maska za aftermarket radio, laguna 2 ph 2

Vse o ozvočenju avtomobilov
Uporabniški avatar
legenda

maska za aftermarket radio, laguna 2 ph 2

Odgovor Napisal/-a legenda »

pozdravljeni
zanima me, če je kdo od vas že zamenjal original avtoradio v laguni 2 ph2. potrebna bi bila posebna maska (ali kako se že pač reče tej plastiki, da bi radio pasal). kje bi se dalo to dobiti pa koliko satane, če kdo ve. predvsem bi rad, če je kdo že to delal, da mi točno napiše. radio mi sicer dela ampak bi rad kaj boljšega (da podpira usb, pri branju cd-jev ves čas "šteka"....). v glavnem radio gre ven in ga zamenjam z konkretnim radijem. plan je tudi takšen, da vržem ven navigacijo (zaslon) (imam carminat informee 2) in ga zamenjam z tablico. a je kdo že naredil kaj takšnega?
lp
Uporabniški avatar
lagunaman
Kraj: Škofja Loka

Re: maska za aftermarket radio, laguna 2 ph 2

Odgovor Napisal/-a lagunaman »

Živjo,jst sm zamenjal.Pač kupi se masko (blendo) za Renault Laguna II in se zamenja. Jaz sem obdržal navigacijo.
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Pozdravljen

Za menjavo avtoradia potrebuješ masko in antenski pretvornik

http://www.orangeaudio.si/maska-za-rena ... 05-do-2008" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.orangeaudio.si/rto-aa10" onclick="window.open(this.href);return false;

Glede tablice tudi ni problem vgraditi in zadevo povezati preko AUX-a. Kolega je to zmontiral v Avantime (Ziga00), ti bo kakšno sliko nalimal ali pa dal kakšen nasvet okoli montaže :)

lp
Uporabniški avatar
legenda

hvala obema za odgovor
a priključek za v radio paše, ni treba kupovati nobenega dodatnega kabla?
Uporabniški avatar
zig@

Zdravo

priključek paše, ker je standardni konektor. Obvolanske komande ti sicer ne bodo več delovale, lahko pa jih ponovno omogočiš s posebnim vmensikom.

http://www.orangeaudio.si/obvolanske-ko ... na-can-bus" onclick="window.open(this.href);return false;

lp
Uporabniški avatar
legenda

zig@ napisal/-a:Zdravo

priključek paše, ker je standardni konektor. Obvolanske komande ti sicer ne bodo več delovale, lahko pa jih ponovno omogočiš s posebnim vmensikom.

http://www.orangeaudio.si/obvolanske-ko ... na-can-bus" onclick="window.open(this.href);return false;

lp
Ker vidim, da obvladaš zadevo še eno vprašanje, ki se ti bo mogoče zdelo neumno. A je možno, da bi imel v avtu istočasno dva radia. serijskega za radio, drugega pa za poslušanje glasbe iz ključka, blueoototh, aux...). seveda ne bi oba poslušal istočasno. laguna ima namreč nad radijem predalček z vratci, kamor paše aftermarket radio. a obstaja kakšen kabel, ki bi omogočal priključitev obeh radijev?
Uporabniški avatar
zig@

Pozdravljen

tak kabel ne obstaja, sicer se da deliti kable na konektorju ampak bi prišli do problema pri zvočnikih tako,da tega ne bi priporočal. Edina varianta je, da se original pusti in se aftermarket veže posebej, original pa je ugasnjen. Sicer tudi v tem ne vidim smisla, ker ima tudi aftermarket čisto dober FM sprejem ;)

