RENAULT ESPACE 2.2.dci by housexy

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
housexy74
Kraj: ljubljana

RENAULT ESPACE 2.2.dci by housexy

Odgovor Napisal/-a housexy74 »

pa sem končno našel čas da predstavim svojo pridobitev, ki jo imam že od lanskega poletja ;) zaradi povečanja v družini ni ostalo drugega kot večji avto, in nekako za realno ceno je pač prišel nakup tega espacea. ni nov, je pa lahko rečem da ohranjen, predvsem pa mi je bilo pomembno to da je bil v lasti prejšnega lastnika vse od leta 2004 ko je bil pripeljan v slovenijo. za kaj več pa si napišemo v nadaljnih postih.

lp

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Re: RENAULT ESPACE 2.2.dci by housexy

Odgovor Napisal/-a R5 »

Lušno vozilo predvsem pa za tak dnar nimaš bolšga.Naj ti dobro služi!
housexy74

služi mi več kot odlično, je pa bil naprodaj in je še na netu ker nekako mislim da je karavan dovolj velik, me mika nazaj lagunaII, po drugi strani pa še sam ne vem kaj narediti, avto dela odlično, ima vso opremo razen usnja in panorame, bojim se da bi v laguno moral preveč vlagati, kar pri dveh malikah glih ni preveč možno.
housexy74

se bom potrudu :) na shrani.si so, pa ne vem kateri link ob sliki je tisti pravi.
housexy74

Slika
Slika
Slika
Slika
housexy74

večjih mi pa ne da ;) sej so na avto netu, hehe... ;) menajm za laguno karavan :)
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Ma ne prodat tega avtobusa,če ti dobro služi,potem ga boš pa tel nazaj.
housexy74

z njim je vse tko kot treba, le malce velik je ratal, voziček je sedaj marela, prej bil tfk za dvojčke... je pa res da sem dobil celo zgodovino avtomobila v roke, kilometri realni, 193000, vse menjano vključno z elektroniko, števcem, po moje da so na ta avto vložili res lep kupček denarja, lepo skrbel zanj. je pa tko kot si napisal, pravi avtobus ;) ko vidim pa katero lepo laguno karavan me pa tud prime da bi jo mel, res da tam okoli 2002-2004 letnika, ker za več pač ni, žal ;)
housexy74

eto,končna odločitev, avto ostane pri hiši, zamenjam samo še amortizerje in to je to.... pa prednja fedra ki sta počena. tukaj pa rabim malo vašo pomoč, ali ga znižati ali ga pustiti v originalni višini?
housexy74

