RENAULT SCENIC III, 1,6; 16V, NOV.2010

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
MOJCEJ

RENAULT SCENIC III, 1,6; 16V, NOV.2010

Odgovor Napisal/-a MOJCEJ »

Prosim za tolažbo !
Ker sem RENAULT-ovec že od leta 1978, sem hčerki in zetu "navijal" za Scenica, da bi noter lahko spravila 3-otroške stolčke. Sedaj pa mi kažeta račun za servis in menjavo diskov ter zavornih oblog pri 36.400 km in 650,00 € in me "hvalita", kako sem dobro svetoval. Pisali smo še na Stike s kupci, pa pravijo, da je za to kriv voznik, saj na tržišču niso opazili povečanih "motenj" pri zavorah.
Ali je še kdo takšen voznik, da uniči diske in zavorne obloge pri še ne 3-letih starem avtu ? Mislim, da bom moral poslati naše "mlade" k gospodu Kuzmiču na šolanje osnove vožnje. Priložil bi kakšno sliko grozljive obrabe diskov in zavornih ploščic, pa ne znam, saj sem že pri 65-letih.
Imam pa slabo vest, da sem svetoval Renault-a, zato me potolažite, prosim !
MOJCEJ
Uporabniški avatar
Sport Driver

Re: RENAULT SCENIC III, 1,6; 16V, NOV.2010

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Kako lahko komu uspe uničit diske pri 35.000 km :o ? Ploščice so tudi pri naši Laguni šle po 45.000 km ampak diski so pa zaenkrat tudi po 80.000 km vredu. Veliko je odvisno kako voziš, če bremzaš na silo na hito plosčice hitreje uničiš. Pa še nekaj je kar se pozna pri obrabi ploščic, električna parkirna zavora. Lahko da je bilo kaj narobe z materialom ampak je odgovornost tudi na vozniku.
Uporabniški avatar
Jonathan

Odgovor Napisal/-a Jonathan »

Predvidevam, da ste diske in zavorne ploščice zamenjali pri pooblaščenem servisu. Ima še avto garancijo ali zakaj? Kak mehanik bi to opravil enkrat ceneje.

Je bil avto kupljen rabljen ali nov?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Na Laguni sem zadnjič menjal diske in ploščice pri 175k km. Prednji diski bi zdržali še nekaj časa, zadnji pa so bili potrebni menjave. Imam (oz sem imel) veliko vožnje po avtocesti, zaviral z motorjem in na splošno zaviral "po pameti" - Ploščice sem menjal, ko so imele vsaj 70k km za sabo (pri 175k, avto sem kupil s 100k km), sprednje so bile "še kar", zadnje pa na koncu. Zdaj ima avto 255k km, sprednje so dobre, zadnje bodo počasi počasi za menjavo, ni pa še nič kritično. Spredni diski so kot novi, zadnji imajo zaradi veliko vožnje s tempomatom minimalno roba.

Tašča je pri Cliu 2 in 170k km, ploščice menjala 3x in 1x diske, veliko ima vožnje po klancih in regionalnih cestah.

Veliko je odvisno od načina vožnje in ceste, se mi pa zdi, da je 36k km izredno malo za ploščice, za diske pa sploh! Se pa da vsaj pri Laguni 2 menjat 4x diske in ploščice za manj kot 350€ in to renomirane znamke. Verjetno sta menjala pri uradnem servisu?
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Daj jima čestitaj za posebne dosežke ;) . Mi imamo na C8 šele druge diske in ploščice pri 300 tisoč prevoženih. Zaviraj z motorjem, ne pa za vsako figo z zavorami :) .
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Jaz imam na Grand Scenicu letnik 2010 in prevoženih 70.000km še vedno prve ploščice tako spredaj kot zadaj, prav tako diske.
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
Jonathan

Zato pa sem vprašal, če je mogoče avto kupljen rabljen, ker bi v tem primeru lahko mel že krepko več kilometrov, če so bili prevteni :)
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Morali bi vprašati pred servisom koliko bo cena menjave in se pozanimati pri še katerem servisu. So samo menjali diske/ploščice ali še peskali in čistili čeljusti? Mogoče vaš zet na skrivaj hodi na grobnik ali kakšno domačo stransko cesto :oops: ? Jaz sem sedaj pri 205000 km na mazdi 6 menjal vse skupaj drugič ( prvič na 100.000), pa nisem počasen voznik. Ali nekdo napačno uporablja bremze, ali pa so na servisu preventivno menjali dobre zavore :shock: .
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

Moj scenic bo naslednji mesec 3 leta star in se na diskih komaj da kaj pozna, da so obrabljeni. In imam nekaj čez 32000 km tako, da dvomim da je tukaj kriv material.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
MOJCEJ

Odgovor Napisal/-a MOJCEJ »

Dragi moji, avto je bil nov in iz slik bi se videlo, da voznik težko povzroči takšno razdejanje, razen da bi vozil rally ali da bi imel prvi avto. Avto je bil redno servisiran, res pa izven garancije, tako da bi lahko menjali pri "sivi ekonomiji", ampak sta se raje držala pooblaščenih servisov. Težko se bomo spet odločili za Renault-a, saj je 1-letna garancija premalo za takšno "skrito" napako, mislimo da proizvajalca, serviserja, pa tudi voznika. Bolj se mi dozdeva, da so na servisu menjali "dobre zavore" za rabljene.
Pred leti sem sam imel slabo izkušnjo z vžigalnimi tuljavami na Meganu, pa so na Stikih s kupci prav tako rekli, da sem edini, čeprav so serviserji v treh delavnicah (ena na Hrvaškem) rekli, da je to "rak rana" ene serije Meganov. Če se bo oglasil še kdo zaradi zavor, bomo šele videli, ali je naš primer res izjema.
Lepo vas pozdravljam in HVALA ZA MNENJA !
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Megane 1.6 je imel težave s tuljavami. Poznano tudi na tem forumu.
Uporabniški avatar
Jonathan

No, dobronameren nasvet: Najdite mehanika, ki mu boste zaupali, to je zame neprecenljivo. Če avto nima garancije, jaz ne stopim na pooblaščeni servis, ker svojemu mehaniku zaupam 100%, je do mene zelo fer in ne ovinkari ter me ne skuša obrati. Recimo ko je bratranec še vozil Megana z garanijo na pooblaščenca, sem mu predlagal (ko mu je garancija potekla), da stopiva do mojega mehanika in ni mogel verjet razliki v odnosu. Recimo že to, da mu je po menjavi filtrov vse stare filtre dal v vrečko in mu jih dal v prtljažnik, da se lahko sam prepričal da je res menjal, pokaže tudi staro olje, ni da ni. Nikoli ne počne nič brez mojega dovoljenja itd. Ne pa da je punca pelala Cliota na pooblaščen servis zaradi tega, ker je mel težave z senzorjem odmične gredi, pa so ji še menjali neke bedarije, ki nima veze s tem. Seveda sem takrat nastopil jaz in tega na koncu ni plačala, je pa verjetno ogromno ljudi plačalo to in še več.

Kaj je moi point: dober mehanik, ki se razume na Renaulte in mu zaupate, je vreden več kot vsak pooblaščeni servis. Da ne govorim o tem, da bi v vašem primeru prišparali ogromno.

Zakaj pa bi ob taki kilometrini bili hin diski in ploščice, pa nimam pojma. Naša laguna je stara skoraj 9 let, prevoženih 203.000km, pa ima druge diske gor, ki bojo držali še kar nekaj časa. Lahko pa, da so ju prinesli okoli in menjali še dobre diske. Tudi že videno.
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Pooblaščeni servisi? Ma nemoj. Njim se jebe, samo da denar služjo. Ko sem pa jaz k mojemu mehaniku "na črno" peljal avto in mu naročil par stvari, je pa cel avto zrihtal, da nič ne ropota, se vse lepo premika/zapira itd. Delal je skozi 2 dni 10 ur. Si raje ne predstavljam, koliko bi bilo to na uradnem servisu.

Stara mama je pa peljala barvat en prag v Trbovlje na pooblaščen Renault servis(nisem ziher, če lahko ime povem, vendar vsi vemo, za koga se gre)... Trikrat!! Ker prvič in drugič niso bili sposobni dobro poštrihat in je barva v roku enega tedna že odstopala.
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

MOJCEJ napisal/-a:Dragi moji, avto je bil nov in iz slik bi se videlo, da voznik težko povzroči takšno razdejanje, razen da bi vozil rally ali da bi imel prvi avto. Avto je bil redno servisiran, res pa izven garancije, tako da bi lahko menjali pri "sivi ekonomiji", ampak sta se raje držala pooblaščenih servisov. Težko se bomo spet odločili za Renault-a, saj je 1-letna garancija premalo za takšno "skrito" napako, mislimo da proizvajalca, serviserja, pa tudi voznika. Bolj se mi dozdeva, da so na servisu menjali "dobre zavore" za rabljene.
Pred leti sem sam imel slabo izkušnjo z vžigalnimi tuljavami na Meganu, pa so na Stikih s kupci prav tako rekli, da sem edini, čeprav so serviserji v treh delavnicah (ena na Hrvaškem) rekli, da je to "rak rana" ene serije Meganov. Če se bo oglasil še kdo zaradi zavor, bomo šele videli, ali je naš primer res izjema.
Lepo vas pozdravljam in HVALA ZA MNENJA !
Za Scenic II je bila jeseni 2006 uradna nota za tuljave na 1.6 16V, takrat so mi (izven garancije) menjali vse.
Na GrandScenicu imam 115000km, 6 let in pol, sprednji komplet diski/ploščice so še prvi, zadnje ploščice so bile nove pri 105000 km. avto sem imel 3x na Vranskem na tečaju, tudi na nadaljevalnem.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Ni scenik je pa renault clio III 99000km. pa še malo pa so še original ploščice gor vozi se pa samo po regionalnih cestah in pa po gozdu(makedamu) dajte raje vi pogledat če so vam res zamenjali diske in ploščice saj kakšen mesec dva po menjavi je to še vse lepo videti svetleče.
lp
Odgovori