laguna 2 ph II 2.0 dci poraba goriva in moč pri nizkih obrat

Uporabni vodiči
Odgovori
Uporabniški avatar
legenda

laguna 2 ph II 2.0 dci poraba goriva in moč pri nizkih obrat

Odgovor Napisal/-a legenda »

pozdravljeni
pred kratkim sem nabavil laguno 2 ph II,2.0 dci, l. 2006. z avtom sem zelo zadovoljen (prišel iz megana 1.4 l. 99 :) ), je pa par malenkosti (ali pa niti niso malenkosti).
prva star je poraba.... po računalniku mi pije od 7,5 do 8,5 litrov. naj povem, da niti slučajno ne pretiravam v vožnji, vozim se v glavnem po avtocesti in pa drajsanje po ljubljani (relacija kr-lj). in res ne pretiravam kar se gasa tiče (130-140 po avtocesti). poraba se mi zdi kar velika, kakšne so vaše izkušnje glede tega motorja? kaj lahko naredim, da zmanjšam porabo??

druga stvar je ta, da je avto dokaj len pri nizkih obratih. ko speljujem v prvi, če ne dodam dovolj gasa bi kar crknil (tudi to se mi je že zgodilo). sicer ni nič kritičnega in sedaj sem že vajen in pač malo bolj "pritisnem". drugače gre avto super ampak, mislim da motor z 150 km ne bi smel imeti takšnih težav. kaj vi mislite?

hvala za odgovore
Uporabniški avatar
albatros

Re: laguna 2 ph II 2.0 dci poraba goriva in moč pri nizkih o

Odgovor Napisal/-a albatros »

oj!

s porabo zgleda res neki ne štima... jst imam pri taki vožnji okoli 6.5l/100km.... kar pa se tiče crkavanja pri speljevanju... nimam teh težav... se pravi, da naj bi tvojega nekaj mučilo...
RENO 4EVER
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

EGR zabit, FAP zabit, mogoče kakšen senzor pretoka zraka... Faktorjev je veliko, zato najboljše, da pelješ komu pokazat. Povej s kje si, pa se bo ziher našel kakšen mehanik v bližini...
Uporabniški avatar
albatros

Odgovor Napisal/-a albatros »

al pa vbrizg (defekt) na injektorjih... marsikej je lahko, ja... na tester prvo za diagnozo, poj pa dalje...
RENO 4EVER
Uporabniški avatar
legenda

Odgovor Napisal/-a legenda »

Iz okolice Kranja sem. Ja, tester je res prva stvar, ki pride v poštev. Hvala za odgovore
Odgovori