po dolgem času vsem na forumu en lep pozdrav :) da malo opišem svoj projekt oziroma porodne težave ki mi jih je moj espace zadal, hehe... najprej se je začelo dogajati da mi je začel med vožnjo ugašati, še posebej ko sem pospeševal, lahko rečem da zelo moteča zadeva še posebej na avtocesti in na prehitevalnem pasu, ko imaš koga zadaj nalimanega na rit... tebi pa samo mrkne vse skupi...
je pa bilo vsaj to da ko sem vzel kontakt in ponovno prižgal avto da se je dalo peljati naprej :) po vsem kar so v renault servisu v kopru delal pred 10000 kilometri mi na kraj pameti ni padlo na misel da so krive šobe, saj je bilo (kao) vse pregledano in brez problemov.
pokličem v koper, mi sprejemnik trdi da ni napaka na šobi temveč BOSCH pumpi, razlog za to trditev je bila izpisana napaka na računalniku ki je pokazala padec tlaka goriva.
ok si rečem, gremo v akcijo in nabavim najprej predčrpalko. po zamenjavi grem veselo na probo, avto pa isto, ugasne ko pospešim. me drugo jutro kličejo iz kopra da je možna napaka na senzorju na cevi intercolerja, vmes pa mi dajo kontaktno številko servisa ki je testiral šobe, TIROS iz škofij. mi pravi direktor podjetja da naj prerukam kable, da je lahko zanič kateri kabel... itq, vse samo to kar so delali na šobah je krivo. me mine potrpljenje in grem lepo v akcijo. nabavim regulator BOSCH pumpe, nov EGR ventil, ki so ga recimo temu čistili pred 10000 kilometri, senzor na cevi intercolerja, nov naftni filter. po cca 5-ih urah je bilo vse zamenjano, o EGR ventilu pa ne bi zgubljal besed kako to na servisu lepo očistijo, dobro da je vsaj malo pretoka zraka ostal, ker je bil tako zabit da tudi z izvijačem nisen naredil luknje skozi vse saje.... seveda sem preklel vse v kopru, dobro le to da je bil vikend in da niso delal. naslednji dan snamem tank goriva da ga prečistim, tudi na računu izpred 10000 kilometrov, in ja, sigurno je bil snet, take rje na vijakih še nisem videl, tako da lepo pela žiga žaga in tank je bil snet. začuda ni bil umazan kot sem mislil, tako da vsaj neki kar je bilo pozitivnega ;) sedaj tank držijo lepo novi vijaki, namazani z mastjo in to je to....
ampak, avto ga je še vedno sračkal, mi ni šel na roko z napako ;) pokličem BURJA d.o.o. iz kamnika kjer sem nabavil regulator BOSCH pumpe da ga damo na test na lončke in povratni vod.
skoraj me je kap, od tega da so mi eno šobo menjal pred 10000 kilometri nazaj so ostale tri bile adijo mijo :( se pravi spet en lep strošek v moji denarnici...
grem in nabavim nove šobe, zamenjamo in avto končno dela, jeeeeeeeeeeeee, ves vesel in grem končno menjat še vse štiri amortizerje in prednja dva fedra, ki so me čakali na servisu, samo ne na RENAULTU ;) in ko mislim da je že končno mir mi pred dvemi dnevi avto vrže v servisni program, pa nisem vedel ali naj ga zažgem ali zapeljem u grabn in to je to... po napaki na računalniku mi izpiše elektromagnetni ventil turbine in pa senzor pretoka zraka (luftmeser). spet v nabavo, vzamem oboje in menjam... in vsaj enkrat ni bil račun čez 100 evrov, saj je zatajil elektromagnetni ventil ki je cca 50 evrov. zdaj pa upam da je končno malo miru, do takrat ko bo šla sklopka ali pa turbina ;) na jesen pa sledi veliki servis in pa poliranje za pred zimo :) je pa res da je bil avto naprodaj, samo to da mi eni ponudijo 1500 evrov, ne da bi videli avto.... only in SLOVENIJA. avto je kot nov, brez napak, tiste ki so bile pa so porihtane in upam da mi služi še vsaj nekaj let in kilometrov. RENAULT servis pa me ne vidi nikoli več, v njih sem popolnoma izgubil zaupanje in realno ceno njihovih storitev, ker če nekaj plačaš upaš da to naredijo. toliko na hitro o tem kaj sem postoril na avtu. komentarji dobrodošli :)
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

lepa odisejada... 2.2 dci :)

sicer pa... če nekaj plačaš, nimaš kaj upati, da je bilo delo opravljeno, temveč ma da je opravljeno in pika! Če ni, gre za goljufijo in nateg.
Slika
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Vem, približno, kako ti je :) . Druggače pa ja, mi ne gremo na noben uradni servis več. Niti Renaultov, niti Citroenov ;) . Picassota smo samo enkrat peljali k Špajzerju v Trbovljah in škoda, da naprej zgubljam besede...
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

zato sem jaz kupil bencinarja :)
housexy74

jest pa se lepo vozim z dizlom ;) avto dela kot urca, ni več strahu da ga kej mede :)je pa tako da težko da bi ga menjal za kerega enoprostorca tega cenovnega razreda. aja, kupujem avto do 500 evrov če kdo kaj ve za kerega :)
housexy74

prišla je odločitev v družini, prodaja se espace in se kupuje karavan letnik cca 2005-07. ker sta naši maliki že prerasli vozičke in podobne velike stvari sva se z mojo odločila za karavana. odkrito pa priznam da mi za espacem ne bo vseeno, saj sem vanj vložil veliko truda in časa in lahko rečem da le upam da ga kupi oseba ki bo znala vse to cenit.če kdo ve za katero laguno ali podobno druge znamke že v naprej hvala za pomoč ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=810 ... ow=1&avto=" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori