Pušča voda!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jeronimo10

Pušča voda!

Odgovor Napisal/-a jeronimo10 »

Pozdravljeni!

Espace 4, letnik 2004 pušča vodo in sicer nekje pri vratih od prtljažnika. Pred pol leta, ko sem kupoval Espaca so trije o desetih imeli isto težavo. Tudi sosedu se je dogajalo podobno, razstavil je celotna vrata in ni ugotovil kje bi puščalo.
Ne govorim o poplavi, :D ampak ob močnejšem deževju ali pa v pralnici, začne voda kapljati na zadnjo polico...
Je kdo že imel takšen problem in kako ga je rešil? Zima je pred vrati, zato bi rad to saniral.

tnx!

lp
Uporabniški avatar
seba

Re: Pušča voda!

Odgovor Napisal/-a seba »

Preveri najprej tretjo zavorno luč. Pri mojem espacu je bila tam težava in pri večini, ki jih poznam tudi.

Lp
Uporabniški avatar
jeronimo10

Ste rešili z silikonom ali kako drugače?
Uporabniški avatar
seba

Odgovor Napisal/-a seba »

Z menjavo tiste original gumijaste tesnilke.

Lp
Uporabniški avatar
jeronimo10

Hvala za odgovor! Javim če bo pomagalo.

lp
Uporabniški avatar
dampop

Odgovor Napisal/-a dampop »

Evo, si bom sposodil temo, ko ima že tako univerzalen naslov. :) Moja jajca (clio II ph. 1 letnik 2000) nekje puščajo vodo, tako da se nabira za sovoznikovim sedežem. Ob prvi priliki bom notranjost čisto ogulil in vse zalil s silikonom, zanima pa me, ali je možno, da voda vdira kje skozi prag. Zadnje cajte slišim vodo, ki se nekje pretaka, sem večkrat odzračil sistem in ni to to. Tako da sem posumil, da se nekje po karoseriji pretaka voda. Imajo pragovi tudi mogoče kakšne odtekalne kanale, ki se lahko zamašijo?
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Preberi si to temo,če ti bo kaj pomagalo http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... =6&t=95719" onclick="window.open(this.href);return false;
lp
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Najverjetneje pušča pri vratih- pod tapeto ni folije.
RenaultSport
Uporabniški avatar
dampop

Hvala obema. Bom vse poslikal, ko se lotim dela, tako da mogoče še komu pride prav. Upam, da še preden se mi naredi poledica v avtu. :)

lp
Uporabniški avatar
Spula

dampop napisal/-a:Hvala obema. Bom vse poslikal, ko se lotim dela, tako da mogoče še komu pride prav. Upam, da še preden se mi naredi poledica v avtu. :)

lp
Poledica se ti verjetno nebo naredila, edino na steklih, bos imel znotraj sneg na steklih ne zunaj :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
dampop

Pozdrav, evo rešeno še pred poledico. :) Resno sem mislil zvrtati dve luknji v poden, če ne bi našel krivca. :) V resnici čisto dolgočasen problem, bom malo opisal, če bo še kdo imel podoben problem -- odkril sem, da je bila mokra cela desna polovica avta, tako da sem vse pometal ven, odmaknil in pobral ven zadnjo žimo in sprednjo peno, zraven pa odkril, da teče izpod armaturke:

Slika

Ker voda ni smrdela po antifrizu, temveč bolj po šamponu za pranje, sem odstranil brisalce in plastične pokrove ter začel nalivati vodo, da bi videl, kje se ustavi. No, zadelana je bila tale odtočna cevka:

Slika

Cevka ima na koncu gumijasto loputu, tam se naberejo iglice in ostala šara, zato je treba to pač očistiti, drugače se začne voda nabirati in se pretakati po elektroniki. :) So pa tudi vrata brez notranje folije, itak. No, cevka je tale, nekateri avti imajo dve ali več, clio 2 ima eno, tako da je curek speljan direkt na volansko letev. :):

Slika
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Ni to od klime cev? ker clio ima dve odtočni cevi še vsaki strani pod notranjim blatnikom. To sem videl ko sem snel oba notranja blatnika.Tko da poglej še tisti dve. Čepke od notranjih blatikov potegn ven in pod šipo boš najdu vsaki strani še dve odtočni cevi narejeni na enak način. men tole pri mojem bolj deluje kot odtok klime.Je pa res direkt na volansko letev ja.
Uporabniški avatar
Spula

lisko napisal/-a:Ni to od klime cev? ker clio ima dve odtočni cevi še vsaki strani pod notranjim blatnikom. To sem videl ko sem snel oba notranja blatnika.Tko da poglej še tisti dve. Čepke od notranjih blatikov potegn ven in pod šipo boš najdu vsaki strani še dve odtočni cevi narejeni na enak način. men tole pri mojem bolj deluje kot odtok klime.Je pa res direkt na volansko letev ja.
Odtok je na sredini in pri straneh :wink:
RenaultSport
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Kera je pa od klime? Ker od klime tece samo na sredini..in tista je bila pri meni cista...sr prav da ni dostopa listja in ostalga sranja. Stranske pa sem mel zamasene.
Uporabniški avatar
dampop

U hvala za informacijo, bom pogledal še tamle, javim, če bo kaj koristnega še za koga drugega. Je pa bilo tako v mojem kot tudi pri tastovem, ko sem pogledal, čisto polno iglic. Tasredinska cevka je pa na najnižji točki, tako se voda vozi sem in tja.
Odgovori