Renault Clio 2002 1.5dCi 82HP - napaka DF137

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bandedos

Renault Clio 2002 1.5dCi 82HP - napaka DF137

Odgovor Napisal/-a bandedos »

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje in sicer:

Imam Renault Clio 2002 1.5dci z 82 konji. Že dlje časa imam težave z visokotlačno črpalko in šobami. Vedno ko sem zadevo obnovil(to so popravljali serviserji) so se težave po 14 dneh začele ponovno pojavljati (avto ni vžigal, ugašal pod prostim tekom...). Sedaj sem se obnove lotil sam in sem dobil drugo visokotlačno črpalko in vse 4 šobe. vse cevi sem spihal in očistil. Lotil sem se tudi rezervoarja(notri je bilo kar nekaj opilkov). Vse sem lepo sčistil sestavil skupaj, sprogramiral šobe in sedaj avto načeloma vžge vendar še vedno se zgodi da avto pod prostim tekom ugasne in se pojavi napaka:

DF137 - RAIL PRESSURE REGULATOR (tlak maximuma in minimuma sta prekoračena)

Z diagnostiko sem sem spremljal trenutne podatke in je na skupnem vodu pritisk pri prostem teku 230bar-ov(pritisk variira za +-10barov).

Kar na enkrat pa ta pritisk pade nekje na 120barov (takrat avto rahlo strese-hoče ugasniti) nato pa pritisk sunkovito naraste na 500barov ali še več....takrat nekje pa avto ugasne.

Sumim, da je regulator pritiska v okvari, vendar nekako dvomim saj sem imel v avtu že vsaj 3 različne visokotlačne črpalke in vedno je avto imel isti problem.

Pomislil sem že tudi na to, da bi morda bila napaka na kablih ki pridejo do regulatorja pritiska, vendar ne vem kako bi to preveril(poleg tega da razderem vse sete kablov in grem po žici od začetka do konca)

Zanima me, če je že kdo imel podoben problem in kako ga je rešil?

Hvala :)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Renault Clio 2002 1.5dCi 82HP - napaka DF137

Odgovor Napisal/-a Fan »

bandedos napisal/-a:Pozdravljeni!

Vedno ko sem zadevo obnovil(to so popravljali serviserji) so se težave po 14 dneh začele ponovno pojavljati (avto ni vžigal, ugašal pod prostim tekom...).
Pomislil sem že tudi na to, da bi morda bila napaka na kablih ki pridejo do regulatorja pritiska, vendar ne vem kako bi to preveril(poleg tega da razderem vse sete kablov in grem po žici od začetka do konca)

Zanima me, če je že kdo imel podoben problem in kako ga je rešil?

Hvala :)
Pozdravljeni

Zanimivo, zakaj pa niste reklamirali storitev, če ni bilo narejeno kot je potrebno?? Ali pa kaj manjka v zgodbi?? Kakor je meni znano, vse kar je narejeno na servisu, ima garancijo - račun ..................... sama taka obnova ni zanemarljivo poceni....................

Samo napeljavo lahko preverite s testerjem ( clip ) ali osciloskopom ..............................

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

LP
Vžgi avto, ter močno cukaj kable na računalniku (mislim močno). Jaz sem imel podoben problem s šobo na 4. cilindru, menjal eno, drugo šobo, nič drugače. Ko sem računalnik "lasal" se je pokazala napaka.
Sem zamenjal pine in od takrat BP.

Poglej tudi http://www.scribd.com/doc/27244838/Tech ... -Xb07-Xk07 je vse napisano kateri pin moraš gledat
ah, ta moj clio
bandedos

Pozdravljeni!

Najprej bi se rad zahvalil za odgovore.

Kar pa se tiče garancije pa je seveda tako, da sva se s serviserjem zmenila za bolj "nižjo" ceno ampak mi seveda ni dal garancije. Izgubil sem vso voljo po kreganju in pregovarjanju zato sem se sedaj tega lotil sam.

S cukanjem kablov pa še nisem poskusil vendar bom preveril mogoče je kaj na tem....
bandedos

Pozdravljeni!

Vsekakor imam občutek da je težava v kablih, saj ko sem začel malo bolj premikati kable na računalniku je avto začel ugašat, nato pa sem odklopil vse konektorje na ECU in jih spihal ter nazaj priklopil in avto nenadoma ni več ugašal.

Sedaj bi prosil koga, če ima morda sliko oz. navodila kjer je razloženo kaj predstavljajo posamezni pini na računalniku

Hvala
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

LP
Kako lepo je imeti prav :D .

Za št. pinov poglej link katerega sem ti dal vse lepo piše konektor B št. pina 48. Na konektorju vse lep piše.

Aja če boš meril kabel je skoraj 100% ok, problem je pin v konektorju.
ah, ta moj clio
BOS

Odgovor Napisal/-a BOS »

Je kdo našel rešitev za ta problem. Imam kangoo 1.5 dci 2003 in tlak v rampi niha. Zamenjano črpalka regulator tlaka šobe tipalo tlaka inštalacija je ok.
Odgovori