Pozdravljeni!
Mam en problem z mojo laguno, namreč voda mi je spuščačala nekje na desni strani motorja, tam ki so jermenice za kompresor in servo volan ter alternator, pa ne vem kje bi naj bila vodna črpalka, da bi jo menjal, ker sem pred enim mesecem menjaval zobati jermen, pa sem mislil da je vodna črpalka v istem sklopu kot zobati jermen, pa ni, tam je samo jermenica z motoja ki gre na napenjalec, odmično gred in ležaj, vodne črpalke pa nisem zasledil. Mi mogoče gdo lahko pomaga z kakimi slikami kje se nahaja vodna črpalka in kratek opis kako jo menjati. Mogoče tudi okvirna cena črpalke in kje jo najugodneje dobiti. Avto pa je: Laguna II Grandtour 2.2dci, letnik 2003.
Hvala in Lep Pozdrav
Danilo
Menjava vodne črpalke Laguna II 2.2 dci
-
inimeg9999
Re: Menjava vodne črpalke Laguna II 2.2 dci
vodna pumpa je tam ko jo iščeš, ni vezana na zobati jermen, je sama, svoj sklop, slike nimam, ima tri vijake, ravno zaradi tega je ne menjujejo takrat ko jermen, ker je kao svoj sklop in ne rabiš drugega podirat, jaz sem jo menjal cca 2 leti nazaj, stala me je 45eur je pa neka japonska, vsega skup pol ure dela če veš kje je in kako se stvari streže
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
-
inimeg9999
Torej jo poganja klinasti jermen, tisti ki poganja kompresor klime, dinamo in servo volan? Da vem približno kako je stvorjen ta motor. Mogoče še eno vprašanje glede klime, sem brskal pa še vedno ni nekega konkretnega odgovora glede tega, da mi izklopi kompresor ko pridejo obrati nad 2k na minuto, in ga ne vklopi dokler obrati ne padejo pod 2k na minuto, in je to moteče saj na avtocesti tako ne morem uporabljati klime, ravno ko bi jo rabil. Eni omenjajo da je kriv tisti senzor za pritisk, eni krivijo sklopko jermenice, zdaj pa več ne vem kaj naj menjam, da nebi ugotavljal in menjaval delov ki jih ni potrebno menjati. Hvala za odgovor!
LP!
LP!
-
inimeg9999
...Kakršen koli nasvet ali pomoč....????

Avto pelji na uradni servis kjer bodo fantje obvladali stvar.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat