Blokada motorja, pomoč! [REŠENO]

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Neven
Kraj: Piran

Blokada motorja, pomoč! [REŠENO]

Odgovor Napisal/-a Neven »

Lp.

Imam Renault Clio ll, 1.4 16v 2005 l.

Nekega lepega sončnega dne sem normalno pripeljal avto domov. Zvečer, ko sem ga želel vžgati so lučke v armaturni čudno utripale, kot da nima dovolj toka. Obrnem ključ, da vžgem avto in nič se ne zgodi. Vse lučke vgasnejo. Niti avta nisem mogel več zakleniti.
Dam noter novi akumulator, lučke normalno svetijo ampak avto spet ne vžge (niti ne zavergla). Še vedno ne morem zakleniti avta. Pogledam varovalke in vidim, da je skurklo varovalko za zaklep vrat. Zamenjam. In avto lahko normalno odklenem/zaklenem. Poln upanja da bo avto vžgal, dam kontakt in lučka za blokado motrja ne vgasne. Avta nemorem vžgat. Avto zaklenem, počakam pol ure in probam z rezervnim ključem in isti problem.

Bi kdo vedel kako odpraviti to težavo, da lahko vsaj avto odpejem na tester? :roll:

Hvala, Lp.
Zadnjič spremenil Neven, dne 26 Avg 2013, 03:20, skupaj popravljeno 1 krat.
---
Renault Clio II Ph2 °1.4 16v°
Uporabniški avatar
ridder

Re: Blokada motorja, pomoč!

Odgovor Napisal/-a ridder »

Neven napisal/-a:Lp.

Imam Renault Clio ll, 1.4 16v 2005 l.

Nekega lepega sončnega dne sem normalno pripeljal avto domov. Zvečer, ko sem ga želel vžgati so lučke v armaturni čudno utripale, kot da nima dovolj toka. Obrnem ključ, da vžgem avto in nič se ne zgodi. Vse lučke vgasnejo. Niti avta nisem mogel več zakleniti.
Dam noter novi akumulator, lučke normalno svetijo ampak avto spet ne vžge (niti ne zavergla). Še vedno ne morem zakleniti avta. Pogledam varovalke in vidim, da je skurklo varovalko za zaklep vrat. Zamenjam. In avto lahko normalno odklenem/zaklenem. Poln upanja da bo avto vžgal, dam kontakt in lučka za blokado motrja ne vgasne. Avta nemorem vžgat. Avto zaklenem, počakam pol ure in probam z rezervnim ključem in isti problem.

Bi kdo vedel kako odpraviti to težavo, da lahko vsaj avto odpejem na tester? :roll:

Hvala, Lp.

dajte kontakt, odprite voznikova vrata in za 10 min odklopite klemo za +.

drugače pa smo mi na rudniku, lahko pripeljete na tester.
l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
Neven

Update:

Sem probal z raznimi "triki", dat kontakt, počakat 1min, vgasnit in počakat 30sec in pol spet vžgat pa negre. Pa ročno odklenit avto pa spet negre.

Tudi tole sem probal pa se mi ob držanju gumba za zaklep/odklep po 5sec ne zaklene/odklene avto ampak neki zapiska..
RENAULT CLIO II, KANGOO & MASTER INFRA RED RE-SYNCHRONIZING PROCEDURE
1. Turn Off the Ignition.
2. Press the central door locking button for 5 seconds or more. Please note: the door should lock and unlock.
3. When this happens, allow 10 seconds and then, the immobiliser warning light should illuminate.
4. Point the 1st key at the receiver and press the button twice, the doors should lock and unlock. Repeat for other remotes as required.
5. Check the remote control unlocking and locking the doors.
Tukaj lepo kaže kakšen je moj problem: http://www.youtube.com/watch?v=Nua5zJg8TYY

Tole z klemo + odklopit nisem še probal...

Sicer mi je gospod, ki dela na Renault servisu povedal, da sta sigurno ključa pokvarjena..? Je to res možno?

Lp.
---
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

Je možno ja
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
mihec999

Odgovor Napisal/-a mihec999 »

Točno takšno napako sem imel jaz na Laguni 2.
Potrebna je bila menjava celotne inštalacije, kabli do glavnega računalnika so bili že vse razjedeni in je prišlo do kratkega stika.
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Pri mojem meganu je blo isto je blo potrebno zamenjat računalnik
Uporabniški avatar
Neven

Jutri bom šel na Renault, da pogledajo ključe. Upam, da je to problem, ker menjava računalnika in kablov se sliši drago. :)

Bom poročal.
---
Uporabniški avatar
Neven

Varlovalka pri motorju 5 amperska je bla skurjena. o__O !!!@/%$#?

No sedaj dela vse normalno. :)
---
Odgovori