ZVOČNIKI RENAULT MEGANE

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Rugby
Kraj: Ljubljana

ZVOČNIKI RENAULT MEGANE

Odgovor Napisal/-a Rugby »

Lep pozdrav,

Lastim si Megana 1.9 dci 2003 letnik in sicer od nekdaj sem imel solidno muziko v avtu, zdaj pa mi že nekaj časa sprednji desni zvočnik praska oz. se je prekuril, če dam base hrešči, poka.

Zanima me, nekoga sem vprašal in mi je rekel, da morajo not neki posebni zvočniki z manjšim magnetom, ker češ, da drugače se šipa ne bo odpirala. In me zanima, če je temu res tako? In pa katere velikosti zvočnikov gre notri (13ke ali 16ke). Prav tako bi rad namontiral zvočnike na zadnjo polico in woofer v prtljažnik, nič kaj zahtevnega,samo da je lep zvok (stvari že imam doma) zanima pa me ali moj radio Tuner list podpira priključitev tega ali bi moral menjati radio.

Kar se pa ne tiče avtoakustike me pa zanima, včasih oz. zdaj pogosto, se mi prižge lučka za service in lučka za airbag in istočasno se mi avto odklene (med vožnjo), baje naj bi bil nekje stik zaradi premikanja stola. Zanima me koliko stane popravilo in kje se to splača dati popravit.

Najlepša hvala za odgovor upam, da mi boste lahko kako pomagali, ker poslušanje glasbe na visokotoncih ni prijetno, prav tako ropotanje odklepanja in zaklepanja med vožnjo ne :)

Uživajte maksimalno in hvala za vse odgovore.

Lp Rugby
Uporabniški avatar
zig@

Re: ZVOČNIKI RENAULT MEGANE

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Pozdravljen

Primerni zvočniki za tvoj avtomobil so komponentni 13cm z ločenim visokotoncem. Pri tem meganu ni problema z odpiranjem šipe, ker če se ne motim gre za zvočnikom direktno vodilo tako, da niti ni možno vgraditi prevelikega zvočnika.

Predlagal bi ti vgradnjo sistema Dragster DS 532.2, ker smo ga že montirali v tak avtomobil in igra odlično.

http://www.orangeaudio.si/avtozvocniki- ... r-ds-532-1" onclick="window.open(this.href);return false;

vsekakor pa bi bilo za dober zvok potrebno še malenkost izolirati vrata s Silent Coat

http://www.orangeaudio.si/silent-coat" onclick="window.open(this.href);return false;

Glede radia bi ti toplo priporočal menjavo, sploh če želiš priklopiti subwoofer bo menjava nujno potrebna. Že najcenejši avtoradii so danes neprimerljivo boljši od originalnega avtoradia Tuner List. Z recimo kakšnim Alpine CDE 173Bt pa narediš že ogromno razliko.

http://www.orangeaudio.si/avtoradio-alpine-cde-173bt" onclick="window.open(this.href);return false;

Da se tudi obdržati obvolanske komande s pravilnim vmesnikom in na novem avtoradiu delujejo popolnoma enako kot na originalu.

http://www.orangeaudio.si/obvolanske-ko ... ane-zaslon" onclick="window.open(this.href);return false;

Glede airbaga in pa različnih lučk in odklepanja je skoraj zagotovo problem v neki masi. Ti problemi so serijske napake pri Renaultih in jih je načeloma lahko odpraviti, ko najdeš vzrok kje je masa slaba. Najti mesto pa je lahko cel podvig. :D Če ze zadeva pojavlja skupaj z airbagom na sedežu potem je najbolje odstraniti konektor in spajkati kable. Tako sem naredil tudi pri sebi in nimam več težav z lučko.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
jure
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a jure »

imam en mali problem.ko sem montiral sprednje zvocnike sem moral malo odrezat plastiko ker so zvocniki malo pregloboki in zdaj mi ko dezuje malo zamaka voda v stranska vrata.kako bi se dalo to malo zascitit. :?
Uporabniški avatar
vran22
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a vran22 »

zj odvisn kok plastike si odrezu.. Js nism celo zaščitno plastiko rezu stran, ampk sam tist da je šou v globino notr zvočnik in mi nič ne zamaka notr ko dežuje.. pa je že od tega 1mesec ko sm rihtu.. Ka pa zdej nardit pa se mi zdi da je že nekdo enkrat objavu da je neki zaliu da voda ne more notr prihajat..
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux :)
Uporabniški avatar
zig@

Lahko se zadeva reši z majhno "strehco" na zvočniku ponavadi se uporabi kar izolacija, ki se prilepi čez košaro in magnet na zgornji strani zvočnika

Ponavadi se uporabi klasičen Silent Coat bitumen

http://www.orangeaudio.si/silent-coat" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
jure

zig@ napisal/-a:Lahko se zadeva reši z majhno "strehco" na zvočniku ponavadi se uporabi kar izolacija, ki se prilepi čez košaro in magnet na zgornji strani zvočnika

Ponavadi se uporabi klasičen Silent Coat bitumen

kaj to zalepim na zvocnik gor.kako lepilo pa pride.se ne spoznam lih na to :roll:
Uporabniški avatar
zig@

Izolacija je samolepilna tako, da samo nalepiš in drži :)
Uporabniški avatar
jure

zig@ napisal/-a:Izolacija je samolepilna tako, da samo nalepiš in drži :)
o super potem.bomo nabavli.sem vidu da mas na zalogi :) .kolko pa bi rabu tega
Uporabniški avatar
zig@

Jah samo za zvočnike je 1kos na pol dovolj. Če bi pa rad še kaj vrata izoliral sproti je pa potreben še kakšen kos.

Lp
Uporabniški avatar
vran22

je možno dobit kako slikco kako bi to zadevo rešilii ? Sm opazu dans ko sm avto prau da je blo mal vlažno pri zvočniku..
Uporabniški avatar
zig@

Bom pogledal če najdem kakšno sliko samo mislim, da nimam nič.
Uporabniški avatar
vran22

kam in kako pa je najbolše nalepit sound absorber peno?

Mam problem: dokler nisem imel zvočnikov sprednjih prikloplenih na ojačevalc je špilalo kar uredu, sedaj ko so pa zvočniki priklopleni na ojačeval pa igra do glasnosti 13 uredu, naprej pa zelo porazno.. zvočniki so Hertz dsk130 (dobil od kolega), ojačevalc pa crunch gtx 1000.4.. avtoradio Alpine CDE-131R.. vrata so izolirana..
Odgovori