MEGAN II 1,5 DCI
MEGAN II 1,5 DCI
oj,
en problemčič se je poojavu... včasih mi moj megan 1.5 dci 2005 karavan, vžiga dalj časa. Se pravi ko pritisnem tipko strt/stop včasih vžge ko šus, včasik pa vergla, vergla, vergla in na koncu le vžge. se še ni naredilo da nebi...ampak ta interval vžiga je vedno daljši. To opažam predvsem ko je topel. zjutraj mrzel vžge ko šus...če se vmes kje ustavim in potem vžhem pa traja in obrača, obrača.... Akumolator je nov 76Ah kuplen dva mesca nazaj.
razmišljam mogoče o filtru nafte? ali je kdaj kdo imel podobne probleme?
hvala za odgovor
en problemčič se je poojavu... včasih mi moj megan 1.5 dci 2005 karavan, vžiga dalj časa. Se pravi ko pritisnem tipko strt/stop včasih vžge ko šus, včasik pa vergla, vergla, vergla in na koncu le vžge. se še ni naredilo da nebi...ampak ta interval vžiga je vedno daljši. To opažam predvsem ko je topel. zjutraj mrzel vžge ko šus...če se vmes kje ustavim in potem vžhem pa traja in obrača, obrača.... Akumolator je nov 76Ah kuplen dva mesca nazaj.
razmišljam mogoče o filtru nafte? ali je kdaj kdo imel podobne probleme?
hvala za odgovor
Re: MEGAN II 1,5 DCI
oj
ni filter? smo zamenjali...
mogoče nepovratni ventil za diesel? nihče nič ne ve??
lp
ni filter? smo zamenjali...
mogoče nepovratni ventil za diesel? nihče nič ne ve??
lp
Možno, da je pumpica po pod pokrovom motorja zanič in ti nafto potegne nazaj v rezervar medtem ko avto stoji, tak problem sem imel jaz pri mojem meganu sicer 1.9dci, in je avto verglal in verglal in verglal
potem sem pumpico zamenjal in je bilo zopet vredu. Glede tega, pa ko je topel da ti ne vžge in ko je mrzel vžge ko šuš, je bilo pa pri mojem problem z grelnimi svečkami je celo mehanik, ki mi je grelne svečke menjov, zmajav z glavo kako je mogoče da ko je topel ne vžge hitro ko pa je mrzel pa vžge ko šus, ko pa je zamenjal grelne svečke je avto vžigal dobro tako topel kot mrzel.
oj...
na vse bi pomislu prej kot pa na grelne svečke... tale je pa res zanimiva... sej grelne svečke se da izmeriti z voltmetrom..da vidim če je to tisto...pumpica praviš...kje se točno nahaja?
sam sej meni ne vergla, in vergla, in vergla... če je normalno vžge v 2sek tipko stisnem in akcija...ko pa ni pa potraja ene 5 sek...ene 3x obrne u prazno...pol pa gre...pa mogoče še tole...to se ne dogaja vsakič ko vžgem, to se naredi 2x od 5-ih vžigov recimo...če bi blo kr kol od tega bi bilo ponavljivo..to je pa ena napaka ki je in jo ni!!
lp
na vse bi pomislu prej kot pa na grelne svečke... tale je pa res zanimiva... sej grelne svečke se da izmeriti z voltmetrom..da vidim če je to tisto...pumpica praviš...kje se točno nahaja?
sam sej meni ne vergla, in vergla, in vergla... če je normalno vžge v 2sek tipko stisnem in akcija...ko pa ni pa potraja ene 5 sek...ene 3x obrne u prazno...pol pa gre...pa mogoče še tole...to se ne dogaja vsakič ko vžgem, to se naredi 2x od 5-ih vžigov recimo...če bi blo kr kol od tega bi bilo ponavljivo..to je pa ena napaka ki je in jo ni!!
lp
Ja tudi jaz nisem pomislu na grelne svečke ampak vseeno ni jih greh preizkusit. Meni je cel teden je avto zjutraj normalno vžigal ko pa sem ga vžigal toplega pa ni hotel, mogoče lahko samo naklučje kaj pa vem, tudi mehanik se je cudil nad tem in ni mogel verjet oz. rekel je tako, da je to samo pri Renojih možno;).
