Megane II 1.9dci Privilige Lux [vran22]

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Markolino

Re: Megane II 1.9dci Privilige Lux [vran22],menjava diskov

Odgovor Napisal/-a Markolino »

Kje si kupil ledice ? A svetijo bolj belo al plavo ?
Rad bi imel belo svetlobo zgoraj, dol pri vratih ter v prtljažniku in zadaj na tablicah..
Plava ne pride prav !
Ker bi si tudi jaz to oranžno luč skinu proč na mojem. 8)
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
vran22
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a vran22 »

Storz napisal/-a:kok te je pršlo ? (diski + ploščice ? )
Prišl me je 96€ (diski + ploščice), ker sem vzel diske brez ležajev, sem sprešu ven stare ležaje in jih dal v nove diske.. Ležaji so bli še v uredu stanju in ko so se sprešal ven so tut celi ustal, zato sm potem nabavil kar diske brez ležajev..
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux :)
Uporabniški avatar
vran22

Prejšn tedn v četrtek sem dal zadnja stekla na Meganu temnit, delal se je pri LEŠNIKU v MB. Vzel sem čist temno folijo FT 27 SUPERDARK! Cena pač taka kot pri konkurencih 120€ :), z delom sem zadovoljen, naredilo se je lepo.. Danes peljal na homologacijo, da se je vse vpisal v kartonček, da nebo kakih težav z možmi v modrem..

Slikca, ko sm avto prpelau domou
Slika

Homologacija :P
Slika
Uporabniški avatar
vran22

Markolino napisal/-a:Kje si kupil ledice ? A svetijo bolj belo al plavo ?
Rad bi imel belo svetlobo zgoraj, dol pri vratih ter v prtljažniku in zadaj na tablicah..
Plava ne pride prav !
Ker bi si tudi jaz to oranžno luč skinu proč na mojem. 8)
sorii za pozni post :/ sploh nisem opazu tega postaa :S.. Drgače kupu sem jih pri Facelift-u. Svetijo pa belo.. Ker sem vzel 5LED..
Uporabniški avatar
vran22

Re: Megane II 1.9dci Privilige Lux [vran22], temnenje

Evoga, ta teden sem dobil pošiljko od OrangeAudio :) hvala, ekipi, zlo hitra odzivnost in vse!

Za začetek in prvič bo dost.. Ker bodo sam zvočniki gor na njem priklopljeni..
Slika

Čakaa na montažo, urnik natrpan čist, mogoče drug teden če bo kaj časovno omogočalo ane :) Danes sem na hitro po desni strani napeljal signalni kabel.. zdej čakam samo, da napeljem napajalni kabel, kar bo pa MISSION IMPOSSIBLE :P.. ko je use tak natrpano ..

Ajaa.. ka za desni zvočnik lahk normalno napeljem kabel po desni strani kjer je signalni kabel? al bo pršlo kej do motenj?
Uporabniški avatar
Tomazy2
Kraj: Bela Krajina (Črnomelj)

Odgovor Napisal/-a Tomazy2 »

Če je kater od tistih visokotonc bo sigurno ... drugač pa ne ...
Renault Megane Coupe 1.6e 1998
Uporabniški avatar
vran22

Tomazy2 napisal/-a:Če je kater od tistih visokotonc bo sigurno ... drugač pa ne ...
amm ja kabel bi moral pridit do kretnice.. od kretnice pa naj bi šou en na zvočnik en pa gor na visokotonc .. pol nebo okej.. ?
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Komot lahko napelješ tako, zvočniški kabli med "delovanjem" ne ustavrjajo takih motenj kot jih napapajalni kabel.

Lp
Uporabniški avatar
vran22

Ziga00 napisal/-a:Komot lahko napelješ tako, zvočniški kabli med "delovanjem" ne ustavrjajo takih motenj kot jih napapajalni kabel.

Lp
Hvalaa :) kabli so napeljani po avtu, in sam prklopit jih je treba use na ojačevalc itd :) slike pridejo..
Uporabniški avatar
vran22

No jaa, glih preden se prau začnem rihtat za dopust/morje, mi na avtu odpove klimaa :evil: No odpovedala je samo delnoo =) Prvič je spustila pred cca 1mesecem, potegnu je ven samo 30g plina, jo dam napounit nazaj, ugotovima da spušča na ventilčku, zamenja mojster ventilček in po enem tednu pripeljem avto na pregled, pravi da nikjer ne spuščaa.. Nakar sedaj po enem mesecu opazim da leva stran piha bolj topel zrak kot pa hladen, desna stran pa hladen.. Ceu vikend preštakam po forumu, po načrtih, razdiram armaturko za motorčke, vsi delajo.. No vsaj motorček za notranje kroženje sm si sproti popravu :D Pelem v pondelk avto do 4mehaniku, vsi na dopustu neki. Danes pa sreča naletim na enga mojstra ko je glih prišu iz dopusta. Pripravi aparat za klimo, sprazne ven 100g plina, ko pa je hotu napounit nazaj mu pa javi napako, da nekje ne dihta uredu. Je spustu barvilo v klimo, in snel dol odbijač, in glej ga zlomka spustila klima na kilerju za klimo :x Je spustil tam na dihtungi in je razžrl use skupi, tak da je blo treba uzet nou kiler :mad:

Stari kiler:
Slika

Vzrok menjave:
Slika
Uporabniški avatar
vran22

Re: Megane II 1.9dci Privilige Lux [vran22]

Na avtu se je letos "končno" zamenjal mikro jermen, jermenica in španer jermena. Čeprau je blo po forumu v temi okvare govora da so ojnični ležaji, to niso bili. Je bil avto pri večih mehanikih, in je vsak reku da to niso ojnični ležaji krivi za tak zvok motorja, da se pa lahko naredi preventivni pregled itd. Nakar sem sam razdrl zadevo in posumil na španer jermena, da oddaja takšen zvok. Ko pa se je sedaj zadeva razdrla se je pa vidlo, da ima tudi jermenica kr "lufta", se je tudi ona menjala. Avto sedaj v prostem teku deluje tekoče in brez kakšnih čudnih zvokov.

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
vran22

Včeraj sem menjal zajle za ročno zavoro, ker je bla zajla malce razcufana in sem mislil, da je mogoče to vzrok zašteka ročna. Ko smo razdrli celotni sistem (zadnji desni) sem opazil, da ko pritisneš na zavoro sploh ne porine ven bata. Zadeva mrtva, oz je delovala ko si parkrat pritisnil na zavoro. Tako, da smo kupl potem kar nove klešče, znak Renault je itak zalit, da se vidi da ni orginal, je pa trik da sem pošmirgal tisto dol, in evoga, piše lepo renault :D Sedaj ročna lepo spušča, in zavore tudi delujejo bp. :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Cena: 122€ pri GMT, če dam stare klešče nazaj.. Drugače pa 154€ .. je pa TRW.

Slika

Zadeva je že pobarvana, ker ne morem met zdej eno sivo ostale pa rdeče :D

Slika
Uporabniški avatar
sanchy*

Odgovor Napisal/-a sanchy* »

Jst sm mela tut probleme z zadnjimi čeljustmi, pa mi je pri Astilbi reku, da bo pelu enmu popravt, k se ukvarja s tem. In sm dala za komad 50 EUR. Ampak problem je k leva prime tok da drsa po makadamu, desna pa ne. Je pa res, da je bila leva popravljena junija letos, desna pa konec septembra. Se more to kej uležt al kako? Maš kej izkušenj s tem? :D

EDIT: vsi diski in ploščice menjane letos junija. :)
Uporabniški avatar
vran22

sanchy* napisal/-a:Jst sm mela tut probleme z zadnjimi čeljustmi, pa mi je pri Astilbi reku, da bo pelu enmu popravt, k se ukvarja s tem. In sm dala za komad 50 EUR. Ampak problem je k leva prime tok da drsa po makadamu, desna pa ne. Je pa res, da je bila leva popravljena junija letos, desna pa konec septembra. Se more to kej uležt al kako? Maš kej izkušenj s tem? :D

EDIT: vsi diski in ploščice menjane letos junija. :)

a so se prezračle čeljusti komplet?
Uporabniški avatar
vran22

Da malo obudim temo :) žee kr neki časaa ni blo nič objavljenega.. pa da nardimo kratek sum... Avto ima sedaj že 150kKM :) Laufa lepo ni nekih večjih problemov.

Najprej je proti koncu poletja šla rakom žvižgat cev za klimo, je počla =/ ampak se je zašvasalo tako, da sedaj štima in zopet hladi super..
Slika

Sliko cevi bom probal najti nekje na računalniku in jo naknadno objavim ....

Nato naslednje kar se je rihtalo je bilo samo šminka, zamenjava žarnic v meglenkah z LEDicami :)

LEDice:
Slika

Izgled na avtu:
Slika

Konec sezone sem še nabavil Nervasport platišča za megana, gor so gume 205/40/17 pa še ena slikca:
Slika

Slika

Ja ko so se montirala prejšni teden platišča sem opazil, da avto vleče v levo, sem mislil najprej da je kaj z gumami ali platišči narobe.. Nakar je kazalo, da bo potrebno narediti optiko. Menjalo se je pa vzvod končnika in potem se je še nardila optika. Nazadnje je bila narejana 54.000km nazaj ko se je menjal notranji končnik volana. Sedaj gre avto zopet naravnost :)
Odgovori