Olje na kablih za svečke???

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Vlady

Olje na kablih za svečke???

Odgovor Napisal/-a Vlady »

tkole je..dans sm na cliotu 1.2 16 Extreme letnik 2004 menjal zračni filter.
ko sem odstranil tisto plastiko v kateri je filter sem iz radovednosti odklopil še kabel iz ene od svečk in presenečen ugotovil da je tisti konektor na koncu kabla ki se natakne na svečko "umazan" od olja...
če se ne motim to ni ravno normalno...
mogoče gdo ve kaj bi bil vzrok??
drugače avto ne pije olja ali vode je pa res da občasno cuka ali pa ima probleme z elektriko..
prevoženih ima 87000 in drug mesec ko dobim plačo se bo delal servis na mašini..
da ne odpiram nove teme
kaj vse naj nabavim poleg jermenov??
hvala za pomoč in nasvete
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Olje na kablih za svečke???

Odgovor Napisal/-a Spula »

Vlady napisal/-a:tkole je..dans sm na cliotu 1.2 16 Extreme letnik 2004 menjal zračni filter.
ko sem odstranil tisto plastiko v kateri je filter sem iz radovednosti odklopil še kabel iz ene od svečk in presenečen ugotovil da je tisti konektor na koncu kabla ki se natakne na svečko "umazan" od olja...
če se ne motim to ni ravno normalno...
mogoče gdo ve kaj bi bil vzrok??
drugače avto ne pije olja ali vode je pa res da občasno cuka ali pa ima probleme z elektriko..
prevoženih ima 87000 in drug mesec ko dobim plačo se bo delal servis na mašini..
da ne odpiram nove teme
kaj vse naj nabavim poleg jermenov??
hvala za pomoč in nasvete
Lahko priteče/ali je prej teklo od tesnila pokrova ventilov. Če občasno cuka ponavadi takrat, ko je vlažno potem zamenjaj še kable od svečk in svečke, če se niso bile zamenjane.
Garnituro zobatega jermena z vodno pumpo in pa mikro jermen. Sam prakticiram tako da zamenjam tudi šponar mikro jermena vkolikor je že bolj slab, da je potem nadaljnih x kilometrov mir okoli jermen, seveda če je stranka za, ker nekateri mikro šponarji so kar dost €. In pa servis-olje, oljni filter in filtre po potrebi odvisno kaj je bilo nazadnje menjano :wink:
RenaultSport
Vlady

Re: Olje na kablih za svečke???

Odgovor Napisal/-a Vlady »

hvala. cuka tud v suhem :( bom pa zamenjal vse kar si napisal najverjetneje...razen nekaterih filtrov ki sem jih že.
kabli za svečke se bojo menjali sigurno,zobati jermen itd...
nism sigurn gdaj je bil zadnjič delan to tko da bom najverjetneje res vse možno zamenjal da mam potem mir.
ker bom delal mesečno 1000km zdej pa me kr skrbi trenutno vseskupaj in komaj čakam plačo da se to poštima...
LP in hvala za pomoč in nasvet
Odgovori