Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Evo, včeraj sva bila na adrenalinskem dnevu s strani Renault Slovenija in Capturja v Postojni. Meni je bilo super, odlično :mrgreen:

Upal sem na kakšnega forumaša, videl sem sicer enega rdečega Twinga RS, LJ registracija in to je bilo bolj to. Ostalo večinoma družinski fotri in mame... Pa drugič. Pride tekom dneva ali tedna kakšna slikca.

Sem po tem tankal na AC naRavbarkomandi po dolgem času - očitno majo spet dober diesel. Poraba do Domžal 5,4L/100km, vožnja s tempomatom po omejitvah. Jeiii :D
Uporabniški avatar
drhouse

Baba je dobila druge copatke, jutri pa še klimo rihtat - upam, da bo dovolj samo polnjenje plina :?
Uporabniški avatar
drhouse

Evo, klima zrihtana in na novo napolnjena s 100% plinom :roll:

Lani sva urejala pri enemu s temi akcijskimi kuponi pa že od začetka nisem bil neki zadovoljen nad izvedenim delom - plastika pri kompresorju kar potrgana in ne odšraufana (halo, 4 šraufi so :?), čuden odnos ipd.

Ok, klima spomladi ni delala. Se mi je zdelo, da je pozimi še.

Maja peljala k Veliču proti Medvodam. Je vse pregledal, zmeril ipd. Noter je bila mešanica plina in zraka ( :roll:), je prečistil, napolnil. Zadeva ni zalaufala :? In potem tisto, kar sem itak že sumil, samo sem bil prelen, da bi pogledal - korozija konektorja na kompresorju, da kompresor ni dobil napajanja :mad: V bistvu bi lahko prišparala 75€ (60€ klima, 15€ konektor+kabli+delo), ampak bi bilo dolgoročno itak to smrt za kompresor (pač mešanica plina in zraka), koliko € pa je nov kompresor, pa vsi vemo :shock:

Pogledal je tesnost, pa zmeril temperaturo zraka. Po nekem normativu naj bi bila 7°C, pri Lagunci je začelo z 12°C in potem počasi padalo do 10°C. Baje, da rabi nekaj časa, ker sistem toliko časa ni delal.

Ok, sam, da bo zeblo sredi poletja :mrgreen:

Aja, Nemc mi je poslal AUX kabel. Bom priklopil v soboto ali nedeljo.

Pa zagledal sem se v to stvar: http://www.ebay.de/itm/VOLVO-EINPARKHIL ... 5d2c75ca6d
Uporabniški avatar
Dom3n

Odgovor Napisal/-a Dom3n »

Kater AUX kabel si pa vzel? Tud sam morm naročit. Tale naj bi bil ok?
http://www.ebay.de/itm/AUX-Adapter-Kabe ... 19ce34540f" onclick="window.open(this.href);return false;
Se mi pa zdi da precej varirajo cene. Pred kakšnimi 14 dnevi sem ga iskal na ebayu pa ga pod 25€ nisem našel. Pri nas se tega verjetno ne dobi?
Uporabniški avatar
drhouse

Jst sem vzel podobno ali isto zadevo. Em, pri nas pa še nisem videl... Včasih si take neumnosti v BigBangu dobival, zdej pa nimajo nič več pametnega.
Uporabniški avatar
Dom3n

In je zmonirano? Dela ok? Kako oz. kam si napeljal kabel? :)
Uporabniški avatar
drhouse

Nisem še zmontiral :oops:
Uporabniški avatar
Gregorijus
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Gregorijus »

Fanta ta kabel ki ga je linkal Domen, je kabel za radio "update list" House pa kolikor je meni znano nima tega radia, ker ima navigacijo.
Jst sm si tale kabel za aux izdelal sam iz navadnega kabla od slušalk :)
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Spodaj piše tako: "Für Renault CARMINAT Radio's und allen UPDATE LIST Geräten!" Jst imam Carminat ;)

Kar sem gledal na francoskem forumu, si je tipo tudi sam naredil in izgleda identično kot to. Sem razmišljal, da bi naredil, sam iskat ta konektorček pa potem stiskat oz cinit. Eh, za 4.95€ + 3€ poštnine se mi ni dalo :oops: :lol:
Uporabniški avatar
Gregorijus
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Gregorijus »

a viš, tega pa nisem vedel :)

Namesto konektorja sm kr najmanjše kabel čevlje dal gor in priklopu na prave pine.
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Hm, sej zdej, ko študiram, jih imam še doma v predalu... :? Eh, dobro, kabel je že doma, bom vedel za drugič :)
Uporabniški avatar
drhouse

V ponedeljek se je baba končno spet malo nadelala... Smo šli v Zagreb, Maja dobila aparat za zobke :oops:

150km v eno smer, bili smo trije s klimo in veeeliko zaviranja in pospeševanja - pri nas pač na moreš na AC vozit 130 :? Ali 85 na voznem pasu, ali 150+ na prehitevalnem :roll: Na koncu narejenih 312km, povprečje 6,6L... Ajde, naj bo :lol:
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Za slovenski trg bi lahko tempomat kar umaknili iz ponudbe, saj kot si tudi sam napisal, ga na AC ne moreš uporabljati dalj kot 15s. Zgolj tri vozila na AC so pri nas dovolj, da imaš štalo :roll:
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Dejansko mi je prišel prav edino v petkih ponoči, ko sem končal snemanja v službi in letel proti primorski. Pa še takrat se je kak Romunček našel :lol:

Se mi pa res poznajo ta stalna pospeševanja na porabi zdaj, ko je avto starejši (crknjeni konji), trije ljudje (ponavadi sem sem) in klima (+3 dcl). Načeloma se je ponavadi zadovoljila s 5.9 - 6.1L pri lepih konstantnih 130km/h. No, sej me ne bo hudič vzel zaradi 1L več v celi vožnji - se pa je teh pol litra razlike na 100km zelo poznalo konec meseca, ko sem se vsak dan vozil iz CE v LJ...
Uporabniški avatar
Dom3n

No v tem času je tudi meni poštar prinesel AUX kabel. Včeraj sem ga namontiral. Montaža popolnoma enostavna in brez problemov. Deluje super tako, da montiraj čimprej :lol:
Odgovori