Torej, če se komu ne da tega počet, bova z veseljem s šusom nardila komplet zadevo za 50€.
Zadeva niti ni tolk komplicirana kot se zdi da prvi pogled. Sem pa kar nekaj ur porabil, da sem našel pravo lepilo in blago, da se dobro prime in drži.
Torej, po sledečih navodilih si boste lahko svoj strop v CLIO II preoblekli v praktično katerokoli barvo.
Kaj potrebujemo?
1L lepila je povsem dovolj za celoten strop. Torej vzamete 2x po 500ml TESA EXTRA STRONG lepila v spreju

Cena po komadu je 14,90€
BLAGO - tukaj priporočam alcantaro oz. podobne tkanine iz mikrofibre. Potrebujemo 2 tekoča metra širine vsaj 120cm. Verjetno obstaja kar nekaj trgovin, ki se ukvarjajo s prodajo blaga, pa vseeno imam najboljše izkušnje s podjetjem MERCIS d.o.o. iz Domžal. Delajo vsak dan do 17:00 in zelo dobr svetujejo.
Jaz sem kupil črno mikrofibro. Cena tekočega metra je cca 22€ torej za strop cca 45€.
Postopek
1. snamemo strop
1.a. odstranimo vsa 3 držala, zadnji pas in čep ter oba čepa pri vozniku, sredinsko konzolo za lučke ter oba senčnika z zatiči.
1.b. odstranimo tesnilne gume na obeh vratih ter prtljažniku.
1.c. odstranimo zadaj pri prtljažniku 2 zatiča (stisneš skupaj iz zgori in od spodi in potegneš k sebi)
1.d. odstranimo obe plastike A stebričkov
1.e. odstranimo obe plastike pri zadnjih steklih zgoraj ter iztaknemo zgornje plastike iz čepov, tako da jih lahko rahlo umaknemo od stropa.
1.f. takisto pri sredinskih plastikah zgoraj na B stebričku.
1.g. strop mora biti iz vseh strani zdaj prost za premikanje. Če ga na sredini še nekaj drži, bo potrebno z zajlo prerezat tesnično maso.
1.h. ko je strop popolnoma prost za premikanje, ga z občutkom potisnemo naprej (proti sprednji šipi) tako da ga iztaknemo iz plastik pri B in C stebričkih ter ga spustimo cca 10cm nižje, da ga potem skozi prtljažna vrata dobimo iz avtomobila.

POZOR! Strop nikakor ne prepogibat ker se hitro zalomi in izgubi obliko!!!!
Zdaj ko imamo strop zunaj, pripravimo prostor za delo.
Postavimo naše blago čez strop tako da vidimo, da ga je res dovolj. Na vseh straneh naj gleda čez vsaj 15cm.

2. limanje
2.a. lepimo postopoma. seveda lim prej dobro pretresemo. jaz sem delal po 1/3 in blago "šponal" od znotri na ven, da ne ratajo "gubice" pri robovih.
2.b. z lepilom posprejamo tako strop kot tudi blago. enakomerno. ne preveč. ne premalo.
2.c. počakamo cca 5-10min in potem pričnemo s polaganjem. Popravke boste delali lahko zelo malo časa ker lepilo hitro prime in je zelo močno tko da pazljivo.
2.d. šele ko je 1/3 stropa povsem lepo zglajena, se lotimo naprej.

2.e. ko je vse lepo zalimano in brez gubic, se lotimo izrezovanja odvečnega roba in luknjic.

Sledi le še montaža nazaj v avto