Laguna 2 ugasne, kazalec temperature vode včasih pade na 0.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Rocky__
Kraj: Podčetrtek

Laguna 2 ugasne, kazalec temperature vode včasih pade na 0.

Odgovor Napisal/-a Rocky__ »

Pozdravljeni.
Gre za avto laguna 2 bencinar 1.6 letnik 2001.
Včeraj mi je avto normalno vžgal in potem so obrati v prostem teku padli tako nizko, da je ugasnil.
Potem pa je verglal in verglal in komaj po kakih 20-30 sekund vergljanja je vžgal. Danes se mi je zgodilo podobno v križišču so spet obrati padli in je ugasnil. Nato sem ga komaj vžgal.
Opazil sem tudi, da mi kazalec ki kaže temperaturo motorja včasih kar pade na nič med vožnjo.
Sumim na ta senzor, ki meri temperaturo motorja. Ali je kako dostopen, da bi lahko sam pogledal ali je kakšen slab stik na tem tipalu? Ali ta senzor javlja temperaturo tako računalniku kot tudi prikazuje na števcu? kako zgleda? Kje ga najdem? Ali bi zaradi slabega stika oziroma pokvarjenega tipala lahko obrati tako nizko padali?
Kakšna druga ideja kaj bi lahko bilo krivo.
Hvala!
Peter
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Laguna 2 ugasne, kazalec temperature vode včasih pade na

Odgovor Napisal/-a Spula »

Rocky__ napisal/-a:Pozdravljeni.
Gre za avto laguna 2 bencinar 1.6 letnik 2001.
Včeraj mi je avto normalno vžgal in potem so obrati v prostem teku padli tako nizko, da je ugasnil.
Potem pa je verglal in verglal in komaj po kakih 20-30 sekund vergljanja je vžgal. Danes se mi je zgodilo podobno v križišču so spet obrati padli in je ugasnil. Nato sem ga komaj vžgal.
Opazil sem tudi, da mi kazalec ki kaže temperaturo motorja včasih kar pade na nič med vožnjo.
Sumim na ta senzor, ki meri temperaturo motorja. Ali je kako dostopen, da bi lahko sam pogledal ali je kakšen slab stik na tem tipalu? Ali ta senzor javlja temperaturo tako računalniku kot tudi prikazuje na števcu? kako zgleda? Kje ga najdem? Ali bi zaradi slabega stika oziroma pokvarjenega tipala lahko obrati tako nizko padali?
Kakšna druga ideja kaj bi lahko bilo krivo.
Hvala!
Peter
Ponavadi ga najdeš na prirobnici na glavi, med menjalnikom in motorjem. Sporoča pa računalniku kakšno mešanico dela in če je napačna lahko avto crkuje. Najverjetneje je pa motorček prostega teka zaštekal.
RenaultSport
Rocky__
Kraj: Podčetrtek

Re: Laguna 2 ugasne, kazalec temperature vode včasih pade na

Odgovor Napisal/-a Rocky__ »

Že že sam ne vem zakaj mi je kazalec temperature padal na nic. No zdaj sem jaz tisti konektor izstekal pa nazaj vstekal in zaenkrat je vse OK. Bom še poročal kaj se bo dogajalo...
Odgovori