Espace 1,9 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
airbus320
Kraj: Ljubljana

Espace 1,9 dci

Odgovor Napisal/-a airbus320 »

Pozdravljeni.
prosim za mnenje, in sicer, danes na poti domov (z vklopljeno klimo), se mi je prižgala lučka STOP in znak akumulator. Klimo sem izklopil, in do doma (cca 5 km) se mi opozorilo ni več prižgalo. Na parkirišču, sem odprl haubo, prižgal klimo, in sem opazil, da se je opozorilo zopet prižgalo in tudi jermen, kateri je viden z prostim očesom, se je nehal vrteti oz je blokiral. Opazil sem tudi, da je volan postal trši. Mehanik, mi je po telefonu povedal, da bi naj šla jermenica glavne gredi. Zanima me, ker je moj mehanik na dopustu, ali lahko oz v izogib večje škode, peljem avto cca 30 km (brez vklopljene klime) drugemu mehaniku, ali je bolje, da naročim vlečno službo?
hvala
lp
ps: Espace IV, 2004 letnik, prevoženih 288000 km
Uporabniški avatar
joztom

Re: Espace 1,9 dci

Odgovor Napisal/-a joztom »

Jaz bi se šlepal, ker volan postane trd. Jermenica je na servisu 202€, pri Stahlgruberju pa 146€. Ponavadi jermenico okvari alternator, ker postane zaradi par prekurjenih diod zaradi pretiranega statorskega vzbujanja pretežek, obenem daj preveriti in obnoviti diode pri Kogovšku, ki edini to dela v SLO na teh vodno hlajenih alternatorjih. Toliko v poduk, da ne boš tri jermenice zapovrstjo zamenjal.
Uporabniški avatar
airbus320

Ok, hvala za odgovor
lp
Uporabniški avatar
MARK01

Odgovor Napisal/-a MARK01 »

joztom napisal/-a:Jaz bi se šlepal, ker volan postane trd. Jermenica je na servisu 202€, pri Stahlgruberju pa 146€. Ponavadi jermenico okvari alternator, ker postane zaradi par prekurjenih diod zaradi pretiranega statorskega vzbujanja pretežek, obenem daj preveriti in obnoviti diode pri Kogovšku, ki edini to dela v SLO na teh vodno hlajenih alternatorjih. Toliko v poduk, da ne boš tri jermenice zapovrstjo zamenjal.
Kakšen vodno hlajen altenantor??
Uporabniški avatar
airbus320

Jah, če se malo pameten, glede na prebrano po avto forumih, a nima vodno hlajen alternator 2,2 dci?
lp
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

airbus320 napisal/-a:Jah, če se malo pameten, glede na prebrano po avto forumih, a nima vodno hlajen alternator 2,2 dci?
lp
Tudi 1.9 dCi ga ima. Preverjeno. Letnik 2006.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
airbus320

Hm, to je potem najbrž tudi že z večjimi stroški povezano, če je vodno hlajen. Moj mehanik mi je rekel da (naj) 2004 letniki ne bi imeli vodno hlajene.... vglavnem, avto je danes na servisu, po hitrem pregledu, bi naj res (samo) bila pretrgana/uničena jermenica. Je pa dobro, da sem ga odšlepal....
lp
Uporabniški avatar
joztom

Ja poglej ga, če ima čeve gor napeljane, je na vodo. Drugače pa za resne odgovore človek rabi tip avta, letnik, mesec. NPR moj je JK0B. Za 1,9dci je vTecDoc za ta letnik na vodo in na 7 ripen zobnik, ki mora biti vrtljivi, eni pravijo muslauf. Menda mehanik ve kaj dela.
Uporabniški avatar
airbus320

Ja seveda, se strinjam, jaz tukaj "pametujem" kar naključno slišim ali pa preberem na forumu.
Zarad mene je lahko hlajen na koruzo, važno da mi zrihta pa da jaz na ornk odprem denarnico :D
lp
Uporabniški avatar
airbus320

No, da zaključim espaceiado....zamenjana jermenica in mikro jermen. Zadeva deluje (klima hladi kot mora, volan ni več trd), v petek postetirat do Paga (pa molit boga :? ) ......aja, cena material in delo: 239€
lp
Uporabniški avatar
joztom

Brez razloga nikoli ne utrga (obrne) jermenice. Zaupaj v strokovnost dela mojstrov in pojdi po asistenco plus na AMZS. Včasih se je poceni učiti na napakah drugih. Diode na vodnem in klasičnem alternatorju stanejo enako, le nobeden jih noče menjati razen Kogovška.
Uporabniški avatar
airbus320

Lansko leto me je (prejšni) mehanik opozoril oz svetoval, da bi bilo dobro menjati jermenico in po moji krivdi sem letos pri rednem servisu pozabil opozoriti (novega) mehanika za jermenico. Pa tudi, po pravici povedano, me je ta avto z popravili koštal že ogromno.....mah, moja krivda vglavnem. Kar se tiče asistence, jo pa imam....bi bilo zelo nespametno glede na renome tega vozila, da je ne bi imel :D
To misliš Kogovška na Vodnikovi (Lj)?
lp
Uporabniški avatar
joztom

No merkej se, vsi avti pa enako koštajo, ima sin Passata pa več dam za popravila, kot za Espace. Kogovšek je na Vodnikovi.
andy555

Odgovor Napisal/-a andy555 »

zdravo,men je pa crknil alternator na espacu 1.9dci l.04, zato bi prosil za nasvet kam ga peljat popravit,ker rabljen na avtonetu je kr precej drago 150€ se mi zdi velik.aja alternator je pa vodno hlajen
Andy
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Avtoelektrika Kogovšek, na Vodnikovi cesti http://www.aekogovsek.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori