Menjava motorja 2.2 dCi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Escape

Re: Menjava motorja 2.2 dCi

Odgovor Napisal/-a Escape »

Res na tem forumu ni nobenega, ki bi to vedel? Vsaj dal kakršenkoli namig. :)
Na Renault servisih tudi nič ne vedo.. pravijo morda bi pa šlo... :angel:
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Iskreno povedano dvomim, tvoj letnik ni konstrukcijsko prilagojen za 2.0 dCi motorje. Menjati bi moral pa vse (če bi se že lotil...) motor, menjalnik, turbino, računalnike...
Dvomim da je računica.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
klemzi

Odgovor Napisal/-a klemzi »

Bom kar tule vprašal?

Motor 2.2 dci in šobe bile pred enim letom generalno obnovljen z garancijo. Takrat se je pokvarila ena šoba, posledično je stopilo bat in je zaribal.
Točno po desetih mesecih je motor še enkrat zaribal, vendar v garanciji. Isto je stopilo en bat.
Kasneje serviser ugotovi, da je počen pokrov ventilov in da je zaradi tega steklo olje v cilinder in posledično stopilo en bat. Serviser zahteva povračilo vseh stroškov generalke cca. 1500 eur. Kolikor sem se zanimal pri drugih serviserjih ni mogoče, da zaradi olja stopi bat, prej gre v iberture, pa tudi v kolikor je počen pokrov ne gre olje samo v en cilinder. Zdi se mi, da me hoče :fist: . Verjetno se bom obrnil kar na odvetinka. Zanima me vaše mnenje?

Hvala.

lp Klemen
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Čak.. Zakaj serviser zahteva povračilo stroškov? Kvečjemu lahko ti zahtevaš, ker ni opazil napake...
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Sem šel prav 2x brat zadevo :shock: . On hoče povračilo, čeprav je naredil napako :o
RenaultSport
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kje se je to urejalo, je bil izdan račun?? Kje je sedaj vozilo, je vozno ali podrto?? Ali je serviser naknadno poslal zahtevek za povračilo stroškov, če je, se ga lahko vidi??

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

To, izgleda, še nisi plačal do konca, kar ni fer. Plačati pa je treba izključno opravljeno delo. Riziko serviserja je in če ne naredi vsega, kot je treba, do konca, so posledične napake tu. Sistem se sčisti, še najraje pa menjajo lajtunge za varnost in zanesljivost. Drugače pa dize zaribavajo, dokler ni sčiščen sistem, če je polno špen od HP pumpe, glej podatke v temi dvotaktol, pa se eni še kar naprej pyzdijo in berejo sive prospekte proizvajalcev.
Uporabniški avatar
klemzi

bom probal še enkrat malo bolj natančno opisati zadevo.

Nov. 2012 mi je zaribal motor, šoba se je pokvarila, posledično mi je stopilo bat in razbilo motor. Serviser mi je obnovil motor in šobe, za kar je izdal račun in tudi enoletna pisna garancija. Račun je bil v celoti plačan.

Avg. 2013 mi je ponovno zaribal motor. (po 10 mesecih od generalke in cca. 9000 prevoženih km)
Sep. 2013 serviser razdre motor in ugotovi, da je stopilo bat na drugem cilindru, verjetno pokvarjena šoba. (slabo obnovljena)
Nov. 2013 serviser sestavi skupaj motor, nakar kao ugotovi, da je počen pvc pokrov ventilov zaradi katerega je nato olje steklo v cilinder in zaradi tega je zaribal. Hoče povračilo stroškov (kao samo material cca. 800 eur). V kolikor sem se pozanimal je nemogoče da stopi bat zaradi počenega pokrova. Tukaj tudi sprašujem tudi Vas?
Ker se mi zdi, da me hoče nateg......, sem mu dal tri predloge:
1. Mu plačam 300 eur za pokrov ventilov,
2. pusti avto kot je, sam menjam pokrov ventilov in narediva sporazum in
3. avto vrne v prvotno stanje in grem na sodišče.
Nato mi je zagrozil, da mi bo zaračunal kompletno generalko v vrednosti 1500 eur in mi bo poslal račun. Račun zaenkrat še čakam.
Avto je trenutno pri serviserju, v delujočem stanju z počenim pokrovom. Serviser mi ga noče dati nazaj, dokler mu ne plačam računa.

Upam, da Vam je zadeva malo bolj jasna.

Hvala!

LP Klemen
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Vozilo lahko mirno odpeljete, ni nobene pravne podlage, da vam nekdo zadrži vašo lastnino ................ v koliko vam serviser ne da vozila, pred delavnico pokličite 113, povejte da vam serviser neupravičeno zadržuje vašo lasnino.
Prišla bosta dva policaja in vašemu serviserju razložila:
- vozilo naj stranka odpelje in naprej rešujete po sodni poti
- napišemo vam plačilni nalog, stranka odpelje vozilo in vi naprej rešujete po sodni poti
Vsak serviser je sicer slabe volje, pa vendar se odloči za prvo varianto.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
klemzi

Super. Hvala!

Ampak najbolj me zanima, kaj se zgodi z motorjem (2,2 dci), če poči pokrov ventilov?
- ali stopi bat na drugem cilindru in posledično zariba,
- ali gre olje v vse štiri cilindre,
- ali gre motor v iberture,
- ali je kakšna druga varianta?

Hvala.

lp Klemen
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Vozilo lahko odpelješ tako kot sta ti že zgoraj napisala.

Če imaš počen pokrov motorja ti zaradi njega olje nemore steči v cilinder, lahko ti pušča okoli po motorju in ti zmanjka olja-posledično zariba še prej se prižge lučka za olje ipd.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Sicer ne vem kje je počen pokrov ............................... vendar, v koliko se bi olje blagovolilo pri raspoki pricurljati v valj motorja............................ Kaj pa kompresija, čaka na avtobus??

Vse okoli zgodbe je zavito v tančico ( zanimivo bi bilo vedeti celo zgodbo, seveda obe plati )......................... če bi motor zagrabil zaradi premalo olja, ja kje je bil voznik in njegove oči, da ni videl rdeče opozorilne lučke? Če je motor deloval na enem valju na motorno olje .......................... se to takoj opazi, seveda preden vse skupaj zagrabi, se ustavi in vozilo pelje v servis.
V koliko pa nam je vse ravno do Donave, saj je garancija, ja to je pa že druga zgodba.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
klemzi

Motor je na polno zaribal na AC pri obratih cca. 3.000, brez javljanja kakšne napake!
Zaribal je, ker je stopilo bat na drugem cilindru, idetično, kot mi je zaribal že prvič.
Od prve generalke je bilo cca. 10 mesecev in prevoženih 9000 km, tako da o kakšnem servisu ne bi.
Fan, ne vem kaj si mislil z kompresijo? Motor ni zaribal zaradi premalo olja.
Fan, ko sem prvič doživel brodolom na AC z družino in majhnim otrokom ob devetih zvečer novembra, mi verjemi, da mi ni bilo ravno do Donave? Pa ne zaradi garancije.
Vsakič, ko sem se usedel v avto sem imel v podzavesti, da ne bom spet kje ostal.
Ko smo drugič doživeli brodolom na AC isto z družino, ostanemo na viaduktu. Kljub temu, da sta žena in hči takoj oblekli jopiče in stekli za ograjo konec viadukta, jima je še do danes ostal strah, kljub temu, da smo nato kupili nov avto.
Žal imam s tem avtom grenko izkušnjo, kljub servisom na 15.000 ali eno leto, prevetivni menjavi ojničnih ležajev, čeprav mi je sedem let delal b.p.. V lasti imam in sem imel tudi nekaj drugih Renojev, večinoma dobre izkušnje.

Tudi sam se podjetnik in vem, kaj pomeni če nekomu daš garancijo? Sploh ker delamo hidroizolacije in dajemo 10 letno garancijo na vodotesnost.

A pozna kdo kakšnega dobrega sodnega cenilca za Renault?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Verjamem, da je bilo vse skupaj stresno ......................... vendar danes ljudje izvajajo vse živo in na kraju se posledično znajde v istem košu tudi peščica, ki nimajo zle namere - žal. Se opravičujem, če sem vas kakorkoli užalil/vznemiril, to ni bil moj namen.

Sodnega izvedenca dodeli sodišče ( ni prosta izbira ), samo tako se lahko zagotovi nepristransko točnost ugotovitve stanja ( če kdo verjame v to :) ).
Lahko pa vam da pisno izjavo vsak servis, ki je legalno odprt. Ta izjava je pravno formalno dovolj za nadaljne postopke. V koliko sodniku/sodnici/senatu, kaj ni jasno, pa dodelijo sodnega izvedenca avtomehanične stroke.
Osebno bi najprej ( v koliko to že niste storili ) vozilo odstranil iz omenjenega servisa......................

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
klemzi

Fan, ni panike. Vem, da hočeš pomagati.
glede izjave. Z menoj je šel na ogled tudi moj mehanik, kateri ima odprt s.p., ni pa spezializiran za Renault. Ali njegova izjava zadostuje.
Moram pa še enkrat osebno k serviserju, ker rabim reg. tablice, da odjavim avto iz prometa. Mogoče se je že premislil.

LP Klemen
Odgovori