Megane 2 Nastavitve optike
Re: Megane 2 Nastavitve optike
Če vleče, je ponavadi zadaj. Pred leti sem to imel na R21GTX. Ketne, pa mal potegniti, pa je šlo 210 naravnost brez volana. Imam pa srečo, da poznam najboljšega kleparja v SLO.
jaz imam megana l. 2007 in isto vleče v levo, tako da je to zgleda serijska napaka...
Torej bil sem na optiki, pravijo da je zadnja os vredu, da naj menjujem gume spredaj zadaj na 5000km. Pa naj nebi več obrabljalo na zunanjem robu zadaj.
Volan mi še vedno trese, tako da nisem nič naredil.
Pravi da naj gume centriram pod 5g, ker vsi vulkanizerji centrirajo na 7g in jim ne pokaže 5g.
Volan mi še vedno trese, tako da nisem nič naredil.
Pravi da naj gume centriram pod 5g, ker vsi vulkanizerji centrirajo na 7g in jim ne pokaže 5g.
Prvo kot prvo vsi vitalni deli sprednjega podvozja nesmejo imeti zračnosti(Zunanji končnik, ter notranji končnik, zglob spodaj... Puše oz sileni vilic nesmejo imeti zračnost(beri strgani ipd..) Drugo kot drugo Prašnice končnikov zglobov nesmejo biti strgane ter manjšete volanskih spon, saj na dolgi rok pride preh ter ostala umazanija v sam vitalen del in le ti dobijo zračnost,, Glede nagibov se da pri večini avtomobilov kakšno malenkost popravit če so le amortizerji privijačeni na premnik ne nasajeni! Nato lahko narediš optiko! Volan mora biti naravnost če ni optika ni dobro narejena oz je biu pri opravljanju optike volan postrani zaklenjen! Če pa volan vleče v eno stran je možnosti več( zračnost v končniku ali v zunanjem ali notranjem, ali v zglobu) lahko niso enako napumpane gume, se je pa že zgodil primer da je to počelo zaradi gum..) Tako da vzrokov je več! Nekaj na hitro napisanega saj se s z optiko ukvarjam vsakodnevno pa Lp!