Ne vidim razloga zakaj nebi delal do 500k km. Če ga vzdržuje in ga normalno voziš bi skoraj rekel da mora delat bp.
Primer imam, očeto bivši službeni megane 2 1.6 2005 letnik, je v dveh letih naredil skoraj 200k km, potem ga je dobil en drug sodelavec in ga je v roku 3 mesecev odkupil za privat vozilo, ima ga še vedno pa mislim da je tik pred 300k km. Skratka kaj želim povedat, na tem avtu ni do 200k km crknilo dobesedno nič, niti vžigalne tuljave ki se dosti krat pojavijo za problem. Način vožnje pa.... saj veš službeno vozilo... voziti smo ga smeli tudi člani družine in ti povem da avta nismo šparal, tudi mrzel je šel velikokrat do blokade, ogret pa da ne govorim. Skratka tudi ta kolega z njim ni imel nobenihi večjih stroškov in problemov.
lp
Ti motorji ob rednem vzdrževanju lahko prevozijo zelo veliko kilometrov.
Lahko napišeš kaj več, kako se motor obnese na plin? Kje si ga dal vgraditi (cena), imaš mazanje ventilov, koliko se ti je dvignila poraba, servisiranje plinske naprave ...
Sprašujem zato, ker imam enak motor, avto in tudi razmišljam o montaži plina vendar se nekako bojim, da bi mi skurilo ventile ali pa bi imel kakšne druge ponavljajoče nadležne težave, kot jih imanjo nekateri s plinom.
Plin mi je vgadil Primož Jazbar (Sigas). Imam AGC sistem z Hana injektorji in 65L rezervarjem(torej lahko tankam 48L neto, če malo vztrajam in držim gumb pa tudi več, če vem da bom kar pokuril, ker sem na relaciji). Vgrajeno imam mehansko mazanje. Delam dolge avtocestne vožnje. Imam tempomat in vozim cel čas 104km/h (poraba/udobje najbolje).
Poleti z klimo imam porabo 7.8L plina, zdaj ko je hladneje 7.3L. Na bencin mi je žre 6L oz 5.5L. Torej moraš računat nekje 20% višjo porabo. Prihranek je nekje 33%.
Cena vgradnje je bila 1300€ z vgradnjo sem zadovoljen in bi dal ponovno vgradit pri Primožu.
Kaj bi spremenil, če bi ponovno vgrajeval?
Rezkiral bi par evrov zraven za elektronsko mazanje ventilov. Delam dolge ture in megan ima visoke obrate, kjer je podtlat manjši in posledično mazanje. Jaz zdaj zadevo rešujem da čez cestninske dam avto v proti tek.