Okvara pranja vetrobranskega stekla

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
gago

Okvara pranja vetrobranskega stekla

Odgovor Napisal/-a gago »

Pozdravljeni,

sem lastnik Kangoo-ja letnik 2003,1.5 dci, in imam sledeči problem.
Ko potegnem ročko za brisalce, kar pomeni da se bi moralo vklopiti pranje stekla ter brisalci, se le to ne zgodi. Če uporabljam brisalce, se pravi pomaknem ročko v položaj za vklop brisalcev, le ti delajo normalno, tudi ko vklopim zadnjem in pranje zadnjega deluje normalno, tako briše kot se sliši pumpa za pranje, ko pa to želim spredaj, pa tudi pumpa ne da glasu od sebe, se ne zgodi nič.

Varovalke sem pregledal, motorček se mi zdi da ni v okvari( glede na to da za zadnje steklo deluje in da verjetno nima ločenih pump), tako da bi vas prosil za predloge kaj bi še lahko bilo.

Sumim okvaro ročke oziroma kakšnega stikala, je to možno?

Lp,

Gašper
Uporabniški avatar
felix963

Re: Okvara pranja vetrobranskega stekla

Odgovor Napisal/-a felix963 »

http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... nje+stekel" onclick="window.open(this.href);return false;

Meni po opisanem posegu dela spet normalno, pred tem podobni simptomi.
Uporabniški avatar
gago

Najprej hvala za odgovor.

Sem pregledal temo, pa nihče ne navaja, da se mu tudi pumpa ne bi oglasila, vsi omenjajo, da se jim je oglašala, še bolj čudno pri vsem skupaj pa mi je, da se tudi brisalci ne prižgejo avtomatsko kot bi se morali, razen če kangoo tega nima, kar dvomim.

Za kakršno koli pomoč bom zelo hvaležen, kajti ne bi rad cele armaturke podiral, da bi bila na koncu napaka na popolnoma drugem koncu.

Lep pozdrav,

Gašper
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Lahko da ima ločen motorček ali pa vsaj še en + na motorčku. Pridi do motorčka in poglej če pride štrom do njega ter koliko pinov ima.
RenaultSport
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Problem je najverjetneje v rocki, tako kot je bila pri meni. No, vcasih je se pralo. Vse ostalo na rocki je delovalo kot pri tebi. Rocko razdri, notri bos videl navadno drsno vezje, preglej kako rocka deluje in pobrusi ustrezne kontakte.
Uporabniški avatar
gago

Hvala za info, sem zadevo podrl in sedaj deluje. Če pa se bo težava pojavila, pa bom podrl še ročko.

Lp,
Odgovori