Imam eno vprašanje in sicer:
Imam Renault Clio 2002 1.5dci z 82 konji. Že dlje časa imam težave z visokotlačno črpalko in šobami. Vedno ko sem zadevo obnovil(to so popravljali serviserji) so se težave po 14 dneh začele ponovno pojavljati (avto ni vžigal, ugašal pod prostim tekom...). Sedaj sem se obnove lotil sam in sem dobil drugo visokotlačno črpalko in vse 4 šobe. vse cevi sem spihal in očistil. Lotil sem se tudi rezervoarja(notri je bilo kar nekaj opilkov). Vse sem lepo sčistil sestavil skupaj, sprogramiral šobe in sedaj avto načeloma vžge vendar še vedno se zgodi da avto pod prostim tekom ugasne in se pojavi napaka:
DF137 - RAIL PRESSURE REGULATOR (tlak maximuma in minimuma sta prekoračena)
Z diagnostiko sem sem spremljal trenutne podatke in je na skupnem vodu pritisk pri prostem teku 230bar-ov(pritisk variira za +-10barov).
Kar na enkrat pa ta pritisk pade nekje na 120barov (takrat avto rahlo strese-hoče ugasniti) nato pa pritisk sunkovito naraste na 500barov ali še več....takrat nekje pa avto ugasne.
Sumim, da je regulator pritiska v okvari, vendar nekako dvomim saj sem imel v avtu že vsaj 3 različne visokotlačne črpalke in vedno je avto imel isti problem.
Pomislil sem že tudi na to, da bi morda bila napaka na kablih ki pridejo do regulatorja pritiska, vendar ne vem kako bi to preveril(poleg tega da razderem vse sete kablov in grem po žici od začetka do konca)
Zanima me, če je že kdo imel podoben problem in kako ga je rešil?
Hvala