Megane 1.9dci .. zvok nabijanja?
Megane 1.9dci .. zvok nabijanja?
Gre se za Megane II 1.9dci 120km, 116.000km prevoženih.. Sem pa opazil, slišat tak čuden zvok. Pa ne vem, kaj bi bilo, pa se obračam na vas če je komu znano... Ali bi lahk biu vzrok tega kak nosilec ali kaj..
posnetek zvoka
http://www.youtube.com/watch?v=IPrjGfqij_Y" onclick="window.open(this.href);return false;
še en posnetek..
http://www.youtube.com/watch?v=eqyoVDH2XP8" onclick="window.open(this.href);return false;
posnetek zvoka
http://www.youtube.com/watch?v=IPrjGfqij_Y" onclick="window.open(this.href);return false;
še en posnetek..
http://www.youtube.com/watch?v=eqyoVDH2XP8" onclick="window.open(this.href);return false;
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux 
Re: Megane 1.9dci .. zvok nabijanja?
vran22 napisal/-a:Gre se za Megane II 1.9dci 120km, 116.000km prevoženih.. Sem pa opazil, slišat tak čuden zvok. Pa ne vem, kaj bi bilo, pa se obračam na vas če je komu znano... Ali bi lahk biu vzrok tega kak nosilec ali kaj..
posnetek zvoka
še en posnetek..
Sej veš kaj je tole, standard...si prvi lastnik, da so sli že pr tko malo kilometrih?
Jst dam verjetno 900€ za avto če bo naprodaj. Mal črnega humorja sam tko je.
Pa ne laufi ga več, da bo turbina čim manj fasala, kolk ni že.
Megane RT, 1999

ne vem kaj misliš? nisem prvi lastnik =/
Ojnični verjetno... I know how you feel
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Ojnični ležaji so sli po gobe, motor je hin al menjat motor, al pa obnova vse 1000+€,vran22 napisal/-a:ne vem kaj misliš? nisem prvi lastnik =/
ne ga laufat in vozit več ker opilki potujejo po sistemu, in bodo uničli še turbino če jo že niso...
mislu sem samo to da ponavadi zdržijo vsaj 160000km, 116 je pa res malo.
Verjamem da boš moral prebolet zadevo, če bo naprodaj povej, morda bi bil primeren za dele.
Bo pa itak še kdo podal mnenje, tko da nebi čist mimo jst usekal, sam mislim da nisem.
Najlepše je sliša nabijanje na drugem posnetku od 4 sekunde dalje.
Megane RT, 1999

Na koliko km si delal servise? Sicer ima malo km ampak žal so to skoraj 100% ojnični ležaji. Kot sem že v eni temi napisal poznam 5 ljudi, ki so jim šli ležaji na ojnici pri teh motorjih. Parkiraj v garažo ker če ne bo dokončno zaribal in bo še slabše... Toliko napisanega o tem pa ljudje še vedno kupujejo te avtomobile
Povprašaj na renault slovenija nekaj časa so dajali neke popuste pri nakupu novega avtomobila, če ne se ga pa znebi čim prej.
servisi so delani na 15000km, ali še kakih 500-1000km prej.. olje je biu pa skos elf notri..toto46 napisal/-a:Na koliko km si delal servise? Sicer ima malo km ampak žal so to skoraj 100% ojnični ležaji. Kot sem že v eni temi napisal poznam 5 ljudi, ki so jim šli ležaji na ojnici pri teh motorjih. Parkiraj v garažo ker če ne bo dokončno zaribal in bo še slabše... Toliko napisanega o tem pa ljudje še vedno kupujejo te avtomobilePovprašaj na renault slovenija nekaj časa so dajali neke popuste pri nakupu novega avtomobila, če ne se ga pa znebi čim prej.
a jebemu bogaa =/ paa tok sm biu veseu da ni nekih problemu z njem..
Nič več laufat in čimprej karter dol, mogoče se bo dalo še kaj "rešit" brez pretiranih stroškov, siver je malo verjetno glede na zvok, ampak pogledat ni grehvran22 napisal/-a:servisi so delani na 15000km, ali še kakih 500-1000km prej.. olje je biu pa skos elf notri..toto46 napisal/-a:Na koliko km si delal servise? Sicer ima malo km ampak žal so to skoraj 100% ojnični ležaji. Kot sem že v eni temi napisal poznam 5 ljudi, ki so jim šli ležaji na ojnici pri teh motorjih. Parkiraj v garažo ker če ne bo dokončno zaribal in bo še slabše... Toliko napisanega o tem pa ljudje še vedno kupujejo te avtomobilePovprašaj na renault slovenija nekaj časa so dajali neke popuste pri nakupu novega avtomobila, če ne se ga pa znebi čim prej.
RenaultSport
Glede servisov sprašujem zato, ker če so bili delani na 15 tisoč km naj nebi bilo problemov s temi ojničnimi ležaji.. Ampak to seveda ne drži kakor v tvojem primeru in par drugih za katere vem. Žal je ta motor ena največjih polomij Renaulta.vran22 napisal/-a:servisi so delani na 15000km, ali še kakih 500-1000km prej.. olje je biu pa skos elf notri..toto46 napisal/-a:Na koliko km si delal servise? Sicer ima malo km ampak žal so to skoraj 100% ojnični ležaji. Kot sem že v eni temi napisal poznam 5 ljudi, ki so jim šli ležaji na ojnici pri teh motorjih. Parkiraj v garažo ker če ne bo dokončno zaribal in bo še slabše... Toliko napisanega o tem pa ljudje še vedno kupujejo te avtomobilePovprašaj na renault slovenija nekaj časa so dajali neke popuste pri nakupu novega avtomobila, če ne se ga pa znebi čim prej.
Kot mi je znano, ni vse samo v servisnem intervalu, pač pa tudi v načinu vožnje. Če se avto vozi izrazito dizelsko, se v motorju nabirajo saje oz nečistoče in se nalagajo (tudi) med ojnico in ojnične, kar preprečuje normalen dostop olja do ležajev. Sam opažam, da Lagunca izrazito boljše dela, odkar sem si izbil iz glave šleparsko dizelski način vožnje in pohodim tudi v obrate.toto46 napisal/-a:Glede servisov sprašujem zato, ker če so bili delani na 15 tisoč km naj nebi bilo problemov s temi ojničnimi ležaji.. Ampak to seveda ne drži kakor v tvojem primeru in par drugih za katere vem. Žal je ta motor ena največjih polomij Renaulta.vran22 napisal/-a:servisi so delani na 15000km, ali še kakih 500-1000km prej.. olje je biu pa skos elf notri..toto46 napisal/-a:Na koliko km si delal servise? Sicer ima malo km ampak žal so to skoraj 100% ojnični ležaji. Kot sem že v eni temi napisal poznam 5 ljudi, ki so jim šli ležaji na ojnici pri teh motorjih. Parkiraj v garažo ker če ne bo dokončno zaribal in bo še slabše... Toliko napisanega o tem pa ljudje še vedno kupujejo te avtomobilePovprašaj na renault slovenija nekaj časa so dajali neke popuste pri nakupu novega avtomobila, če ne se ga pa znebi čim prej.
Spet pa se pri tem letniku tudi pojavlja vprašanje realnosti kilometrov...
Upam, da čimbolj ugodno zrihtaš - pelji pa čimprej, da rešiš, kar se da. Dokler motor še dela in ni zaribal, je v teoriji "samo" menjava gredi in ležajev + olje in malenkosti.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Pomoje so tole kr ojnični ja....:S
drhouse, se popolnoma strinjam s teboj, da je bolje voziti v večjih obratih čeprav je dizel.
drhouse, se popolnoma strinjam s teboj, da je bolje voziti v večjih obratih čeprav je dizel.
Par dni nazaj na mojem 2008 78kw 1.5 dci menjal ojnične ležaje na 100K km in so bili precej uničeni.
Istočasno na drugem 2008 78kw 1.5 dci od žene menjal na 100K km, pa so bili kot novi.
Oba avta servisirana na 15K km, original olje, seveda ne na pooblaščenem servisu.
Ne bi verjel, če ne bi videl. Pa ne vozim po penzionistično.
Pri prejšnjem 2004 1.5 dci so bili pri 170K km izrabljeni do ohišja.
Poznam še dva, ki jima je zaribal 1.5 dci zaradi izrabljenih ojničnih ležajev.
Za komplet standard ojničnih ležajev Glyco (tudi sicer prva vgradnja) s popustom sem dal 20€, tesnilo karterja 15€, menjava 30€. Zanemarljiv strošek v primerjavi z zaribanim motorjem.
V glavnem, mene nihče ne prepriča, da se ojničnih ležajev pri 60kw in 78kw 1.5 dci ne menja najkasneje na 100K km. Že res, da jih verjetno večina nima problema s tem, samo glede na moje izkušnje ...
lp,
Luka
Istočasno na drugem 2008 78kw 1.5 dci od žene menjal na 100K km, pa so bili kot novi.
Oba avta servisirana na 15K km, original olje, seveda ne na pooblaščenem servisu.
Ne bi verjel, če ne bi videl. Pa ne vozim po penzionistično.
Pri prejšnjem 2004 1.5 dci so bili pri 170K km izrabljeni do ohišja.
Poznam še dva, ki jima je zaribal 1.5 dci zaradi izrabljenih ojničnih ležajev.
Za komplet standard ojničnih ležajev Glyco (tudi sicer prva vgradnja) s popustom sem dal 20€, tesnilo karterja 15€, menjava 30€. Zanemarljiv strošek v primerjavi z zaribanim motorjem.
V glavnem, mene nihče ne prepriča, da se ojničnih ležajev pri 60kw in 78kw 1.5 dci ne menja najkasneje na 100K km. Že res, da jih verjetno večina nima problema s tem, samo glede na moje izkušnje ...
lp,
Luka
dans je bil avto pri dveh mehanikih.. zvoka takega sploh ni bilo.. Prvi mehanik je reku da oljični bolj crkujejo pri 1.5 kot pa pri 1.9.., da lahk da je kaj drugega.. Ker so testiral in ni blo nič slišat da bi bli olnični ležaji.. Drug je pa reku da lahka preventivno snamemo karter dol pa da se preveri.. Ampak da on ne sliši da bi bli oljični ležaji hin.. Lahk da bi nabijal bol dol po nosilcu.. Ker je malček napokan..
Pozdravljeni
Kdo je napokan in kdo bi lahko nabijal po nosilcu?
Lep pozdrav
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Spodnji nosilec pod mašino.. guma okoli je napokana.. Ne vem, zgleda ne oblaži mašine dovolj.. Do sedaj ko je prišu avto od mehanika je delalo vse lepo, brez tega zvoka.. pa smo še laufal mal na mestu blo use lepo.. Sem dal za foro v prvo prestavo ali zadnjo, ko je našponal mašino se je pa začel ta zvok zopet ponavljat..Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Lep pozdrav