A so komu na forumu dali pod nos anketo? A Zivkovicka kej ve?
Nekje sem prebral namig, da je Polo zgled (in clio je nabildan polo
Ko pomislim na megana 4 se dobesedno stresem.
Strinjam se od A do Ž,na žalost je tako.Symon napisal/-a:Word!frankie napisal/-a:ja formula je tut najhitrejsa pa je najbolj zabavna???
Tisti ki delate "v Renaultu" ste zelo pristranski...A je res tako težko biti nepristranski in priznati, da so tokrat vseeno malo zašli iz stranpoti? Tisto ko so rekli, da so zaradi EDCja izgubili kako stranko ampak na to stranko pridobili 2 je pa larifari in tolažba pomoje.
Clio je proti Fiesti najbolj pridobil na račun EDC menjalnika ker roko na srce, če na progi prešaltaš 5x in vsakič samo 0,1 sekundo hitrje kot z ročnim je to na koncu 0,5s boljši rezultat. Pa s tem, da ima Fiesta kar nekaj konjev manj. Isto drag race, Clio ima celo launch control. Pa nasploh je drag race brezvezen, odvisen od gum in voznika, realna primerjava je leteči štart. Pa še tu nista ista ker je avtomatik pač hitrejši.
Sori ampak RS200 CUP je bil stroj, tule so nametali polno udobja, fensišmensi elektroniko, pozabili pa da je bil bistvo hot hatchev nekje drugje. Pri Fiesti so tu zadeli bistvo, nobene šimnke, samo ročen menjalnik, dober motor, podvozje, in gasa. Pa nič ne rečem, sem ga peljal, super avto je. Ampak če na VSEH testih pohvalijo Fiesto ST bolj kot Clia RS, potem nekaj bo na tem ane?Peugeot 208 GTi je pa spet nekje zadaj, ni konkurenčen nobenemu izmed teh dveh. Verjamem pa, da bo facelift spet ravno toliko boljši da vprašanje koliko se splača kupiti tega Clia. Pri prejšnjih generacijah je bilo tako.
Zabaven, kakor za koga. Po testih in časih je Clio še vedno spredaj, se pa strinjam da so z EDC naredili velik minus. Sem že pred pol leta na izobraževanju edina rekla, da ne verjamem da RS in pa EDC pašeta skupaj, ker je menjalnik za tak avto enostavno prepočasen. Kako se bo izkazalo, bomo vidl šele čez čas, ampak jaz sem še vedno mnenja da bi v RS različici še vedno morala obstajati tudi varjanta ročnega menjalnika. Na žalost vsi novejši športni modeli forsirajo avtomatiko in zaenkrat me razen Nissana še noben ni ravno prepričal.frankie napisal/-a:ja formula je tut najhitrejsa pa je najbolj zabavna???
Tisti ki delate "v Renaultu" ste zelo pristranski...

zivkovicka napisal/-a:Sem že pred pol leta na izobraževanju edina rekla, da ne verjamem da RS in pa EDC pašeta skupaj, ker je menjalnik za tak avto enostavno prepočasen.
Symon napisal/-a:zivkovicka napisal/-a:Sem že pred pol leta na izobraževanju edina rekla, da ne verjamem da RS in pa EDC pašeta skupaj, ker je menjalnik za tak avto enostavno prepočasen.![]()
Nisem strokovnjak/prodajalec avtomobilov ampak skoraj prepričan sem, da so DGS, EDC, DKG in podobni menjalniki hitrejši kot ročno prestavljanje.
ampak lahko bi bil še hitrejšiShusuglao napisal/-a:Symon napisal/-a:zivkovicka napisal/-a:....
res ni najhitrejši, ampak je hitrejši kot na roke in meni osebno čisto dovolj zabaven

Če to leti name: EDC JE hitrejši kot ročni menjalnik, ampak sam bi raje šaltal na roke. Problem je le, da so manual menjalniki od RSa iz putra.Shusuglao napisal/-a:saj so, samo vsi bi radi na roke rinili, da bo ja škrtalo, ker je bolj troo
Pa v isti sapi trdite, da je menjalnik počasen, ampak da je v dragu in na progi clio hitrejši od fiesete, ker ima EDC
kaj zdaj? prestavlja počasi ali hitreje kot peš? treba se bo odločiti
res ni najhitrejši, ampak je hitrejši kot na roke in meni osebno čisto dovolj zabaven
Sori spregledala tvoj post. Mi smo imeli predstavitev vozila, za mnenje nas ne sprašujejo, saj smo za njih premajhne "ribe". Povedali so glavne prednosti in pomanjkljivosti (večkrat opevan brembo), tehnične podatke (moč, navor, teža...) in pa razlike v primerjavi s prejšnim modelom.frankie napisal/-a:Ja to mene hudo fajn zanima: Koga so renojevci vprasali, kaj ga moti pri njegovemu RS-u, kaksnega si zeli imeti blablabla...
A so komu na forumu dali pod nos anketo? A Zivkovicka kej ve?
Nekje sem prebral namig, da je Polo zgled (in clio je nabildan polo). Jaz sem videl tri polote GTI in en kup RSov(+ forumasi)...A se res v Evropi proda tolk vec Polotov?
Ko pomislim na megana 4 se dobesedno stresem.

To bodo sedaj kupovali "pod narekovajem" bolj družinski ljudje.V glavnem moje mnenje,v temo so brcnili.Symon napisal/-a:Ko je ravno ta tema:
A je kje kak podatek koliko se jih je po Sloveniji že prodalo? In kako gre s prodajo po svetu?
za Clia ne najdem podatkov, a sem dokaj siguren, da niti približno ne sledi Fiesti STSymon napisal/-a:Ko je ravno ta tema:
A je kje kak podatek koliko se jih je po Sloveniji že prodalo? In kako gre s prodajo po svetu?