lp
Uporabniški avatar
legenda

Hvala za (še en) odgovor.
Se mi je zdelo, da ne bo najbolj pametna ideja tole. Razmišljam o raznih možnostih, kaj narediti z serijskim radijem, še bolj na živce mi gre vgrajena navigacija, ki se lahko skrije pred vsakim malo boljšim telefonom. problem je, ker je vse skupaj povezano, nič se ne da nadgraditi, zamenjati..... imam cabasse auditorium tronic (mp3) brez cd izmenjevalca. tukaj je še navigacija carminat informee 2, vse na isti enoti... mp3 CD-je mi včasih bere, večinoma ga moram 5-6 krat dati ven in not, da ga zazna. postaje se seveda prikazujejo na zaslonu (navigacija), tam je še ura in prikaz stopinj. bolj kot razmišljam, bolj sem mnenja, da bi bilo najbolje vse skupaj ven vreč in dat en pošten radio in tablico, kjer je zaslon navigacije (najbrž bi bilo težko dobiti točno takšno tablico). ne vem, če je že kdo počel kaj takšnega, načeloma bi bila zadeva tehnično dokaj enostavna. pač bi izgubil obvolanske kontrole (vem, da obstaja kabel ampak je pošteno zasoljena cena pa saj bi se dal naknadno vgraditi) imel bi pa pošten radio, ki bi vse predvajal, pošteno navigacijo, ki bi jo bilo moč enostavno in redno posodabljati, video, internet....
ne vem, bom še malo prespal
Jan9320

Odgovor Napisal/-a Jan9320 »

Kakšen update te zadeve?
osebno pravtako iščem nadomestilo originalnega radia v moji laguni '02 vendar nočem zgubiti ekrana IN obvolanskih kontrol... Sem pa že razmišljal o vgradnji druge navigacije oz tablice v tem primeru...
Lp, Jan
Uporabniški avatar
legenda

živjo
še vedno v fazi razmišljanja, kaj bi bilo najbolj pametno narediti. problem je, ker ko zamenjam radio nimam več navigacije, torej mi zaslon nič več ne pomeni in bi ga bilo logično nadomestiti z tablico. tudi meni je žal obvolanskih komand ampak vmesnik je svinjsko drag pa tudi vseh radijev ne moreš priklopiti. ne vem, ko bo kaj novega poročam.
Uporabniški avatar
zig@

Jan9320 napisal/-a:Kakšen update te zadeve?
osebno pravtako iščem nadomestilo originalnega radia v moji laguni '02 vendar nočem zgubiti ekrana IN obvolanskih kontrol... Sem pa že razmišljal o vgradnji druge navigacije oz tablice v tem primeru...
Lp, Jan
Ker imaš v Laguni 2002 možnost bi ti priporočal vgradnjo 2DIN radia z navigacijo. Smo že montirali in moram reči da izgleda super, vgradnja je dokaj enostavna.

Blaupunkt navigacija je trenutno v akciji. Radio in navigacija deluje odlično, ga imam tudi sam v svojem avtomobilu in moram reči, da boljše navigacije še nisem imel.

http://www.orangeaudio.si/navigacija-bl ... 830-akcija" onclick="window.open(this.href);return false;

Obvolanske komande brez problema omogočiš z vmesnikom

http://www.orangeaudio.si/obvolanske-ko ... na2-zaslon" onclick="window.open(this.href);return false;

ekran pa žal izgubiš v vsakem primeru kar koli boš vgradil. Ostane ti samo temperatura, ura... skratka kot, da bi bil avtoradio ugasnjen.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
lagunaman
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a lagunaman »

Živjo,ker letnik imaš ti?? Ker jaz imam phase 2 letnik 2007 in sem zamenjal radio in mi navigacija isto deluje,tako da ne vem zakaj ti ne bi delovala.
Uporabniški avatar
legenda

2006 letnik je moja ampak pri meni je navigacija in radio v isti enoti. Pri tebi je navigacija najbrž ločena od radia.
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Če bi bil eno leto hitrejši bi ti vse skupaj odkupil. Tako pa sem šel svojo pot s tablico in radijem. Sedaj samo še čakaam da ličar opravi delo na zadnji izvedbi sredinslke armature. No upam da bo do konca tedna.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
legenda

Me prav zanima kako boš naredil. Pričakujemo kakšno slikico :D
Odgovori