako kot senik 88kw. Večina, ali pa vsi 79 kw motorji imajo tudi električno pred črpalko goriva, tako da tudi visokotlačni črpalki nista isti.
l.p.
l.p.
88kw motor je lavfal brez olja. Šli so ležaji, turbina in verjetno tudi glava.
Mi lahko prosim našteješ kaj vse moram iz 88kw motorja prestavit na 79kw?
Mi lahko prosim našteješ kaj vse moram iz 88kw motorja prestavit na 79kw?
Napisal si da računalnik in dize ostanejo, ostati še mora ista visokotlačna črpalka in isti turbo. Vse ostalo kombiniraj ,kaj je bolj ohranjeno oz. boljše. Za sklopko pa ne vem, zaradi menjalnika, boš videl če je ista ko boš motor razstavil.
l.p.
l.p.
Za menjalnik mi je pravzaprav vseeno kateri dam. Je med njima razlika?
Kaj pa če dam gor turbo od 79kw?
Kaj pa če dam gor turbo od 79kw?
Po mojem mnenju nebo šlo, če pa imaš čas, voljo in denar pa lahko probaš, samo ne se jezit če bo armatura kot novoletna smreka (prižgane lučke za napake)
Mogoče se motim, pa počakaj da še kateri uporabnik foruma napiše svoje mnenje.
l.p.
Mogoče se motim, pa počakaj da še kateri uporabnik foruma napiše svoje mnenje.
l.p.
Ja ne vem, če delaš sam je volja in čas, če pa ti dela kdo drug, pa denar, ali ne?
Zadnjič spremenil MARK01, dne 26 Nov 2013, 23:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Ok, sem mislil, da je velika verjetnost, da kaj uničim 
Ali pri menjavi visokotlacne crpalke zamenjam tudi jermenice? Je namreč različno stevilo zob.MARK01 napisal/-a:Napisal si da računalnik in dize ostanejo, ostati še mora ista visokotlačna črpalka in isti turbo. Vse ostalo kombiniraj ,kaj je bolj ohranjeno oz. boljše. Za sklopko pa ne vem, zaradi menjalnika, boš videl če je ista ko boš motor razstavil.
l.p.
Sklopka je razlicna in bomo menjali.