Thalia 1.4 16v drsanje "v leru"

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Thalia 1.4 16v drsanje "v leru"

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Mama ima problem s Thalio.

Ko se avto ogreje se začne slišati drsanje nad cca 20 - 30 km/h v primeru:

- če spustiš gas
- če dršiš sklopko
- če daš v ler

Če pospešuješ ali gas enakomerno držiš, drsanja ne bo. Prihaja pa nekje okrog motorja, nekako se mi zdi, da bolj iz desne strani. Drsanje ni vezano na obrate motorja (pač pa na hitrost od 30 km/h gor), ravno tako se ne ojača ali zmanjša, če zavija ali zaviraš.

Drsanje je precej "plastično", podobno kot bi plastika drsala po gumi, frekvenca se spreminja z višanjem hitrosti.

Glede ne zgoraj našteto sumim polosovine, menjalnik... Kdo še s kakšnim mnenjem? Avto gre s sicer načeloma ju3 na pregled k znancu mehaniku, glede na opisano pa preko telefona ni imel direktnega mnenja kaj bi bilo - pa bi ga mogoče rad usmeril...

Filmček na linku: http://www.youtube.com/watch?v=VwJkMjyP ... e=youtu.be
Uporabniški avatar
drhouse

Re: Thalia 1.4 16v drsanje "v leru"

Aja, to se je začelo dogajati po menjavi gum na zimske - na iste feltne. Vulkanizer/serviser je pogledal in ne najde nič. Ni pa glih super serviser, zato gre avto drugam.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

A ima mogoče alu feltne gor????, ker se mi zdi, da nekje ena utež drgne po čeljusti, oziroma kleščah, vsaj pri meni je bilo tako pri meganu 1, če je tako poglej čeljusti, katera je podrsana, sej se lepo vidi.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
drhouse

Hvala za odgovor...

Ima alu, ja. Pa sem šel zdaj gledat, pa so dali tiste klasične uteži, kot na jeklene feltne (ne nalepke noter). Sem pregledal z lučko okoli in okoli vse, pa se mi ni zdelo, da je kje kaj zdrsano.

Je pa res, da sem lahko pogledal samo zunaj in v temi. Pa ležal sem ob avtu (trenutno ne morem spraviti avta nad kanal).

Tebi je verjetno drsala utež nalepka ob čeljust?
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Ja točno tako, drsala mi je ob klešče, samo to vidiš samo, če vzameš dol feltno, klasične uteži se da zadaj, na notranjo stran, kjer se ne vidi, spredaj se jih pa lepi, tako delajo vulkanizerji, ker drugače imaš vso feltno zbito od uteži!!!
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
drhouse

Situacija sledeča:

Počena zunanja manšeta na polosovini, mast stekla ven - zato je stvar "pela", ko se je segrelo. Je sčistil svinjarijo in napolnil z mastjo, v tem tednu pa pride manšeta in bo konec tedna menjal.

Boštjan, hvala vseeno za odgovore!
Odgovori