Pozdravleni
imam problem in sicer gre se za avto clio 14 16v letnik 2002 bencinar, avto sm kupu 2 meseca nazaj, prevoženih ima po števcu 122000km
s 01.10.2013 sm naredu servis(olje, filtri,.....) včeraj pa menjam gume in opazim da je avto po bloku motorja ves od olja, kličem mehanika in danes punca pelje avto k njemu pogledat kaj je narobe....
diagnoza; tesnilo glave, pa še to ni čist prepričan, avto naj bi imel sapo, v bloku motorja se ustvarja pritisk in zaradi tega mora nekje porint olje vn... stroški popravila tesnilo glave brušenje glave in pa + 200€ dela saj da je ful dala da sploh pride do glave....s tem da ne more zagotoviti da se čez pol leta stvar ne ponovi
možni vzroki da je avto zakuhal, kar meni ni in olje je začelo puščat šele po servisu, alpa na veliko prevrteni kilometri, kar mi je spet čudno saj vem za avte ki imajo čez 300 ali400 tišoč kilometrov pa ji ne spušča olje
glede samega avta porabe je dobrih 6 litrov, avto za svojih 98konskih moči res dobr vleče
kaj mi je za nardit, iskat drugo mnenje, a je že kdo mel kakšen podoben problem.....
ni mi problem plačat mehanika sam problem je v tem da mi reče da se stvar čez pol leta lahko ponovi..
prosim za mnenja, pomoč, ali kako naj se problema probam lotit da dobim 100% diagnozo predn avto dam popravit......
hvala za pomoč
Clio problem
Re: Clio problem
obriši motor pa malo spremljaj stanje,če malo sluzi počasi kar pusti tako kot je če se pa recimo čez noč kaj nakaplja na tla pa bo potrebno najti ustrezno rešitev.Jaz imam tudi že kar nekaj časa masten motor pa se nič ne sekiram ko menjavam olje samo lepo obrišem in je do drugega servisa ok. je pa tudi pri meni videti ta tam okoli glave malo sluzi na tisti strani pri požarni steni.
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Da ni slučajn ta tvoj mehanik po pomoti mal olja mimo vlil, k ga je menjal, čist tko iz nerodnosti, pa je sedaj vse mastno, ne bi bilo prvič. Lahko ti olje pušča tudi na pokrovu ventilov, to ni noben velik strošek, samo pokrov dol vzameš in zamenjaš tesnilo. Predlagam, da opereš motor pa boš videl kje zadeva pušča, preden se znebiš denarja, ali pa da ga obrišeš, če ni veliko mastnega.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Zdravo
Lahko je zabit oddušek motorja in olje nekje ven porine (tudi pri šipki), lahko je tesnilo na oljnem filtru (veliko "mehanikov" ne obriše sedišča in nasploh okoli filtra in tudi 2 gumici sta bili gor, sem že imel primer
), lahko je tesnilo pokrova ventilov.
Predlagam, da najprej opereš motor z wapom/brake cleanerjem ali čem podobnim, preveriš nivo olja in avto laufaš ter opazuješ, kje bo priteklo. Avto je ves od olja- dobesedno teče od njega ali je samo malo mastno? Je mehanik kaj meril kompresijo?
Lahko je zabit oddušek motorja in olje nekje ven porine (tudi pri šipki), lahko je tesnilo na oljnem filtru (veliko "mehanikov" ne obriše sedišča in nasploh okoli filtra in tudi 2 gumici sta bili gor, sem že imel primer
Predlagam, da najprej opereš motor z wapom/brake cleanerjem ali čem podobnim, preveriš nivo olja in avto laufaš ter opazuješ, kje bo priteklo. Avto je ves od olja- dobesedno teče od njega ali je samo malo mastno? Je mehanik kaj meril kompresijo?
RenaultSport
Živjo
Hvala za veliko odgovorov
zadevo bom speljal nekako takole, dones bom spucal motor da probam približno locirat kje bi lahko olje spuščal....pol pa me zanima kje je ta oddušnik in kako zgleda da vidim če je problem tam
glede mehanika; kompresije ni meril(kaj bi z tem podatkom dobil?), tud menjalnik je od olja, pa je že tm jamrov da ga menjalnik skrbi(pa vsak ja vidi da je to motorno olje in ne olje iz menjalnika)
pa tudi v ponedeljek sm zmenjen pri drugem mehaniku, ki pa je reku da bo avto zgorej podru in potem locirav težavo, ker iz tega kar vidi ne more kaj točnega rečt...
če pa ima še kdo kakšno idejo pa kar z besedo na plan
hvala!!
Hvala za veliko odgovorov
zadevo bom speljal nekako takole, dones bom spucal motor da probam približno locirat kje bi lahko olje spuščal....pol pa me zanima kje je ta oddušnik in kako zgleda da vidim če je problem tam
glede mehanika; kompresije ni meril(kaj bi z tem podatkom dobil?), tud menjalnik je od olja, pa je že tm jamrov da ga menjalnik skrbi(pa vsak ja vidi da je to motorno olje in ne olje iz menjalnika)
pa tudi v ponedeljek sm zmenjen pri drugem mehaniku, ki pa je reku da bo avto zgorej podru in potem locirav težavo, ker iz tega kar vidi ne more kaj točnega rečt...
če pa ima še kdo kakšno idejo pa kar z besedo na plan
hvala!!
lp care