Pumpica pri mojem meganu je na desni torej sopotnikovi strani pri nosilcu motorja, problem je nepovratni ventil v pumpici ke je popustil, če boš ugotovil, da je pumpica jo dobiš v conradu najceneje v programu navtike. Poznam pa primer 1.5 dci motorja ko topel sploh noče vžigat in noben ne zna povedat zakaj, mrzel pa vžge ko šus, lastnik že leto in pol odkriva razlog pri različnih mehanikih.
Pumpica pri mojem meganu je na desni torej sopotnikovi strani pri nosilcu motorja, problem je nepovratni ventil v pumpici ke je popustil, če boš ugotovil, da je pumpica jo dobiš v conradu najceneje v programu navtike. Poznam pa primer 1.5 dci motorja ko topel sploh noče vžigat in noben ne zna povedat zakaj, mrzel pa vžge ko šus, lastnik že leto in pol odkriva razlog pri različnih mehanikih.
no, pa sem nazaj...še vedno z isto napako...kaj sem vmes postoril,
- zamenjal naftni filter
- zamenjal VSE o-ring tesnila na naftnem vodu na vsaki sponki
- premeril ogrevalne svečke
- dal testirati/sčistiti vbrizgalne šobe
- zamenjal filter za zrak
baje ima tudi pumpa nek ventil?? kdo kaj ve o tem?
aja...zdaj tudi mrzel ne vžge več ko šus..verdla,verdla, verdla..pa potem gre a ko se nkrat odpeljem... potem nimam težav, imam moči (še preveč včasih,
:):)) ne cuka, nič od nič...zamo vžig
hvala
- zamenjal naftni filter
- zamenjal VSE o-ring tesnila na naftnem vodu na vsaki sponki
- premeril ogrevalne svečke
- dal testirati/sčistiti vbrizgalne šobe
- zamenjal filter za zrak
baje ima tudi pumpa nek ventil?? kdo kaj ve o tem?
aja...zdaj tudi mrzel ne vžge več ko šus..verdla,verdla, verdla..pa potem gre a ko se nkrat odpeljem... potem nimam težav, imam moči (še preveč včasih,
hvala
Povratni ventil v žogici za nafto pumpat. Probaj najprej nažokat, da otrdi in vžigaj.
oj...
to smo počeli, ko smo menjali o-ringe po ceveh... in enkrat je celo vžgal ko šus...potem pa nič več, zdej pa ne vem a je to eno od teh naključij...kot sem pisal vmes se naredi (če je luna v prvavi poziciji
) da vžge... ma dejansko pumpica kaj s tem?
se pravi kr pumpamo, pa pumpamo in vmes vžigamo? a ta pumpica ima povratni ventil vgrajen?
ko sem omenil pumpo... (sej sem se res nerodno izrazil) sem mislil visokotlačno pumpo. moja je siemens-ova
hvala
to smo počeli, ko smo menjali o-ringe po ceveh... in enkrat je celo vžgal ko šus...potem pa nič več, zdej pa ne vem a je to eno od teh naključij...kot sem pisal vmes se naredi (če je luna v prvavi poziciji
se pravi kr pumpamo, pa pumpamo in vmes vžigamo? a ta pumpica ima povratni ventil vgrajen?
ko sem omenil pumpo... (sej sem se res nerodno izrazil) sem mislil visokotlačno pumpo. moja je siemens-ova
hvala
Da pumpica ima nepovratni ventil da nafta ne steče nazaj v rezervar, ker v rezervarju pri določenih meganih ni električne pumpe da bi nafto pošiljala proti visokotlačni pumpi.
Siemens nima črpalke v tanku in ima nizkotlačni del na sami HP črpalki. Poglej, kako tesni filter.
vbrizgalne šobe sem dal sčistiti in stestirati...zdej se mi pa zdi da ma avto skor 2x več porabe... računalnik, ko se vozim kaže namesto 5,5l kar po 8litrov in tako naprej...
šobe so šle nazaj v enakem vrstnem redu kot so šle notrz sem si zapisal serijske številke... kje je tle finta?
šobe so šle nazaj v enakem vrstnem redu kot so šle notrz sem si zapisal serijske številke... kje je tle finta?
nesi nazaj, oz. se zapelji tja kamor si jih dal čistiti in povej kaj je sedaj s porabo ipd. če ne gre drugače bi se pomoje dalo uveljavit garancijo. Lahko pa da ti kaže tako porabo računalnik, v resnici pa je normalna.